Friday, April 24, 2015

Genting Highland: Day 1 - First World Hotel & Snowworld


Assalammualaikum..

Lama betul tak update blog..sampai kan blog pon merajuk..hehehe

Ok entry kali ni nak share pasal trip ke Genting Highland awal tahun haritu..tu dia aihh..peram sampai 4 bulan..hikhik.

Alhamdulillah..dalam pukul10 sampai dah..
excited sangat lepas subuh gerak dah..haha

Genting Skyway
kalau nak naik cable car pun boleh..boleh park kereta kat sini ye..tapi kitorang naik kereta terus ke atas

weolls stay dekat First World, Genting Highland..
Actually boleh je self check-in, tapi kitorang nak request katil..tu yang ke kaunter jugak..
Kat sini kalau nak request boleh, tapi akan ada fee..
Alhamdulillah, dapat request bilik without any charge..

OTW ke bilik jumpa benda alah ni..ok good..

hubby & wifey

kemas

simple

cantik

bersih

not bad..
saya bagi 4 bintaaaang!

eh tibe2 tudung lain pulak kan..
after dah rest bagai, take time explore kawasan..

boleh self check-in kat sini 

ada show dari mamat ni

masa ni nak CNY so merah dimana2 je

saya =')

dah penat jalan meh la kita menjamu selera

ramai sangat order nasi sampai pinggan pon habis..kotak pon kotak la
orang malaysia memang cari nasi la kan

 
perut kenyang baru sambung jalan..

bowling time!

 
sayang awak..muah ciked


antara aktiviti yang boleh join 
ini price kalau walk in


ini pulak price kalau booked online
RM18 for adult..harga ni valid untuk online purchase je.
so jadi pengguna bijak ye
ni belum tambah GST..hihihi

tak sabar nak masuk
-6 °C


macam tu la dalam snowworld..
ambik pic siap2..kat dalam tu bukan boleh bawa hp or kamera

bawa masuk diri je..
yang lain boleh simpan dalam locker tu



are u ready guys?

macam ni la rupa dalam tu..
credit RWGenting

memang cantik sangat kat dalam tu..
sejuk jangan cakap la..sampai meleleh hingus..wakaka
tapi sayang tak boleh bawa masuk hp or kamera..
so pic dalam tu xda


kalau nak ambik gambar kena beli pakej foto..

dah puas main, jom balik bilik

bye
see ya!


1 comment: