Monday, June 23, 2014

Aonang, Krabi - Day 4 (Emerald Pool)

Akhirnya sampai jugak part Day 4..hehe
Actually hari ke 4 kitorang sepatutnya check out dari Aonang Goodwill dan check in kat Eco Inn..tapi malam tu hubby cakap macam malas nak check out sebab pagi esoknya kitorang plan nak ke Emerald Pool..macam kelam kabut pulak kan kalau nak check out sini,check in sana...ok la i ikut je..

So, melepas peluang nak stay kat Eco Inn..Eco Inn ni hotel baru..cantik sangat bilik dia, pon ada bathtub..masa booked haritu diorang bagi THB800..means berbaloi kalau uolls nak stay situ..

9pagi kitorang dah ready nak ke Emerald Pool..
lepas survey & bincang, i & hubby setuju nak ke sana naik motor..
Orang kat sana cakap dari Aonang ke Emerald Pool ambik masa dalam 1jam lebih jugak..
baru mencabar uollss..*pengsanlamacamni*

before tu wajib breakfast dulu..
hubby dengan pulut ayam

i dengan nasi beriani..sedaap sangat

Tada!
dalam pukul11 kitorang pon sampai..
Alhamdulillah kitorang tak sesat..sebab kitorang banyak stop tanya orang betul tak ni jalan ke sana..
aku tak pernah naik motor lama2..rasa macam nak patah tulang..hahaha


with cintahati


welcome to emerald pool!

nak masuk kena bayar ye
THB100 untuk kanak2
THB200 untuk dewasa

masuk2 je dah nampak ni..cantik sangat..
tapi ni bukan pool yang kita tunggu2 tu..
nak ke pool tu kena jalan kaki masuk lagi dalam..macam masuk hutan..seram la jugak..

ini la dia emerald pool
Subhanallah
jernih sangat air dia

tuan belog yang tak sabar nak mandi

memang berbaloi dok atas motor lama2..hehehe
tapi kat sini bahaya sikit sebab licin..hati2 before turun ke pool

best 

before nak kuak lentang, menyelam, terapung kita ambik pic banyak2 

masa ni kitorang naik sebab nak ke Blue Pool
jalan punya jalan tetap tak sampai2 blue pool..dah la masuk hutan..i cakap kat hubby jom patah balik je..
i tak larat..hehehe so melepas tengok blue pool..

Blue Pool - , Krabi
ini kot rupa blue pool
kredit to trekearth

sambung balik mandi

jernih kan air dia..
kalau ke Krabi jangan lupa singgah sini ye..
Kalau korang tak nak naik motor boleh je book dengan agent..
ada je pakej ke Emerald Pool..THB800-THB1000 per person kalau tak silap..tapi setengah hari je..
dari 8.30am-11.30am.. tapi macam tak best je sebab dalam masa berapa jam tu korang akan dibawa ke 3 tempat..tak puas la nak enjoy..
* Emerald Pool
* Hot Spring
*Tiger Cave Temple

Kos ke sana dengan motor:
THB150 : sewa motor
THB150: minyak pergi balik
THB400 : entrance fee untuk 2 orang
Makan : ikut perut

Emerald Pool memang best!jangan tak pergi ye

Bersambung...

No comments:

Post a Comment