Wednesday, June 18, 2014

Aonang, Krabi - Day 3

Eh dah sebulan lebih dah tapi baru update hari ke 3..hahahaha..

Actually plan kitorang, hari ke 3 nak check in Aonang Goodwill Hotel..
Hari ke 4 check in Eco Inn pulak..
so pagi tu check out dari Aonang Smile..

rupa2nye owner Aonang Smile Hotel (Day1 & 2) & Aonang Goodwill Hotel (Day3) orang yang sama..
dia seronok bila tau kitorang check in Aonang Goodwill pulak..
tak ingat nama dia, tapi orang nye baik..
so pagi tu dia volunteer nak hantar kitorang ke Aonang Goodwill..
rezeki jangan ditolak..hahaha nak jalan jauh jugak uolls..

sesi beramah mersa..hahaha

@ lobby
ambooi  pencahayaan dahsyat ni..

 sampai2 boleh check in dah..sukeee!

bersih & luas

dah owner pon sama, of coz deco pon nak sama

tapi kat sini ada bathtub..aww suke sangat!

with my love

lunch

tak ingat nama kedai..tapi food dia biase2 je..

perut dah kenyang..balik tidooo..
hari ke3, tak ada aktiviti sangat..so lepak bilik je..

bangun tido je tengok hujan lebat..
view dari bilik, nampak Haleeva Hotel..Haleeva pon cantik tau..kalau tak silap around THB750..

bangun tido, makan lagi..
nasib baik bawa maggi siap2..

After Maghrib, kitorang keluar jalan2..
plan nak cari motor sewa..

comel tuktuk tu..
baju I LOVE KRABI = THB100

next mission kitorang, cari sim card..
jangan risau..ada jual kat 7e..
make sure korang suruh dia pasangkan & active kan siap2..

Thai Sim Card = THB 49

settle semua, nak cari motor sewa pulak..

ini dia motor sewa kitorang kat sana..
actually banyak lagi design comel2, tapi kitorang pilih yg ni..
24hours = THB150
tapi minyak sendiri ye..oo ye, kalau nak sewa kena bagi diorang pegang passport..kalau tak bagi, diorang tak bagi sewa..nak tak nak kena bagi gak..tapi sorang punya je la

malam tu kitorang merempit

sebab best kita up 2 pic..hehe

pulut ayam for hubby

macam biasa la..pancake

ini dia makcik yaminla

pancake banana chocolate
sedap!tak tipu

malam tu dinner kat Arnijj Thai Food

hubby makan ni je..eh u diet ke ape?

i punya..xsedap..
THB70

teh ais pon xsedap

dah kenyang, terus jalan2..jumpa Tesco..ape lagi shopping ape yang patut

keluar Tesco hujan lebat..
kata mat rempit, hujan pon hujan la..redah jugak la..

balik, mandi & tidooo..



5 comments:

  1. Salam kenal, bestnyer jalan2...anyway saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

    ReplyDelete
  2. wahhh. bestnyaaa. btw, cantikk header tu. suke tengok tau.

    ReplyDelete
  3. dlm byk2 gmbr yui tergoda tgk banana chc pncke tu.. aduhh..

    mmg mnu wajib makn tu..

    ReplyDelete