Thursday, June 5, 2014

Aonang, Krabi - Day 2

Hari kedua kitorang bangun awal coz nak join trip ke Phi Phi Island ..

tengok cuaca cantik je..

pagi yang nyaman


breakfast kat bilik..makan pon simple2 je..kang nak naik boat tekeluar pulak kalau makan banyak..

before tu nak explain sikit pasal pakej ni
nama pakej PHI PHI ISLANDS (9am-4.30pm)

Antara Pulau-pulau yang akan dilawati:
Bamboo Island
Maya Bay
Monkey Bay
Lohsamah Bay
Pileh Bay
Viking Cave
PhiPhi Don
Runtee Bay

Trips ni termasuk :
Hotel Transfer
Drinking Water
Lunch
Insurance
Fresh Fruits
Life Jacket, mask & Snorkel
Professional Guide

are you ready??

pukul8.30 agent akan pick up kat depan hotel..

hubby& wifey

diorang jemput naik tuktuk tapi yang saiz besar punya tu..

setiap orang akan dapat sticker untuk tampal kat baju..
warna sticker ikut pakej masing2..
senang nak cari kalau hilang kan..hehehe

before naik speedboat

yang kat belakang tu namanya long tail boat..
kalau korang jenis yang nak hayati pemandangan boleh naik ni ye..sebab agak slow sikit..

dalam speedboat..
cantik & bersih boat dia..baguz..

pakej yang kitorang ambik ni juz ada dalam 25 orang je..so takda la sesak sangat dalam boat tu..
masing2 dapat duduk selesa..
budak yang pakai baju biru tu professional guide kitorang..
nama dia Him

Chicken Island
pic ni bukan aku punya..credit to www.krabieasytour.com
sini kitorang tak pergi..lalu je tengok..

Bamboo Island

itu la rupa speedboat yang kitorang naik
masa ni kat Bamboo Island..

Cuaca panas sangat masa ni..tak mandi pon

so kita selfie je la

macam cantik je gambar ni..hehehe

next kita ke Viking Cave
Cantik sangat air laut kat sini..terpaku mata tengok..

tempat ni wajib datang ok..

cantik kan laut dia..
kat sini boleh snorkeling gak

Next kami ke Maya Bay
Maya Bay ni kalau tak silap tempat berlakon filem The Beach..

yeahhh i'm here!!

kat sini boleh mandi..tapi cuaca panas sgt masa ni

feeling2 romantik sangat ni=)

us =)

dah puas main air jom ke Monkey Bay

kat sini kitorang stop sekejap je..
si Him ni tengah bagi monyet2 tu makanan &minuman..
pandai pulak minum air oren ye


Perut dah lapar..
so diorang bawa pergi Phi Phi Don..
Phi Phi Don ni macam perkampungan..kat sini ada sekolah, balai polis, hospital & macam2 lagi..

Teruja sangat muka i nampak makanan..
eh sibuk je kan minah tu..hehehe

penuh pinggan..bila nak diet ni..

ini dia lauk kami untuk lunch hari tu..
sedap sangat..lagi2 sup tu..aduhh meleleh air liur tengok..
tapi yang penting HALAL

lepas makan, rest kami terus naik boat..
Time for snorkeling..tak ingat kat mana kitorang snorkeling ni..hehehe
cantik sangat dapat tengok hidupan laut..tapi kat sini ombak kuat sikit..

dh puas snorkeling, naik boat dan balik..
elok la balik..tudung pon dah kemek..hahaha

Actually ada lagi pulau2 yang pergi, tapi banyak sangat pic nye..cukup la kan..

Malam tu kitorang jalan kaki cari pancake Yamilah ni..nasib baik jumpa..
Dari Hotel kitorang jalan dalam 5-7minit gak nak ke sini..
kurus i kalau macam ni tiap2 hari

Banyak kedai jual pancake, tapi kedai makcik Yaminlah ni gak yang orang serbu

kat sini gerai2 dia atas motor je..
harga dia murah sikit berbanding kedai kat area hotel

dapat gak merasa pancake Yaminlah ni..
memang sedap..aku try gak kat gerai lain, tapi tetap tak boleh lawan makcik ni punya..

Pancake Banana Nutella
THB35
so korang jangan lupa cari kedai Pancake Yamilah ye..gerenti sedaap

time for dinner
dah kenyang balik tidoooo..

4 comments:

  1. seronoknya tgk laut..

    pastu pncke tu nmpk mnyelerakn sungguh!!

    ReplyDelete
  2. kawasan yang cantik dan menarik.. ;)

    ReplyDelete
  3. seronoknyaa. teringin nk prgi. tahun depan la plak

    ReplyDelete