Wednesday, May 21, 2014

Kuala Lumpur - Day3 (Zam Zam Restaurant) & Day4 (IKEA)


Hi..
ini entry basi dah..kalau makanan orang buang dah..kekeke..

DAY3

Back to story, hari ke3 kat KL haritu xda ape aktiviti sangat..masa jalan kat Jalan Tar ada nampak Zam Zam Restaurant..kalau siapa yang tak tau, zam zam ni terkenal dengan murtabak..murtabak dia memang ohsem..kalau x silap, Zam Zam Restaurant ni asalnye dari Singapura..

so, pagi tu kami keluar lambat sikit sebab perut xlapar..hubby cakap kita lunch siap2 kat zam zam..i ok je sebab nak ke zam zam tu kena lalu Jalan Tar dulu..boleh cuci mata tengok kain2..ahkak sukee!hahahaha

zam zam KL

suasana dalam kedai

order order

staff dia ni sempoi je orangnye*berdiritepuktangan*

merah makngah

drinks

makanan dah sampai
menu kami murtabak daging yang demok & mee goreng mamak yang sodap..


besar gila murtabak dia..memang kenyang makan tu je

us

banyak lagi menu yang ada..

Briyani Dam KambingSup Tulang Merah
yang ni i copy dari website je..

Details:
Zam Zam Restaurant
135 Jalan Tuanku Abdul Rahman
Kuala Lumpur, Malaysia
Tel: +603 - 2692 7272
Fax: +603 - 2693 8968

perut dah kenyang kami ke Pavilion..

nampak kedai eskrim ni..jom try
tunggu gak brader ni buat macam tbalik2 macam kat tv tu..tapi tak buat pon..
mentang2 i beli yang kecik je..hahaha

kesayangan
ais krim dia sedap..tak tipu..
try la..

dah penat jalan, mari la pulang ke hotel..sebab esok nak balik dah..

DAY 4
macam biasa, kalau ke KL mesti singgah sini

IKEA

rembat standfloor lamp 

dah settle..jom makan

ours

lepas makan balik Penang..

Bye KL



5 comments:

  1. teringin la nak makan ice cream tu..nak sekali show terbalik2 ice cream tu..best sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan..mentang2 beli yg kck, dia xtunjuk pon

      Delete
  2. Salam akk, sy tompang blog akk layan cerita The Heirs. Seronok tgk akk aktif ber blogging. sy ade blog juga tp sangat sangat lame tak update. sebab busy belajar kan. btw keep blogging ya. thank you :) ni blog sy yang dah lame tak update. tak ada apa menarik pun. http://qissypinkydinky.blogspot.com/ kalau sudi singgah lah. thanks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xbrape nak aktif sgt dear..hehehe anyway tq ye sudi dtg jenguk blog..dh singgah blog syaza..done follow=)

      Delete
  3. wah. bestnya ika :) licha teringin dah lama tapi tak pergi2 pon. huhu

    ReplyDelete