Tuesday, March 18, 2014

Kuala Lumpur - Day 1

Akhirnya jari ni rajin jugak menaip entry yang dah lama peram..
hahaha..orang bz memang cam gini..maafkan je..

Last month, me & hubby ke KL ada urusan kerja..so macam biase kitorang stay kat Prescott Hotel Medan Tuanku..ini kali ke2 weolls stay kat sini..Hotel ni dekat dengan monorail, so senang sikit nak ke sana sini..kereta kita simpan je..hehehe..

Gerak dari penang around 8.30am, dalam pukul 1.30pm sampai dah..nasib baik dapat check in awal, maybe sebab customer tak ramai kot..

our room

tilam, bantal empuk..
yang best sangat hotel ni, bantal dapat 6..4 kat katil, 2 kat almari..
dapat la sorang 3..baguz! tak payah berebut2 ye..

ini pulak view dari bilik..nampak Tune Hotel, monorail, Maju Junction, Sogo..
yang penting Jalan TAR dekat..muahaha..

masuk bilik, laki bini terbaring penat.. hubby cakap dia bungkus lunch, makan kat bilik je..ok good good good.. ahkak suka.. and i request nasi beriani ayam..

Nasi Beriani in d house!
sedap..kedai dia dekat je dengan hotel..

Alhamdulillah kenyang, boleh la rest..

petang sikit weolls ke  Kenanga Wholesale City..
tempat ni memang senarai wajib datang..hehehe..

KWC ni tempat beli belah tapi dalam bentuk borong..kalau tak nak beli borong pon boleh, tapi harga jadi mahal..contoh nye, macam baju pink yang aku pegang tu kalau beli 1 dalam RM35 kot, tapi kalau tambah lagi 2 barang, harga jatuh ke RM18 je baju tu..pelik tapi benar!

Next Pasar Seni
takda ape sangat kat sini..so jalan cuci mata je..

ini antara barang yang i rembat kat KWC
untuk diri sendiri, hubby & family

ini pulak dari Pasar Seni

kaki dah lenguh, mari la pulang...

kalau datang sini mesti akan makan kat tempat ni..
kedai tepi jalan je, bertentang dengan jobstreet, dekat dengan Tune Hotel

Kerang Rebus, Otak otak

kesayangan

Nasi Ayam Penyet 

sedap 

Night View

ok perut kenyang mari la kita tidoooo...


~ Semoga MH370 Kembali Dengan Selamat~



5 comments:

  1. knape x kabo nk dtg... bleh ajak JJCM...
    p/s turn sy ke penang mggu ni ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke..mai cek mai,,,hehe ada rezeki blh jumpa kn

      Delete
  2. Prescott Hotel Medan Tuanku?.
    Good idea ni.. lain kali boleh la I suggest dgn my darling.

    ReplyDelete