Tuesday, March 25, 2014

Dari Dia Kita Datang, Dari Dia Kita Pulang #MH370


Satu dunia telah digemparkan dengan kehilangan pesawat MAS MH370 & malam tadi PM telah mengumumkan MH370 berakhir di Lautan Hindi..siapa kita untuk halang semua ni berlaku..Ini semua perancangan Nya..kita hambanya hanya mampu berdoa semoga semua yang terlibat dilindungiNya..

Buat semua rakan rakan kat luar sana, tak perlulah kita buat spekulasi, tak perlu kita lempar kata kata yang tak elok, tak perlu kita tuduh sesiapa, tak perlu kita fitnah anak kapal ataupun penumpang & jangan kita tambah kesedihan keluarga mangsa..

BERAT MATA MEMANDANG,  BERAT LAGI BAHU MEMIKUL

Aku tau ramai yang masih mengharap semua mangsa selamat..ye aku pon macam tu..selagi kita belum temui  bukti mereka telah tiada selagi tu kita akan berdoa agar mereka selamat & dilindungi..

untuk semua ahli keluarga mangsa, semoga kalian tabah & kuat..ini semua ujianNya..
untuk keluarga kapten & co-pilot, semoga kalian tabah & kuat hadapi ujian..kami tahu mereka tidak bersalah, tetapi mereka telah usaha yang terbaik..



Salam Takziah



Monday, March 24, 2014

Al-Fatihah & Takziah For MH370


ﺇِﻧَّﺎ ﻟِﻠّﻪِ ﻭَﺇِﻧَّـﺎ ﺇِﻟَﻴْﻪِ ﺭَﺍﺟِﻌﻮﻥ

Berita yang sangat2 menyentuh hati diumumkan..MH370 berakhir di Lautan Hindi..


Al-Fatihah untuk semua penumpang dan anak kapal MH370 yang beragama Islam
&
Takziah untuk semua mangsa yang bukan beragama Islam





Thursday, March 20, 2014

Kuala Lumpur - Day 2 (Jalan TAR)


Assalamualaikum..

Lagi story pasal ke KL..gi KL pon nak story kan..eh biar la *sendiritanyasendirijawab*muahaha..

Hari Ke2, bangun awal pagi, siap2 nak settlekan urusan kerja..Alhamdulillah semuanye b'jalan dengan baik..

Abis kerja,balik hotel jap then tiba masa untuk kita enjoooyyy..hehehe..

Ke Jalan TAR la kami petang tu

segala jenis tudung ada jual..murah!

 
ko tengok tu, mata pandang tempat lain, tangan pegang lain..eh biasa la kan perempuan

berjam-jam gak aku pilih kain yang bekenan di hati, jumpa yang cantik, KIV dulu..jalan depan dulu..
sudahnye rambang mata..tak tau nak yang mana..

nasib baik hubby rajin melayan..TQ dear!

cantik2 kan..
orang rambang mata memang begitu, tak sempat hubby nak snap, laju2 pandang kain..hahaha

i kan pencinta tudung bawal..harusla seronok..
harga RM5 jugak..

pilih pilih


semua cantik2..
abaikan macha tu..

yang dah siap pon ada..

dari yang mahal sampai yang murah semua ada..
suka suka suka

hasil tangkapan di Jalan TAR.kain coklat & biru tu untuk my mom and MIL..
untuk diri sendiri tak leh tunjuk..hehe..

kesimpulannya Jalan TAR memang best!
Nora bagi empaaaaaaaaaaat bintang *tetibe*



Tuesday, March 18, 2014

Kuala Lumpur - Day 1

Akhirnya jari ni rajin jugak menaip entry yang dah lama peram..
hahaha..orang bz memang cam gini..maafkan je..

Last month, me & hubby ke KL ada urusan kerja..so macam biase kitorang stay kat Prescott Hotel Medan Tuanku..ini kali ke2 weolls stay kat sini..Hotel ni dekat dengan monorail, so senang sikit nak ke sana sini..kereta kita simpan je..hehehe..

Gerak dari penang around 8.30am, dalam pukul 1.30pm sampai dah..nasib baik dapat check in awal, maybe sebab customer tak ramai kot..

our room

tilam, bantal empuk..
yang best sangat hotel ni, bantal dapat 6..4 kat katil, 2 kat almari..
dapat la sorang 3..baguz! tak payah berebut2 ye..

ini pulak view dari bilik..nampak Tune Hotel, monorail, Maju Junction, Sogo..
yang penting Jalan TAR dekat..muahaha..

masuk bilik, laki bini terbaring penat.. hubby cakap dia bungkus lunch, makan kat bilik je..ok good good good.. ahkak suka.. and i request nasi beriani ayam..

Nasi Beriani in d house!
sedap..kedai dia dekat je dengan hotel..

Alhamdulillah kenyang, boleh la rest..

petang sikit weolls ke  Kenanga Wholesale City..
tempat ni memang senarai wajib datang..hehehe..

KWC ni tempat beli belah tapi dalam bentuk borong..kalau tak nak beli borong pon boleh, tapi harga jadi mahal..contoh nye, macam baju pink yang aku pegang tu kalau beli 1 dalam RM35 kot, tapi kalau tambah lagi 2 barang, harga jatuh ke RM18 je baju tu..pelik tapi benar!

Next Pasar Seni
takda ape sangat kat sini..so jalan cuci mata je..

ini antara barang yang i rembat kat KWC
untuk diri sendiri, hubby & family

ini pulak dari Pasar Seni

kaki dah lenguh, mari la pulang...

kalau datang sini mesti akan makan kat tempat ni..
kedai tepi jalan je, bertentang dengan jobstreet, dekat dengan Tune Hotel

Kerang Rebus, Otak otak

kesayangan

Nasi Ayam Penyet 

sedap 

Night View

ok perut kenyang mari la kita tidoooo...


~ Semoga MH370 Kembali Dengan Selamat~



Wednesday, March 12, 2014

DOA Untuk MH370


Harini genap hari ke 5 MH370 hilang..macam orang lain jugak, aku pon rasa sebak dengan berita ni..even yang dalam MH370 tu xda sape pon yang aku kenal tapi diorang pon makhluk Allah, jadi jom la kita sama sama doakan supaya MH370 kembali dengan selamat..

Photo: teruskan mendoakan agar segala urusan dipermudahkan. InsyaAllah

jangan la kita tambah kesulitan mencari MH370 dengan buat cerite macam2..aku pon pelik tengok masing2 tunjuk pandai buat pandangan masing2..sampaikan kisah peribadi pilot2 pon nak di hebahkan..ada siap yang cakap pergi melancong sebab nak buat maksiat la..apakah bangang sgt orang itu???

so kita yang masih diberi peluang untuk hidup ni jom la kita berDOA supaya penumpang & anak kapal MH370 kembali dengan selamat..sebab kita juga makhluk Allah yang x terlepas dari ujianNya..

Amin..


Friday, March 7, 2014

Jangan Main Main Ye!


hello guys!

Fuhhh~ penat tiup habuk kat blog ni..bhahahaha..tak lawak pon...

tadi jenjalan sane sini kan, pastu i jumpa FB kami sokong Liyana Manan..

eh i bukan nak citer pasal si Liyana , Hanez & si Romeooooo tu..i doa yang terbaik utk sesape yang teraniaya je..

tapi i nak share pasal pic bawah ni yang i jumpa kat page tu la..pastu i copy paste letak kat belog tercinta ni..

tuan punya pic, i pinjam yerk..

hebat ok seorang yang bergelar ISTERI..
tak tifuuu..