Tuesday, January 14, 2014

Penang - KL Sentral - Terminal Bersepadu Selatan - Melaka Sentral


New year haritu me & hubby balik Melaka..Last balik Melaka bulan 9 before gi KL hari tu..hubby kata next time kita balik naik train pulak..

So, seperti yang dirancang, memang weolls balik naik train..sekali sekala best jugak..yang best nye sebab train ada toilet, kantin & ada gak katil..

Masa beli tiket, katil hbis dh ='( terpaksa duduk kat kerusi je..Train kami pukul 10.30pm..dalam pukul8.30 dah sampai stesyen KTM..Price untuk dewasa RM34..

Si isteri ni memang tak puas hati sebab tak dapat katil..minta si suami pergi tanya mana tau tetiba ada 0 kan..betul baq hang, memang ada pon..org KTM kata tambah gerabak..so weolls terus tukar dari kerusi ke katil..ambik katil atas bawah..

RM40 untuk katil atas, RM46 untuk katil bawah..price ni adalah dari Butterworth ke KL Sentral


kira berape jam baru sampai

muka happy dapat katil..

hubby
ni stesyen KTM Butterworth
oo ye..lupa nak inform, kereta kesayangan hubby weolls park dekat area2 stesyen..
ada 2 tempat park kat situ, yang ni betul2 sebelah dengan stesyen..
cost RM10/day..mahal ke murah??kalau yang satu lagi tu RM12/day..
so weolls ambik yang RM10 tu & pakcik yang jaga pun ok..memang dia tidor kat situ..so selamat la kan..

yeah train sampai dah..

begambar dulu before gerak

suasana dalam train..sempit sikit laluan tu..tapi ok je

setiap koc akan ada toilet

ini jiran kami, bawah from china, atas orang negro..yang atas tu bukan main syok tido,,siap bedengkur lagi..

ini sume poyoooo!
setiap katil akan dapat 1 bantal & selimut..
mula2 barang weolls letak atas, dua2 baring kat bawah je..dah lama sikit hubby naik atas..yela nak jalan jauh ni..kena bagi selesa..kalau penat nanti susah..

tapi ada gak benda yang tak best, 1 sebab dalam train diorang tak kan tutup lampu, aku pulak bukan boleh tido tak tutup lampu..

pastu setiap katil ada langsir, bila ko tarik langsir tu gelap la sikit kan, tapi aircond pulak tak masuk..bepeluh gak sikit..nasib baik i pakai jaket, bukak jaket tak panas sangat 

around 7.00am sampai KL Sentral..masa tu orang ramai dah..
breakfast kat McD..then terus beli tiket ke Terminal Bersepadu Selatan (TBS)

KL Sentral - TBS : RM1.00

turun komuter kena seberang 

budak tak mandi

ni pon same..

nampak dah TBS kan

sampai TBS terus cari bas ke Melaka..
RM10 je

cantik TBS ni..macam airport..terus i feeling2 nak ke Paris..muahahaha

awal lagi masa ni..baru pukul8 macam tu..

see..macam airport kan..better banyak dari Pudu tu..eewww..

bersih

serasi bersama gitteeww..

pukul8.30 bas sampai..

Welcome to Malacca!




No comments:

Post a Comment