Friday, January 24, 2014

Review Product: Nano White Whitening Serum


Assalamualaikum

Lama rasanye tak update blog..Last update pon pasal giveaway je..Lately bz sikit..bila bz, badan pun jadi penat, letih, stress..ada masa rasa macam pening, goyang & macam nak jatuh je..normal ke?aku anggap normal la coz orang yang bekerja memang macam tu kan..ye la, pagi2 dah bangun nak g kerja, sekarang pulak tengah bz wat paperwork..

Balik rumah pulak klu malas nak keluar, aku akan masak, sekarang ni kerap gak aku masak..Alhamdulillah even penat pon tapi happy la gak dapat masak untuk hubby & diri sendiri..nak kata pandai masak tu tidak le.masak simple je pooonn..tapi makan laki bini boleh la..nak masak untuk orang lain i xberani ok..kang orang komplen kata xsedap ke itu ini mau betakung air mata aku..silap2 nasi jadi bubur..wakaka..

eh lari jauh sangat dah ni..muakaka

Aku nak share 1 produk yang aku pakai..actually dah lama sangat2 dah nak review..tapi tangguh2 sampai ke harini..

abaikan CC cream tu ye..tu aku review dah 
klik sini kalau lupa 

ok bebalik pada serum tu, actually kulit aku ada masalah kering..sekarang ni aku pakai semua produk nano..sebab macam serasi bersama gitteww..tapi tak semua produk nano aku guna..juz yang aku rasa penting je..

Serum dia ni best..sebab wangi & tekstur dia pon lembut je..bila sapu kat muka, muka pon jadi lembut..

lupa nak snap rupa serum tu, tapi aku ada copy pic dari google..tak tau sape punya..minta izin pinjam ye..



Fungsi Nano White Whitening Serum :
- Merawat kulit kering, bermasalah
- Melicinkan/ Melembutkan Kulit
- Memutihkan kulit
- Menghapuskan jerawat/jeragat di muka
- Menjadikan Kulit lebih cantik

kalau boleh pakai sebelum tido coz masa tido kulit kita akan relax & serum boleh bkerja..gitteww..
price ingat2 lupa..masa aku beli tu tengah promotion.dalam RM50 kot kalau harga betul..better check sendiri la ye..

ok bye

Thursday, January 16, 2014

Saya Nak RM300 Angpow Daripada Nile.com.my


Hi pencinta shopping semua!

Berita baik, Nile.com.my ada buat giveaway..hadiah meletup kebabom wa cakap sama lu.gila tak mau join..lai lai lai..

FYI,Nile.com.my ni jual banyak barang-barang bukan untuk wanita je, tapi untuk lelaki, baby &keperluan rumah pon ada..harga memang sangat berpatutan..



cara nak join sangat mudah ye..korang klik link ni or klik banner


Antara hadiah yang ditawarkan adalah RM300 untuk 2 pemenang dan RM100 untuk 4 pemenang.

Kalau dapat RM300 aku nak shopping macam2 la..

Tarikh tutup pulak pada 21 Januari 2014, 12pm

so ape lagi, jom join sama-sama..

Tuesday, January 14, 2014

Penang - KL Sentral - Terminal Bersepadu Selatan - Melaka Sentral


New year haritu me & hubby balik Melaka..Last balik Melaka bulan 9 before gi KL hari tu..hubby kata next time kita balik naik train pulak..

So, seperti yang dirancang, memang weolls balik naik train..sekali sekala best jugak..yang best nye sebab train ada toilet, kantin & ada gak katil..

Masa beli tiket, katil hbis dh ='( terpaksa duduk kat kerusi je..Train kami pukul 10.30pm..dalam pukul8.30 dah sampai stesyen KTM..Price untuk dewasa RM34..

Si isteri ni memang tak puas hati sebab tak dapat katil..minta si suami pergi tanya mana tau tetiba ada 0 kan..betul baq hang, memang ada pon..org KTM kata tambah gerabak..so weolls terus tukar dari kerusi ke katil..ambik katil atas bawah..

RM40 untuk katil atas, RM46 untuk katil bawah..price ni adalah dari Butterworth ke KL Sentral


kira berape jam baru sampai

muka happy dapat katil..

hubby
ni stesyen KTM Butterworth
oo ye..lupa nak inform, kereta kesayangan hubby weolls park dekat area2 stesyen..
ada 2 tempat park kat situ, yang ni betul2 sebelah dengan stesyen..
cost RM10/day..mahal ke murah??kalau yang satu lagi tu RM12/day..
so weolls ambik yang RM10 tu & pakcik yang jaga pun ok..memang dia tidor kat situ..so selamat la kan..

yeah train sampai dah..

begambar dulu before gerak

suasana dalam train..sempit sikit laluan tu..tapi ok je

setiap koc akan ada toilet

ini jiran kami, bawah from china, atas orang negro..yang atas tu bukan main syok tido,,siap bedengkur lagi..

ini sume poyoooo!
setiap katil akan dapat 1 bantal & selimut..
mula2 barang weolls letak atas, dua2 baring kat bawah je..dah lama sikit hubby naik atas..yela nak jalan jauh ni..kena bagi selesa..kalau penat nanti susah..

tapi ada gak benda yang tak best, 1 sebab dalam train diorang tak kan tutup lampu, aku pulak bukan boleh tido tak tutup lampu..

pastu setiap katil ada langsir, bila ko tarik langsir tu gelap la sikit kan, tapi aircond pulak tak masuk..bepeluh gak sikit..nasib baik i pakai jaket, bukak jaket tak panas sangat 

around 7.00am sampai KL Sentral..masa tu orang ramai dah..
breakfast kat McD..then terus beli tiket ke Terminal Bersepadu Selatan (TBS)

KL Sentral - TBS : RM1.00

turun komuter kena seberang 

budak tak mandi

ni pon same..

nampak dah TBS kan

sampai TBS terus cari bas ke Melaka..
RM10 je

cantik TBS ni..macam airport..terus i feeling2 nak ke Paris..muahahaha

awal lagi masa ni..baru pukul8 macam tu..

see..macam airport kan..better banyak dari Pudu tu..eewww..

bersih

serasi bersama gitteeww..

pukul8.30 bas sampai..

Welcome to Malacca!




Barang Dari Korea Lagiii


Tadi belek2 fb pastu jumpa page ni.DoYoung Malaysia 두영 韩国潮流家饰 ..teruja i ok tengok Comforter Sets yang diorang jual..i kan suka kalau korea2 ni..kalau boleh hiasan rumah semuaaa nak beli kat korea, baru comel..muahaha..berangan sangat!

jom kita cuci mata tengok.. 

sweetnye lahaiiii..empat2 aku bekenan..

Curtain pon ada jual..suka suka..aku dah berangan dah kalau pasang kat rumah mesti cantik..kat ruang tamu letak yang paris tu, kat bilik letak pokok tu..tenang je nak tido..pastu kat dapur letak zebra tu..kat bilik anak bear tu..hahaha

hensem zebra tu..


Photo: Kesog 계속
4-IN-1 Comforter Set (Queen)
100% Cotton, Made In Korea
1 Comforter (with filling), 1 Fitted Sheet (with Mattress Protector), 2 Pillow cases
Ultra-fine craftsmanship & quilting
comel sangat ni..

yang ni cantik sangat..
berangan tido sambil peluk hubby, mau aku tak nak bangun gi ofis kalau gini..

-credit pic to Do Young-




Monday, January 6, 2014

Ariana Rose (full episode)

Sekarang kan tengah hot drama ni kan..tuan belog teringin gak nak tengok petang2 tu..tapi selalu terlepas..mana tak nye sibuk memasak kat dapur..hehehe..so bagi yang sibuk macam tuan belog, boleh klik link kat bawah tu ye..




SINOPSIS:

Ia mengisahkan Ariana Rose yang berkawan baik dengan Tengku Juwita setuju untuk berlakon sebagai gadis yang pernah menjadi girlfriend Tengku Adam Kamil. Tengku Juwita sebenarnya tidak mahu berkahwin dengan Tengku  Adam Kamil, lalu dia mencadangkan agar Ariana berlakon sebagai wedding breaker. Perkahwinan tersebut dibatalkan dan maruah keluarga Tengku Adam Kamil telah tercalar.
Berang dengan keadaan itu, Tengku Adam mengupah spy peribadi untuk menyiasat siapa Ariana Rose.Tengku Kamil cuba mengetahui siapa dalangnya,namun Ariana tegar untuk tidak memberitahu.
Tengku Kamil akhirnya meragut kesucian Ariana dan disebabkan itu, Ariana memberitahu kisah sebenar.
Sejak itu, Ariana membenci Tengku Kamil.
Untuk melupakan sejarah hitam itu.Ariana mula melakukan kerja-kerja amal.Tanpa disangka, Tengku Adam adalah penyumbang besar dana kebajikan di mana tempat Ariana bekerja. Tengku Adam mula jatuh cinta pada Ariana namun tidak pada Ariana. Malah dia semakin membenci Tengku Adam.

Ariana Rose dipinang oleh keluarga Tengku Adam tanpa pengetahuan Tengku Adam dan Ariana menerima lamaran tersebut .Disebabkan kecewa lamarannya ditolak Ariana, Tengku Adam pergi menunaikan umrah. Bila pulang, dia mendapati, yang dia akan berkahwin dengan Ariana-gadis yang dicintai.Ariana juga tidak tahu siapa bakal suaminya hinggalah pada hari penikahan.Ariana terkejut tapi dia menerima suaminya dengan perasaan terbuka apatah lagi melihatkan suaminya telah banyak berubah.

FULL EPISODE :

Ariana Rose Ep 1            Ariana Rose Ep 9             Ariana Rose Ep 17         Ariana Rose Ep25

Ariana Rose Ep 2            Ariana Rose Ep 10           Ariana Rose Ep 18        Ariana Rose Ep26


Ariana Rose Ep 3            Ariana Rose Ep 11           Ariana Rose Ep 19        Ariana Rose Ep27


Ariana Rose Ep 4             Ariana Rose Ep 12          Ariana Rose Ep 20        Ariana Rose Ep28(FINAL)


Ariana Rose Ep 5             Ariana Rose Ep 13           Ariana Rose Ep 21

Ariana Rose Ep 6             Ariana Rose Ep 14           Ariana Rose Ep 22

Ariana Rose Ep 7             Ariana Rose Ep 15           Ariana Rose Ep 23

Ariana Rose Ep 8             Ariana Rose Ep 16           Ariana Rose Ep 24

will update full episode!