Friday, December 13, 2013

Product Review: Nano White Infinity CC Cream



assalamualaikum

Harini i nak review satu produk yang i rasa awesome sangat..

Before this, BB cream la yang selalu aku guna.. Banyak jenis gak yang aku dah try, Garnier, Maybelline, Silkygirl, Elianto, ape lagi ye..lupa dah..tapi semua tu tak sesuai dengan kulit aku..bila pakai je macam berminyak...So aku try Alaisyah BB Cream..Alhamdulillah, yang ni memang best..sebab dia tak berminyak..texture pun sangat lembut..harga pon murah.

Nak dijadikan cerita, last month BB cream tu nak habis and aku rasa macam nak try new produk..survey sana sini, aku decide nak try CC cream pulak..


Nano White Infinity CC Cream
Price : tak ingat..dalam RM44 kot..

Almost 1 month juga aku dah guna CC cream  ni..best..yang paling penting, tak berminyak, rasa ringan je bila pakai & dia buat kulit kita jadi sekata..

krim ni kaler putih

tapi bila kita sapu kat kulit je, kaler terus betukar..

kat sini aku nak share fungsi/beza BB cream dengan CC Cream..

BB Cream
 BB Cream berfungsi sebagai litupan bedak asas yang mengandungi SPF dan antioksidan. Teksturnya lebih ringan berbanding bedak asas biasa.

CC Cream
CC atau 'Colour Correcting' membantu menghasilkan ton kulit sekata dan sesuai digunakan oleh wanita yang mempunyai masalah kulit seperti kemerahan, kusam dan pucat. Perbezaan antara BB dan CC ini ialah krim BB lebih memberi tumpuan kepada masalah cela. Krim ini lebih ringan berbanding BB dan kulit akan menjadi lebih cerah dan lembut setelah diaplikasikan pada wajah. 

ini sumber aku cari kat google..hihihi

sekarang aku try produk Nano untuk muka, pencuci muka, serum &etc..pasni berseri2 la muka kitewww..hahaha

eye bag bukan main

bye

7 comments:

  1. mahal x cc cream tu? selalu nye stick dgn silkygirl je.. nk tukar produk laen tpi xtau nk pilih jenama ape lepas nie

    ReplyDelete
  2. kena survey hrga..hihi..

    yui guna mustika ratu je..kui2.

    ReplyDelete
  3. liyana: kalau x silap RM44 kot..tp ms tu ada diskaun dpt rm37..

    yui: mustika ratu ika xpenah try..nanti blh survey ni

    ReplyDelete
  4. Salam perkenalan, sekarang ni ade masalah internet, insyaAllah once line ok, mak hencik dengan lajunya akan halakan cursor ke ruangan follower uols yer..

    btw, kulit awak memang dah cantik dan ayu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa mak encik ni, malu kite..hahaha..tak cntik lg, tu yg try new produk

      Delete