Saturday, November 16, 2013

Teluk Batik, Lumut Perak - Part 1


Haritu masa cuti deepavali, me & hubby plan nak gi jenjalan..hubby ajak gi Hatyai..tapi tak jadi coz macam banyak benda kena buat before ke sana..almaklumlaaaaa obersi la katekan..nak kena itu ini..leceh la..so, plan betukar ke Teluk Batik..sebab ape?sebab dekat & kitorang pk mesti orang tak ramai coz dah dekat dengan Pangkor kan..baik diorang gi Pangkor je..

Tanpa pengetahuan aku, tengok2 hubby dah booked hotel..tau2 je dia tunjuk kertas booked..wah suka suka..tapi takut gak coz aku tak tengok hotel tu macam mana dia dah pon booked..surprise sangat katanye..
Hubby booked Virgo Batik Resort..hubby kata dia nak booked Marina Cove, dia call tanya, staff kat situ kata jauh dengan laut..so dia cari hotel lain..

weolls gerak dari penang pukul9, sempat singgah AEON seri manjung, lunch siap2, singgah DAISO gak..settle sume terus ke Hotel..

ini la dia Virgo Batik Resort

sampai2 je, tengok kena seberang jalan baru jumpa laut..pffttt aku ingat mengadap laut..haih..geram ok..bertambah geram bila tengok Marina Cove tu yang hadap laut..sakit hati x?aku macam nak cari budak bongok yang cakap jauh tu..tapi xpela..mood still ok..

sampai awal tapi tak boleh check in..lepak dulu kat lobby..

pastu hubby ajak park kereta kat belakang hotel..ok marilaaaa

tekejut x?wakakaka..

pool ada, tapi penuh dengan monyet..ni sebahagian je ok..penuh pool tu dengan monyet..siap menyelam,kuak dada bagai..geli aku.. terus mood ke laut..pic ni snap dari dalam kereta..zoom dapat ni je..

yang aku peliknye, kat tepi2 tu ada staff2 hotel tengah makan & borak..boleh buat tak tau je..teruk sangat..aku dgn hubby gelak sampai keluar air mata..konfius gelak seronok or gelak sakit hati.hahaha

dalam 5minit macam tu, ada satu kereta masuk park gak..then bila tengok monyet banyak2 terus keluar dari hotel..tengok banyak kereta masuk, baru keluar sorang staff yang aku rasa chef kat situ..dia macam cakap something kat budak2 staff tu, barulah diorang bangun gi halau..

masa tu aku & hubby macam dah xda mood nak stay hotel tu..kitorang plan nak cari hotel lain..call sana sini semua hotel full..kalau ada pun bilik family..nak tak nak, terpaksa la jugak..

tuan belog

oh ye..ni pic hotel dari depan

jom tengok bilik

bilik biase2 je..
 banyak habuk, rambut..hubby call housekeeping suruh datang menyapu..
yang menyapu pun buat2 tekejut banyak habuk..
tv hanya 3 channel je dapat..

toilet..

sinki & cermin

meja & almari..eh almari ke..bukan kot

muka mood ke laut

view dari bilik..nak je aku cakap kat family tu jangan mandi bekas air monyet

after rest kat bilik,weolls jalan2 tepi laut..nak berenang tapi ramai orang..

ramai kan..

my suami

before maghrib balik hotel..tapau nasi siap2 coz malam tu ada bola..hubby tak nak keluar..

towel hotel..boleh pulak yang dah koyak dia bagi aku..silap la..

makan, tengok bola & tidoooo...

so far, hotel ni..hmmm korang nilai la sendiri..
rasanye ni hotel paling teruk yang aku penah stay..aku penah stay yang hotel tak sampai RM100 pun tapi jauh lagi elok dari ni.. biar simple,kecik tapi bersih..

ok next day kita sambung nanti la..

bye




4 comments:

  1. Pastu mesti line tepon pun xde kan..huhu..lg best marina cove ika..murah pun murah..tak pun orient star kt pkan lumut..jgn sedey2 eh..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha btul la tu..ada pengalaman ye..tu la kan..marina cove lagi best..

      Delete
  2. huhu..ciannya..

    tkpe..t try hotel len naa

    ReplyDelete