Tuesday, November 19, 2013

Teluk Batik, Lumut - Part 2

Hehehe siap berpart2 kan..nak buat macam mane..tuan blog malas nak update panjang2..kihkihkih

ok day 2, kitorang bangun awal pagi tu..sebab nak gi mandi laut..before mandi, jom breakfast dulu..

mine

nasi goreng, kuey teow goreng, hot dog, ommelette, baked bean

orang tak ramai lagi

bubur..kat luar tu ada bihun & tempat buat ommelette

ok ramai dah

 menu:
nasi goreng
kuey teow
baked bean & hot dog (sos tak disediakan, nak kena minta ye)
 jus oren, teh tarik & kopi..
dessert buah tembikai sahaja..
ada roti bakar gak..
bubur
ommelette

Day 3 punya breakfast sila ulang semua menu di atas..
yang berubah hanya la 
kuey teow ke mee goreng
ommelette ke pan cake

dah abis makan, ke laut pulak..

xda kereta lagi masa ni...best!!

horraayyyyy xramai orang

tenang je kan..baguz..
masa ni dalam 8am..
gile eksaited sgt ni..pukul 8 dah start swim..
best sangat 

suka lettew

tengah syok berendam, ada 4 heli lalu..skodeng ye..
baru teringat ada navy kat hujung tu

happy together

dalam pukul10 naik hotel siap2 nak round kat jetty pulak..
kat area laut tu ada taman cantik, so jom snap pic dulu

hubbyyyy..

wifeyyyy

us..

ni masa kat jetty..sesi habiskan duit..beli buah tangan kat family..

pastu melawat muzium kapal..tapi tak masuk pun..sampai snap pic then balik hotel rest..

petang tu turun laut gak..tapi ramai ya ampun..
means ape yang aku pk salah la..
nak mandi takde tempat, so kita makan ais krim je la..

malam tu dinner kat AZMIE TOMYAM

limau ais 2

sodaaap

ini pon sedap

ni laaagi sedap..

ambik gambar dulu ye

macam seraaam je kan..
hehehe

ada karaoke

awat plak tu

habis makan..
makanan semua best..

harga pon muraah kan..
tekejut gak tengok ikan & udang (1st & 2nd)
yang 3rd tu sotong..yang tu pulak macam over untuk 2orang..

perut kenyang, jom balik tidoooo..

pagi esok nye, bangun & breakfast menu yang sama tu then pukul12 check out, balik Penang..

TQ mydear coz bawa syg jalan2..even simple trip, tapii  dengan u semuaaa best..

next trip plezzzz =)





Saturday, November 16, 2013

Teluk Batik, Lumut Perak - Part 1


Haritu masa cuti deepavali, me & hubby plan nak gi jenjalan..hubby ajak gi Hatyai..tapi tak jadi coz macam banyak benda kena buat before ke sana..almaklumlaaaaa obersi la katekan..nak kena itu ini..leceh la..so, plan betukar ke Teluk Batik..sebab ape?sebab dekat & kitorang pk mesti orang tak ramai coz dah dekat dengan Pangkor kan..baik diorang gi Pangkor je..

Tanpa pengetahuan aku, tengok2 hubby dah booked hotel..tau2 je dia tunjuk kertas booked..wah suka suka..tapi takut gak coz aku tak tengok hotel tu macam mana dia dah pon booked..surprise sangat katanye..
Hubby booked Virgo Batik Resort..hubby kata dia nak booked Marina Cove, dia call tanya, staff kat situ kata jauh dengan laut..so dia cari hotel lain..

weolls gerak dari penang pukul9, sempat singgah AEON seri manjung, lunch siap2, singgah DAISO gak..settle sume terus ke Hotel..

ini la dia Virgo Batik Resort

sampai2 je, tengok kena seberang jalan baru jumpa laut..pffttt aku ingat mengadap laut..haih..geram ok..bertambah geram bila tengok Marina Cove tu yang hadap laut..sakit hati x?aku macam nak cari budak bongok yang cakap jauh tu..tapi xpela..mood still ok..

sampai awal tapi tak boleh check in..lepak dulu kat lobby..

pastu hubby ajak park kereta kat belakang hotel..ok marilaaaa

tekejut x?wakakaka..

pool ada, tapi penuh dengan monyet..ni sebahagian je ok..penuh pool tu dengan monyet..siap menyelam,kuak dada bagai..geli aku.. terus mood ke laut..pic ni snap dari dalam kereta..zoom dapat ni je..

yang aku peliknye, kat tepi2 tu ada staff2 hotel tengah makan & borak..boleh buat tak tau je..teruk sangat..aku dgn hubby gelak sampai keluar air mata..konfius gelak seronok or gelak sakit hati.hahaha

dalam 5minit macam tu, ada satu kereta masuk park gak..then bila tengok monyet banyak2 terus keluar dari hotel..tengok banyak kereta masuk, baru keluar sorang staff yang aku rasa chef kat situ..dia macam cakap something kat budak2 staff tu, barulah diorang bangun gi halau..

masa tu aku & hubby macam dah xda mood nak stay hotel tu..kitorang plan nak cari hotel lain..call sana sini semua hotel full..kalau ada pun bilik family..nak tak nak, terpaksa la jugak..

tuan belog

oh ye..ni pic hotel dari depan

jom tengok bilik

bilik biase2 je..
 banyak habuk, rambut..hubby call housekeeping suruh datang menyapu..
yang menyapu pun buat2 tekejut banyak habuk..
tv hanya 3 channel je dapat..

toilet..

sinki & cermin

meja & almari..eh almari ke..bukan kot

muka mood ke laut

view dari bilik..nak je aku cakap kat family tu jangan mandi bekas air monyet

after rest kat bilik,weolls jalan2 tepi laut..nak berenang tapi ramai orang..

ramai kan..

my suami

before maghrib balik hotel..tapau nasi siap2 coz malam tu ada bola..hubby tak nak keluar..

towel hotel..boleh pulak yang dah koyak dia bagi aku..silap la..

makan, tengok bola & tidoooo...

so far, hotel ni..hmmm korang nilai la sendiri..
rasanye ni hotel paling teruk yang aku penah stay..aku penah stay yang hotel tak sampai RM100 pun tapi jauh lagi elok dari ni.. biar simple,kecik tapi bersih..

ok next day kita sambung nanti la..

bye




Wednesday, November 13, 2013

IKEA Mutiara Damansara

Bulan 9 haritu kan aku ada pergi KL..hari last tu sempat la singgah IKEA..aku dah cakap dengan hubby, ape pun jadi aku tetap nak pergi IKEA..kahkahkah..nasib baik laki rajin layan..muaaahh...

kenape la kat Penang or Melaka takda IKEA..kalau tak mesti muka aku selalu keluar masuk..eh bukan masuk nak shopping sangat pon, tapi nak tengok deko je..mana tau boleh tiru..hehehe..

over tau..budak kecik pon tak macam ni

cantik kan frame belakang tu..

 
macam comel je..macam cantik je frame ni

macam comel je..
hahaha

cantik

best sangat IKEA ni sebab kita tak payah nak pening pk nak deko macam mana kan..

antara barang2 ikea yang aku beli..tak banyak pon..

bunga &pasu

jug,food container yang 17pcs tu &bekas rempah yang comel itu..
lagi beli jam dinding..
itu je kot..

dah penat jalan, mari makan..
sukaa sangat dengan cake tu..
nasi lemak &meatball biase2 je..

nanti nak pergi lagi la..bye