Sunday, October 27, 2013

Prescott Hotel - KLCC - Time Square - Pavilion - Bukit Bintang - Sungei Wang - Ikea & etc..


Salam & Hello oullss..
Lama tak update blog ni..aku memang camni, kalau rajin, bukan main rajin sampai 1 hari 2 3 entry siap auto publish gitteww..tapi kalau malas, gini la rupanye..sebulan sekali..kekeke..

Hujung bulan september haritu aku &hubby ada seminar kat KL..tu diaaa..bulan 9 punye cite,baru nak update..kihkihkih..

kitorang stay dekat Prescott Hotel Medan Tuanku.. kenapa pilih Prescott?sebab dekat dengan tempat seminar, dekat dengan monorail station & LRT, dan yang paling penting dekat dengan shopping..hehehe..actually takde la dekat sangat, tapi naik monorail jadi la dekat..

So far, hotel ni selesa & bersih..aku bagi 3.8/5 bintang..hahaha apehal pulak 3.8..yang 0.2 tu sebab aircond dia tak kuat..kat hotel mesti la aircond kena sejuk..baru tido boleh peluk2..haha..lepas panggil servis ok dah..sejuk la jugak..

check in 22/9/13

ni bilik i..2 katil single..tapi katil single dia besar gak..
boleh muat lakibini tido..nasib baik i kurus..

wajib

pic by hp je..tu yang blur..dah setengah jam dok dalam bilik baru ingat ada bawa digicam...pfftt..
simple & kemas kan..


ok xkemas dah..haha
after check in, rest jap,petang tu kitorang jalan-jalan KLCC..jalan yang jauh-jauh dulu..
coz nanti dah start seminar mesti penat nak jalan jauh kan..ok jom la jalan sampai malam..

ni pic pagi esoknye b4 ke seminar

abis seminar balik hotel jap hubby salin baju then jom shopping..


lepak sampai malam, then dinner kat area hotel..

ni malam ke3..pavilion

comel tak kak ton??

kahkahkah..muka i cuak ok..tengok dari jauh ok je..dekat2 takut plak..takut ape i pun xtau..

salam salam..pastu balik melekat kilat kat tangan..

after bukit bintang, sungei wang pulak..
shopping baju sehelai dua..hehe..
pastu rembat beg travel yang roda tu..murah barang-barang kat sini..
i sukaa..

malam tu dinner kat old town..tekak melayu katekan..cari nasi le..
kat area hotel ada kedai makan yang best gak..macam-macam ada, nasi lemak, ayam penyet,goreng-goreng, kerang rebus..tapi lapar sangat..so makan je la kat old town..

then balik hotel tidoo..

lastday seminar..macam biase abis seminar bejalan lagi..banyak gak tempat weolls pergi..tapi bila rajin je snap pic..

thecutehouseofmini

ewahh

ada berani??

jom tengok wayang..


dah penat, balik tidooo..esoknye check out, singgah ikea jap..

enjoy sangat dapat spend time dengan hubby..even pergi KL sebab kerja, tapi bila dapat spend masa berdua dengan orang yang kita sayang adalah benda yang paling best kat dunia..






Tuesday, October 8, 2013

Bracelet Kita..

Ahad haritu kan aku gi Gurney Plaza..lepas lunch jalan-jalan kat dalam tu..hubby ajak tengok wayang..ok layankan..jom naik atas tengok ada movie ape yang best..sementara dia survey movie best, aku melencong tengak stall comel-comel kat depan gsc..

Ada satu stall ni jual bracelet yang comel sangat..sekarang ni aku tgk kat fb banyak gak orang jual..murah2 je kan..RM10..nak beli on9 tapi macam tak puas pulak tak dapat pilih..so inilah peluang!!hahaha

rambang mata nak pilih charms..semua comel

comeynyeeee..bekenan betul dengan yang pink tu...

ok pilih-pilih

macam-macam ada

sampai tbongkok-bongkok nak pilih 

cute kan kedai dia..ahkak sukaa sangat..

banyak gak aku pilih..lastly yang ni pilihan dihati..
i kan lemah lembut, so charms pon kena ada ciri-ciri lemah lembut ayu jelita gitteew..

then kita pilih tali pulak..
i pilih this colour..
cute kan...
only RM10

sebab cute upload 2 kali

my lovely bracelet...
pasni nak beli yang ganass pulak..
baru gangster!!

dah beli pastu balik..sebab takda movie yang best..banyak dah tengok..
enjoy sgt even jalan-jalan tanpa arah tujuan..
eh skema plak

bye



Monday, October 7, 2013

Lunch: Black Canyon


Ahad semalam, me & hubby ke Gurney Plaza..takde plan pon nak kesana..pagi tu aku ada hal sikit then dah settle sume hubby tanya nak lunch kat mana..so jom la kita ke Gurney..dah dekat dah pon..

Plan ke Gurney sebab nak lunch kat Black Canyon..hubby suka sangat makan kat situ..so mari la kita gemokkan badan same-same..

tomyam ni memang sedap
yang tumpah tu bukan sebab lapar ye..

mine
tak tau ape name set ni..
tapi macam sambal udang, then ada salut telur..
sedap jugak

mine
name sume aku tak tau..yang ni boleh tahan..
dia cakap longan..tapi aku rasa macam durian belanda + yogurt 

hubby punye..chocolate ice..

hubby makan ape ntah..tapi sedap sgt..ayam hancur, pastu bawah ayam, ada telur mata..
wah detail aku cite..hahaha

ok jom makan
itulah aktiviti Ahad kami..





Dekorasi - Pintu Bilik

Raya haritu aku ada pergi rumah kakak aku..suka pergi rumah dia sebab dia pandai deko-deko ni..so boleh la tiru mana yang bekenan..hihi..tapi terlupa pulak nak snap pic rumah dia..

Antara part yang aku bekenan tang dia hias kat setiap pintu bilik..dia tak pasang langsir kat dinding tau, tapi pasang kain kosong betul-betul kat pintu tu..then ikat tengah..jadi la macam langsir..eh aku pun tak faham ape aku explain..

ok bayangkan itu pintu ye
siap kaler pintu & buat tombol..hahaha
pic:google

hah dia pasang macam ni la..pastu dia gantung bunga tengah-tengah..paku betul-betul atas langsir..suweet sangat...

so balik try la nak buat kat bilik,tapi sayang pulak aku nak buat langsir jadi macam tu..so aku biar je langsir tu..pastu pergi Daiso cari bunga..

maka terjadi la ini..

bunga beli kat Daiso

sayang aku nak buat langsir jadi gitu
so bila tutup pintu jadi macamni =)

comel terus pintu


Sunday, October 6, 2013

Makan Malam


lama rasanya tak update pasal masak-masak..semalam after masak, terajin pulak nak snap pic makan..eh masak simple je pon..tapi nak letak gak kat blog..esok dah tua boleh tunjuk kat anak-anak yang mama dia ni pandai masak..wakakaka..

kari ayam 

bendi goreng

ketam goreng..yang ni hubby goreng..rajin laki i..

ini je menu dinner semalam..makan dengan nasi panas,pastu tambah kicap..fuhhh sodaaap



Saturday, October 5, 2013

Bukan Saya Bukan Saya Bukan Saya


actually aku nak update pasal ni lama dah, tapi aku kan antara orang yang paling bz kat malaysia ni..wakaka

sebelum nak celoteh panjang meh aku nak bagi tau..aku memang suka pakai tudung bawal..before ni aku ada up entry pasal aku beli tudung bawal sehelai RM5..cer klik sini

yang nak dijadikan cite, aku rasa aku ada cakap yang tudung tu aku beli kat on9 n aku siap tepek link fb owner tu..tapi aku selalu gak dapat komen & email tanya pasal tudung ni..ada yg tanya nak beli macam mana, berape harga, kalau nk beli banyak dapat murah tak.masa awal2 dulu rajin gak la aku menjawab..tapi sekarang idak le pulak..sebabnye kan aku dah kata aku antara orang paling bz kat Malaysia ni..maaf kan patik..

pastu ada gak hamba Allah tu tibe2 sound aku suruh delete entry aku tu..eh ko sape nak suruh aku delete???heheh..siap tanya nape owner tu tak respon dia, dia dah bayar..lawak2. pas aku cakap aku bukan owner, aku customer..pastu terus senyap..malu lettteeeewww..

so meh aku jawab kat sini..

Bukan saya yang menjual tudung bawal, bukan saya pemilik kedai tudung bawal, bukan saya yeeeee...

saya hanyalah wanita ayu lagi jelita yang sukakan tudung bawal..sebab saya rasa muka saya akan jadi bolat kalau saya pakai tudung lain..jadi saya pasrah sahaje...



pic google