Friday, September 6, 2013

Pulau Redang - Part 1

Dah lama dah nak update pasal ni, tapi dok tangguh tangguh sebab kononnya nak update pasal raya dulu..sudahnye dua2 tak update...hahaha..bukan tak nak update tapi pic raya tak da kat i okey..tu la masa raya malas nak bawa camera, dok tumpang kakak adik kan, sekarang rasakan!dah abis raya dah tau..

Raya keempat haritu me & hubby pergi Pulau Redang..Tapi bukan pergi berdua, pergi dengan family belah hubby.. kitorang gerak dari Melaka ke Terengganu tengahari. Yang lain2 gerak dari utara..punya la jauh Terengganu tu ya ampun..pukul10pm baru sampai okey..mau patah pinggang i yang ramping ni..kitorang naik kat Jetty Merang, so decide malam tu stay kat hotel yang paling dekat dengan jeti..so Merang Suria Resort menjadi pilihan..so far, hotel ni biasa2 je..bilik biasa je  & agak menyeramkan..hahaha maybe sebab kitorang check in malam kot..pagi esok nye after breakfast terus ke Jeti sebab katanye feri gerak pukul 11am.

sampai2 tengok jeti dah full..tapi tak semua yang kat situ akan stay hotel yang sama..

cantik kan..ni baru jeti

sementara tunggu feri jom kita beli ole-ole aidilfitri 

comeynyyeee comeynyeeeee *gaya yus jambu*

cayang i 

mula2 belek macam nak beli, pastu pusing snap pic..hahaha mesti makcik kedai tu maki i..ada aku kesah*mata ke atas*

comel..tapi tak beli

yang best masa naik feri tak payah risau pasal beg coz diorang setelkan..
sampai2 tengok beg dok dalam lori..
kagum pulak...kagum ke jakun ni???konfius


weolls stay kat Laguna Redang

welcome drink..asam boiii..

check in 2pm, so jom lunch dulu

 
makanan kat laguna memang tip top

luv alwayzzz

ok dah check in..bilik cantik & bersih..

view dari bilik


with hubby,SIL &husband dia

after check in rest jap, then petang tu dah ada snorkeling..

dengan letih2 pergi jugak coz dah ada dalam pakej kan..tapi dalam pakej ni aktiviti snorkeling sampai 3 kali..tempat beza2 la..kitorang juz pergi 2 kali je..tapi sekarang menyesal pulak..kahkah

get ready for dinner
best makanan kat laguna..tapi tak sempat nak snap pic..makanan dah depan mata..

bbq

satay + ikan bakar

keropok lekor harus adoo

suka la puding roti tu..aduh teringin pulak

lepas makan jalan2 je..malam kat sini tak ade aktiviti..boring sikit

live band..tapi tak best coz asyik nyanyi lagu cina..bosan

ok mari la pulang...zzzzzzzzzzzzz



No comments:

Post a Comment