Friday, September 27, 2013

Jalan - Jalan Terengganu & Ipoh

Lama betul tak jenguk blog..actually aku baru je balik dari KL..ada kursus kat sana..tapi kursus tu sikit je, yang lebih jalan2..macam honeymoon pulak..best!

ok haritu aku ada story pasal redang kan..balik dari redang kitorang plan nak stay Terengganu satu malam..after check out terus gerak ke Taman Tamadun Islam..tapi sampai pun dah petang dah..sebab kereta hubby buat hal..geram betul.. so juz jalan kat tepi2 masjid kristal je..

welcome

dapat snap je

cantik sangat

kat tepi masjid ada jual sume ni

muka dah berminyak masa ni

mesti beli

dah nak sama tinggi dengan anak buah..kihkih

suka pic ni

malam tu check in kat midtown hotel..biasa je bilik dia, jadilah untuk tido semalam.
katil dia ada roda, so senang nak cantum

siap2 terus keluar dinner..dah lewat dah pon masa ni..tapi lapar le..

pilihan TV3..biase je

mine..

nak senyum pun tak larat

suka deco macam ni..

ok jom balik tidur..

zzzzz

esok pagi bangun terus check out then ke pasar payang

suka suka suka

cantik-cantik

harga berpatutan..paling murah RM50 pun dah boleh dapat..cuma bezanya, xda la manik lip lap lip lap..

satu je aku x berapa bekenan dengan pasar payang ni...kebanyakkan pekerja or tokey kedai kat situ belagak2..aku pun tak faham..nak jual barang, tapi tarik muka, layan pun macam haremmm..
tapi tak semua la..ada gak yang baik..kalau 10 kedai aku masuk, 4 kedai je yang layan ok, yang lain ntah pape.. 

ada satu kedai tu lagi la, kitorang bekenan dengan kain batik yang dia jual, sume dah plan nak beli kat situ, then bila kita belek2, boleh dia sound cakap kain ni tak boleh bukak, susah nak lipat..padahal kain batik je pon..terus aku sound balik, bukak je la, bukan susah pun nak lipat, tak buka mcm mane org nak pilih design.. betul x?

pastu aku buka gak kain batik tu, pastu lipat then kitorang blah tak jadi beli..padan muka..

next pi pekena keropok lekor

depan jual, belakang tempat buat

sedap, so jom beli yang mentah bawa balik

dah kenyang terus kitorang gerak balik..tapi singgah Ipoh jap

ke ipoh sebab SIL nak bawa budak2 tu ke Lost World Tambun..oo ye, actually SIL aku stay kat arab, so setahun sekali balik, tu yang ronda sane sini..

sampai dah malam, terus cari hotel..kitorang stay kat Ipoh Boutique Hotel..suka sangat hotel ni..before ni pernah dah stay kat sini, sebab best jom lagi skali..

harga pun murah, RM99 per nite..masa tu la..

simple but nice

smart kan

suka toilet macam ni gak

so kalau ke ipoh, check in kat sini..

bye







No comments:

Post a Comment