Monday, September 30, 2013

Saya Nak Menang Contest Lukisan Kaligrafi


Sekarangni aku perasan yang aku suka sangat deko rumah..walaupun rumah aku biasa2 je..eh makcik2 sangat je bunyi kan...dah lama dah plan nak deko bilik tidur ni , tapi idea tak mari-mari..sehinggalah terjumpa Lukisan Kaligrafi..

First time tengok hasil kerja LK ni, Subhanallah..cantik tak terkata..berminat sangat..so bila dapat tau LK ada buat contest, rasa sangat2 seronok, bertambah seronok bila tengok tarikh tutup harini (30/9/13)..sempat lagi ye.. hehehe..mana tau rezeki aku dapat menang kan..maka LK sila lah pilih saye ='(

HADIAH UTAMA (Untuk Blogger)
::Lukisan Kaligrafi berharga RM300::
::Voucher Lukisan RM50::

1O HADIAH SAGUHATI (Untuk Blogger)
::Voucher RM50 untuk pembelian RM400 dan ke atas

best kan hadiah dia..

ok meh nak story, dalam banyak2 hasil kerja LK, aku rasa semuaaaaa aku bekenan..melampau ni..tapi aku rasa yang paling menawan hati dan sesuai untuk bilik tidur aku adalah yang ini



ini


dan ini


wah banyak pulak..

ini pulak bilik yang i rasa akan menjadi tenang, nyaman dan selesa bila adanya lukisan tadi..


hope sangat  LK akan pilih aku sebagai pemenang..Semoga tidur kami akan sentiasa tenang dengan adanya ayat-ayat suci..Amin..


Facebook: LukisanKaligrafi
instagram: LukisanKaligrafi

Friday, September 27, 2013

Jalan - Jalan Terengganu & Ipoh

Lama betul tak jenguk blog..actually aku baru je balik dari KL..ada kursus kat sana..tapi kursus tu sikit je, yang lebih jalan2..macam honeymoon pulak..best!

ok haritu aku ada story pasal redang kan..balik dari redang kitorang plan nak stay Terengganu satu malam..after check out terus gerak ke Taman Tamadun Islam..tapi sampai pun dah petang dah..sebab kereta hubby buat hal..geram betul.. so juz jalan kat tepi2 masjid kristal je..

welcome

dapat snap je

cantik sangat

kat tepi masjid ada jual sume ni

muka dah berminyak masa ni

mesti beli

dah nak sama tinggi dengan anak buah..kihkih

suka pic ni

malam tu check in kat midtown hotel..biasa je bilik dia, jadilah untuk tido semalam.
katil dia ada roda, so senang nak cantum

siap2 terus keluar dinner..dah lewat dah pon masa ni..tapi lapar le..

pilihan TV3..biase je

mine..

nak senyum pun tak larat

suka deco macam ni..

ok jom balik tidur..

zzzzz

esok pagi bangun terus check out then ke pasar payang

suka suka suka

cantik-cantik

harga berpatutan..paling murah RM50 pun dah boleh dapat..cuma bezanya, xda la manik lip lap lip lap..

satu je aku x berapa bekenan dengan pasar payang ni...kebanyakkan pekerja or tokey kedai kat situ belagak2..aku pun tak faham..nak jual barang, tapi tarik muka, layan pun macam haremmm..
tapi tak semua la..ada gak yang baik..kalau 10 kedai aku masuk, 4 kedai je yang layan ok, yang lain ntah pape.. 

ada satu kedai tu lagi la, kitorang bekenan dengan kain batik yang dia jual, sume dah plan nak beli kat situ, then bila kita belek2, boleh dia sound cakap kain ni tak boleh bukak, susah nak lipat..padahal kain batik je pon..terus aku sound balik, bukak je la, bukan susah pun nak lipat, tak buka mcm mane org nak pilih design.. betul x?

pastu aku buka gak kain batik tu, pastu lipat then kitorang blah tak jadi beli..padan muka..

next pi pekena keropok lekor

depan jual, belakang tempat buat

sedap, so jom beli yang mentah bawa balik

dah kenyang terus kitorang gerak balik..tapi singgah Ipoh jap

ke ipoh sebab SIL nak bawa budak2 tu ke Lost World Tambun..oo ye, actually SIL aku stay kat arab, so setahun sekali balik, tu yang ronda sane sini..

sampai dah malam, terus cari hotel..kitorang stay kat Ipoh Boutique Hotel..suka sangat hotel ni..before ni pernah dah stay kat sini, sebab best jom lagi skali..

harga pun murah, RM99 per nite..masa tu la..

simple but nice

smart kan

suka toilet macam ni gak

so kalau ke ipoh, check in kat sini..

bye







Monday, September 16, 2013

Pulau Redang - Part Last (Snorkeling)

Akhirnya...berjaya gak aku abiskan sampai part last..clap clap clap..ceh!padahal 3part je kan..

amacam cool x?
cool kan..matila sendiri tanya sendiri jawab

Actually snorkeling ni termasuk dalam pakej..3kali ye..tapi aku juz pergi 2kali je..tak larat la pulak nak pergi tiap2 hari..tapi snorkeling hari ke2 memang paling best..so korang yang nak pergi Pulau redang jangan lepaskan peluang snorkeling kat Marine Park ye..

Laguna redang ada buat servis underwater photography..
RM7 satu pic..tapi diorang tak kan print, juz bagi softcopy dalam CD..pandai2la cuci sendiri..

tak plan pun nak ambik pic ni..sampai2 aku dah cakap kat hubby..no underwater photo..
pastu tengok diorang ambik macam best pulak..pastu anak buah aku pun ambik gak..
ape lagi tercabar i..hahaha. aku ni even semalam dah snorkeling, tapi kalau suruh snorkeling lagi harini memang la cuak.. lagi2 kalau kat tempat jernih sangat ni..i tak sanggup nak cemari habitat hidupan laut..
hahaha.padahal takuiiitt...

ewahh
muka redhhaa..

suka suka pic ni
pic i sorang ada, tapi tak payah la tunjuk..kitteww malu..

ok betul.. tak tipu

luv this pic
enjoy sangat2..
to my hubby, 
i loveeeee u today, tomorrow & forever!
happy anniversary, my man...




Saturday, September 7, 2013

Pulau Redang - Part 2


Bukan main lagi, nak berpart2..part last tak tau bila..wakaka..

next day, bangun pagi kitorang terus siap2 mandi and breakfast coz pagi tu ada snorkeling..

Snorkeling hari 1st ok-ok aje..tapi yang 2nd day memang best..


kagum sangat dengan keindahan alam..

after breakfast snap pic dulu then balik bilik get ready nak jumpa ikan-ikan

hubby wifey

aiman..me..irwan

irwan..hubby..aiman

bukan budak2 je tak sabar, i pon sama..

pic i tak banyak..sebab i duduk depan hubby..konon2 nak btentang mata..tengok2 tak banyak pic sebab pic dari kamera SIL..malas nak bawa kamera sendiri..

snorkeling kat sini..memang best

sampai2 tengok ikan penuh..tak sabar sangat ,tapi i kan manja, takut uollss..acaner tu?

campak roti bukan main timbul lagi ikan2 ni
maybe diorang tau ni roti free ambik masa breakfast..hehe

after snorkeling, balik bilik sempat tido kejap, then petang tu jalan2 kat area hotel

cantik sangat

pool

masa ni diorang ajak main bola, budak2 sume tak nak naik..nak mandi pool lagi
i pun sama, nak mandi pool jugaakk..hahaha

malaysia vs italy

sume yang main ni hebat2 ok..i tak berani nak offer diri, kang kena maki tak pandai main..buat malu je..hahaha

dah abis main, kita berenang kat laut pulak

me & hubby join budak2 main ombak..
cer teka mana aku..kekeke over je..

ok dah senja..mari pulang

next entry i up underwater pic

Friday, September 6, 2013

Pulau Redang - Part 1

Dah lama dah nak update pasal ni, tapi dok tangguh tangguh sebab kononnya nak update pasal raya dulu..sudahnye dua2 tak update...hahaha..bukan tak nak update tapi pic raya tak da kat i okey..tu la masa raya malas nak bawa camera, dok tumpang kakak adik kan, sekarang rasakan!dah abis raya dah tau..

Raya keempat haritu me & hubby pergi Pulau Redang..Tapi bukan pergi berdua, pergi dengan family belah hubby.. kitorang gerak dari Melaka ke Terengganu tengahari. Yang lain2 gerak dari utara..punya la jauh Terengganu tu ya ampun..pukul10pm baru sampai okey..mau patah pinggang i yang ramping ni..kitorang naik kat Jetty Merang, so decide malam tu stay kat hotel yang paling dekat dengan jeti..so Merang Suria Resort menjadi pilihan..so far, hotel ni biasa2 je..bilik biasa je  & agak menyeramkan..hahaha maybe sebab kitorang check in malam kot..pagi esok nye after breakfast terus ke Jeti sebab katanye feri gerak pukul 11am.

sampai2 tengok jeti dah full..tapi tak semua yang kat situ akan stay hotel yang sama..

cantik kan..ni baru jeti

sementara tunggu feri jom kita beli ole-ole aidilfitri 

comeynyyeee comeynyeeeee *gaya yus jambu*

cayang i 

mula2 belek macam nak beli, pastu pusing snap pic..hahaha mesti makcik kedai tu maki i..ada aku kesah*mata ke atas*

comel..tapi tak beli

yang best masa naik feri tak payah risau pasal beg coz diorang setelkan..
sampai2 tengok beg dok dalam lori..
kagum pulak...kagum ke jakun ni???konfius


weolls stay kat Laguna Redang

welcome drink..asam boiii..

check in 2pm, so jom lunch dulu

 
makanan kat laguna memang tip top

luv alwayzzz

ok dah check in..bilik cantik & bersih..

view dari bilik


with hubby,SIL &husband dia

after check in rest jap, then petang tu dah ada snorkeling..

dengan letih2 pergi jugak coz dah ada dalam pakej kan..tapi dalam pakej ni aktiviti snorkeling sampai 3 kali..tempat beza2 la..kitorang juz pergi 2 kali je..tapi sekarang menyesal pulak..kahkah

get ready for dinner
best makanan kat laguna..tapi tak sempat nak snap pic..makanan dah depan mata..

bbq

satay + ikan bakar

keropok lekor harus adoo

suka la puding roti tu..aduh teringin pulak

lepas makan jalan2 je..malam kat sini tak ade aktiviti..boring sikit

live band..tapi tak best coz asyik nyanyi lagu cina..bosan

ok mari la pulang...zzzzzzzzzzzzz