Saturday, August 24, 2013

Patriotik Kah Anda?

Kejap je dah raya kan..macam baru je start puasa semalam..cepat betul..so macam mana raya uollss? this year turn raya rumah hubby dulu..2hari before raya kitorang dah gerak balik Perlis..stay Perlis sampailah raya 1st..petang tu dalam pukul6 kitorang gerak dah ke melaka..tengah malam baru sampai..tapi now bukan nak citer pasal raya..nanti2 la story pasal raya..bukan malas, tapi pic tak ready lagi..hehehe..so kita cakap pasal lain..

dah berape kali ye hari merdeka dalam bulan Syawal?aku pun tak ingat..tak patriotik langsung ni..tapi betul la,sekarang ni bukan sambut raya je, tapi sambut merdeka pun dah tak semeriah dulu kan..i mean budak2 la..dulu masa budak2 lagi, bila dengar nak raya dah gila eksaited..jalan kutip raya tak ingat dunia, then bila merdeka bukan main kumpul duit dengan classmate sebab nak cantikkan kelas..tapi sekarang ada lagi ke?budak2 beraya pun dah kurang, inikan semangat merdeka..hmmm...

Walaubagaimanapun, ewaaah..macam nak buat karangan ok..tapi kan uollss, i masih patriotik macam dolu-dolu..kenape?tak percaye??

Haritu selak2 paper nampak iklan ni


cuba teka yang mana 1 pilihan hati i?






jawapnnye






yang ini...




cute kan..banyak lagi design..dah beli tapi tak pakai lagi..


Saya Anak Malaysia!!!





Friday, August 23, 2013

guess..kat mana i??

tuan belog cuti lama..
tak tau bila nak update blog..

nice



eh watpe tu??



Monday, August 5, 2013

Bila Hari Raya Menjelma!!!

Hai uolls..harini puasa?Alhamdulillah aku still penuh lagi..syabas!hope akan full..amin..eh korang dah cuti?aku esok baru start cuti..This year sambut raya di Perlis rumah MIL dulu..then petang raya akan balik Melaka pulak..uii tak sabaq dah ni..tadi call mak tanya buat ape, mak cakap tengah mengemas, basuh tingkap sume..nasib baik ada 2orang adik tolong..eh tapi mak kata bukan rajin sangat pon diorang tu..ahkak gak yg rajin..hahaha tau sangat dah tu..minta maaf ye mak abah..raya kali ni tak dapat tolong kemas rumah & tak dapat buka puasa,sahur sama2..insyaallah next year..aminn..tapi raya ni anakmu akan tolong makan ketupat, rendang daging & sambal ayam sampai licin..hehehe

Tak nak citer banyak..just nak wish SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN kepada uolls yang baca blog ni..eh ada ke?hehehe ..HATI-HATI DI JALAN RAYA..

ok bye


eh ngumpat ke tu??hehehe..

Friday, August 2, 2013