Tuesday, April 23, 2013

Hobi Baru Dia..

Sejak kebelakangan ni hubby i ada hobi baru..aku layan kan je la..ok my dear, i sokong u dari belakang ye..hehehe..actually hobi baru tu adalah

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


ye pandai..kumpul ikan laga..
cantik2 tau ikan2 ni..tapi aku malas nak snap pic satu2..snap sume sekali kan senang...hehe
aku pun tak ingat ada berapa..yang pasti dah 3ekor mati..

cantik kan..suka tengok yang biru tu..bukan main kembang semangkuk..
yang merah pun tak nak kalah tau..

yang ni i punya..caaayang u ketat2..

ikan ni dia letak kat ofis..tiap2 pagi sampai ofis mesti dia akan bagi makan la, 
tukar air la..aku tengok dari jauh je sambil bagi semangat..hahahaha..
pastu bila ikan dia mati, suka buat sedih pastu nak beli lagi..siap jumpa tokey ikan tanya macam mana nak bagi jantan betina dok sekali la..hahaha..

cantik kan..semoga ikan2 ni membesar dengan jaya nya..hehehe
bye2

Tuesday, April 16, 2013

Majulah Sukan Untuk Rumahtangga..

sebenarnye bukan nak citer pasal sukan or rumahtangga pon..tapi nak citer pasal 3minggu lepas punye aktiviti..ceh, 3minggu lepas punya citer baru nak update harini..nampak sangat malas..hahaha..Actually aku & hubby pergi jogging..eh pasal jogging pun nak story kat orang..eh biarla, aku punye blog.. hahaha abaikan..itu semua syaiitooon..

Aku pun tak ingat last time aku riadah bila..skema pulak bunyi riadah tu..rasanya paling last pun aku main badminton kat kawasan rumah ni ha kot..hahaha..tapi sejak kebelakangan ni semangat nak beriadah tu muncul kembali..bukan diriku je, malah suamiku jua..mungkin masing-masing mengenangkan usia yang makin meningkat..mungkin....eh, ke mengenangkan lemak-lemak yang terkumpul didalam badan??? tu aku je kot..hahaha..

Maka pasangan suami isteri ni sepakat untuk beriadah petang ahad tu..nak pergi PISA jauh sangat kot..so kita jogging kat area rumah sudaaah..

itulah kasut yang aku guna untuk jogging haritu..nampak kan kasut sukan pun nak kena ada ciri-ciri kewanitaan..i kan lemah lembut, mana boleh pakai yang ganas-ganas..*malu*
stokin 89sen je beli kat giant..omei angat tawww..sebab 89sen, aku beli 2..hahaha

aktiviti 1st, kitorang jogging naik bukit then turun bukit..seemputt la jugak..
bepeluh2 satu badan..melekit jangan cakap la..masa pergi bukan main cantik tudung aku,
 20minit pastu serabut terus tudung tu..hahaha

senyum tak ikhlas sebab ada anjing..hahaha

actually ada banyak jenis mesin yang macam kat atas ni..mesin ke?blasah je la..tapi yang aku geramnye tak semua mesin tu ko boleh guna..nak tau kenapa?

ni la sebabnye..

ada 5-6orang bongok tak sedar diri kat mesin2 tu..abaikan budak kecik depan ni..
yang pompuan semua indon mari, yang laki pulak aku konfius, kalau tengok muka ada macam indon sorang, bangla sorang..tapi bila bercakap bukan main pekat lagi loghat utara..kelasss kau jah!semangat kejiranan sungguh kaan..yang laki sorang tu siap pakai baju USM kaler purple..konfius ahkak ok..tapi tu bukan masalahnye, yang masalahnye kalau ko nak mengedik ke nak dating gurau senda mesra2 sume tu, pegila tempat lain..ni tak, tempat orang nak riadah, budak2 nak main gak ko pilih..geli aku tengok..pastu dah bosan mesra2 kat mesin, tukar port kat playground pulak..dah budak2 pulak tak boleh main sebab ada badak2 ni..kong ajo tak?geram je aku..tapi aku malas nak ambik kisah sangat, tapi ada masa aku gelak besar gak tengok gelagat couple kacuk tu..muakakaka..tak pasal2 pahala riadah aku berkurang..hahahha

ok la, tak larat dah nak ngomel..ngantuk pulak mata ni..

amacam?boleh buat motto tak tajuk ahkak?kehkehkeh