Wednesday, February 27, 2013

Pengat Pisang Chef Ika..


Ewah2.. ikut suka je kan nak berchef2..haha sekali sekala apa salah nye kan uollss..now mood tengah rajin nak update pasal menu minum petang harini..selalunya bukan tak rajin nak update tau, tapi selalunya menu petang hubby beli..jadi tak perlu update..muahaha..tak lawak ok..

ok meh nak share resepi..eh ada ke yang nak resepi??hehe..ni resepi untuk yang tak tau buat je ok..yang tau buat diam je tau..

ni bahan-bahan:-

gula melaka..kalau yang tak hancur pun takpe coz nanti akan cair jugaak

santan..i guna santan kotak je..kalau guna santan ori lagi power wa cakap sama lu..


biji sagu..yang ni kena rendam dulu..ikut suka nak letak banyak mana..lagi banyak lagi auumm..

daun pandan..basuh dulu ye..i saja biarkan pic air tu..itu bukti kena basuh..hahaha

pisang..ikut suka la nak guna pisang ape..janji sesuuwaii..

cara-caranya:-

masukkan santan dalam periuk..ikut suka nak masuk banyak mana, banyak santan, banyak lah kuahnye

masuk kan gula melaka tadi secukup rasa..jangan sampai terlebih coz nanti terlalu manis plak ye

next..daun pandan..kacau pelahan, api pun pelahan je..

tengok, nak sebati gula dengan santan kan..

masukkan sedikit garam..sikiiit je..untuk bagi rasa dia balance..

dah mendidih, masuk kan sagu yang dah direndam

masuk kan pisang..kacau lagi..perlahan2 je..

kuah dah pekat boleh la tutup api dan hidang!!

bye




Saturday, February 23, 2013

Manja Sayang, Ainnur Yasmin

saya suka baby..saya suka bau baby..saya suka cium baby..saya suka tangan baby..saya suka kaki baby..saya suka semuanyaaaaa pasal baby..baby pun suka saya...kikiki

introduce, my comelsayangwangimanjacantik...AINNUR YASMIN..

comel kan

mesti cantik dah besar

cute sangat

awak memang gojes..

rindu kat anak buah saya ni..





Friday, February 8, 2013

Hobi


macam time sekolah dulu pulak tau..bila cikgu tanya hobi awak ape?semua semangat nak jawab..yang pasti bila cikgu tanya aku hobi ape, mesti aku jawab membaca..kehkehkeh..sekarang i ada hobi baru uolls..nak tau ape?


kumpul..












duit!
hahaha
itu bukan hobi, tapi itu azam tahun 2013 ye kawan2..
sekarang hobi baru adalah kumpul ini..


amacam??
banyak tak..

sikit je tu..nak kumpul lagi banyak..ada yang beli masa travel, ada yang orang bagi..
so siapa yang rasa nak bagi tu boleh emel inform ye..muahaha..
tak kelakar..

sebenarnye ini hobi hubby i, hobi dia hobi i jugaakkk!

bye