Tuesday, December 31, 2013

2014 & Cuti


Pejam celik pejam lagi celik balik kejap je nak masuk 2014 kan..macam orang lain gak, tiap2 tahun baru azam mesti baru..tapi tak perlulah aku nak sebut satu2 azam tu..doakan ye kawan2 agar azam kita semua termakbul..amin..

oo ye..tuan belog mahu bercuti..tak pergi jauh pon..balik kampung je..ok Melaka, tunggu aku pulang..best best best..bye


Thursday, December 26, 2013

My Mom's Best December giveaway


aku ni memang malas ckit nak join giveaway, lagi byk syarat, lagi malas..ada masa xda syarat pon aku malas..hahaha kritikal ni
tapi harini mood nak join ada pulak..
tengok hadiah pon best..
ape lagi..
jom join



Klik Banner 

Friday, December 13, 2013

Product Review: Nano White Infinity CC Cream



assalamualaikum

Harini i nak review satu produk yang i rasa awesome sangat..

Before this, BB cream la yang selalu aku guna.. Banyak jenis gak yang aku dah try, Garnier, Maybelline, Silkygirl, Elianto, ape lagi ye..lupa dah..tapi semua tu tak sesuai dengan kulit aku..bila pakai je macam berminyak...So aku try Alaisyah BB Cream..Alhamdulillah, yang ni memang best..sebab dia tak berminyak..texture pun sangat lembut..harga pon murah.

Nak dijadikan cerita, last month BB cream tu nak habis and aku rasa macam nak try new produk..survey sana sini, aku decide nak try CC cream pulak..


Nano White Infinity CC Cream
Price : tak ingat..dalam RM44 kot..

Almost 1 month juga aku dah guna CC cream  ni..best..yang paling penting, tak berminyak, rasa ringan je bila pakai & dia buat kulit kita jadi sekata..

krim ni kaler putih

tapi bila kita sapu kat kulit je, kaler terus betukar..

kat sini aku nak share fungsi/beza BB cream dengan CC Cream..

BB Cream
 BB Cream berfungsi sebagai litupan bedak asas yang mengandungi SPF dan antioksidan. Teksturnya lebih ringan berbanding bedak asas biasa.

CC Cream
CC atau 'Colour Correcting' membantu menghasilkan ton kulit sekata dan sesuai digunakan oleh wanita yang mempunyai masalah kulit seperti kemerahan, kusam dan pucat. Perbezaan antara BB dan CC ini ialah krim BB lebih memberi tumpuan kepada masalah cela. Krim ini lebih ringan berbanding BB dan kulit akan menjadi lebih cerah dan lembut setelah diaplikasikan pada wajah. 

ini sumber aku cari kat google..hihihi

sekarang aku try produk Nano untuk muka, pencuci muka, serum &etc..pasni berseri2 la muka kitewww..hahaha

eye bag bukan main

bye

Thursday, December 12, 2013

Alhamdulillah & Congratz Dik!


Hari tu aku ada cakap adik aku dapat 5A dalam UPSR kan..Alhamdulillah semalam satu family happy & bangga dengan dia..tak sia-sia mak aku bebel kat dia suruh buat keja sekolah..muakaka

Alhamdulillah

haritu masa result keluar aku ada tanya dia nak sekolah mana, dia cakap MRSM..kalau boleh nak kat Penang..bukan main lagi ko kan..nak jauh2 je..

aku ok je kalau dia dapat Penang, sebab aku ada..tapi dalam hati aku kata mintak2 dapat Melaka je..gila kejam hahaha..bukan ape,tak yah jauh dengan family..susah kalau jauh ni..kalau mak abah tak sihat, susah nak jumpa, kalau rindu pun simpan dalam hati je ='(

Maybe Allah dengar doa aku *gila poyo akak dia*, lastly dia dapat SM Sains Muzaffar Syah (MOZAC)..
Alhamdulillah.. Allah mudah kan jalan dia, tak yah gi Interview tapi dapat..

so dik, bila dah dapat peluang ni, belajar rajin2, jangan salah pilih kawan..enjoy la moment dok hostel..best tau..yang penting jangan lupa kat Family & be awesome there!



Wednesday, December 11, 2013

Kes Buang Bayi Lagi


Kes buang bayi ni bukan benda baru kat Malaysia..dari dulu sampai sekarang menjadi-jadi aku tengok..aku pun tak sure sama ada orang2 yang terlibat dengan kes2 macam ni manusia bertopengkan setan atau setan bertopengkan manusia..eh macam same je..hehehe


apa ko rasa tengok pic tu?
-pic from mymetro-

sedihkan..budak kecik yang tak berdosa tapi dibuang macam tu je..aku tak tau sape mak apak dia, selalunya yang kes buang bayi ni mesti yang belum kawen tapi dah berani nak mengedik romen sana sini..tak takut ke?? Berani buat berani tanggung derr..

Korang kena tau, bukan mudah Allah nak bagi zuriat..tak semua orang mampu dapat anak dengan mudah..

Taubatlah, bayi yang ko buang tu tak berdosa, tapi yang berdosa ko dengan pasangan sejati ko..

Harini ko buang dia, esok kat Akhirat dia tuntut semua..Nauzubillah..




Friday, December 6, 2013

Pesta Penang 2013

Hello guys!
korang tau tak, Pesta Penang 2013 dah start dari 25hb haritu..so ape lagi, jom ke Penang!
wah promote macam kau tu duta Penang pulak kennn..

Ahad lepas, after balik beli barang kat Tesco, weolls ke Pesta Penang..tiket masuk hanya RM3 untuk dewasa RM1 untuk kanak-kanak..ye memang murah..tapi tiket parking RM5..mahal bukan main..tiap2 tahun naik ok..padahal park bawah fly over je pon..


pukul6 dah boleh masuk ye..jangan risau, dalam ni semua ada..toilet ada, surau ada, kedai makan ada, duit je ada ke tidak?haha tak lawak pon..


tiket

sebarang pertanyaan boleh hubungi yang belakang mak incik itu..

weolls sampai awal, so lepak2 kat kedai makan dulu..

isi perut dulu..
dah kenyang baru boleh jalan dengan semangat gittew..

cantik kan..

myman

happyhubbywifey



ni antara kedai kat dalam pesta..

macam2 ado..mau tak abis duit..

belambak kedai karpet..cantik & murah sumenye..

yang aku pegang tu RM50 uollss..cantik sangat..tapi tak beli pon..
before ni aku ada beli karpet untuk ruang tamu RM450..kat pesta jenis yang sama dalam RM200 dah dapat..murah kan..rambang mata tau..

Artis jemputan malam tu DATA..
laki i kan, awal2 dah cakap tak nak stay lama sangat kat pesta..esok kan nak keja..takut penat..
sekali kau, lalu depan pentas ni, nampak DATA terus cakap 'syg, tak jadi, kita kena stay sampai DATA keluar'..baikla en.suami..

cantik kan i!
malam lagi cantik..

game yang ada..semua i tak naik..takut le..

comel pulak tengkorak ni

ko mampu berdiri sambil nampak kaki, tangan

this year game tikam2 punye hadiah macam best sikit..kebanyakkan bear, soft toy cantik2..
kalau tak, yang kecik2 buat lekat cermin keta, yang penuh habuk je kan..

tapi tang ni tak berape nak best..1 token RM2..mahal oii..klu RM1 ok lagi..
aku penah gi funfair kat Siam, token dia 50sen satu..

ok jom melawat I-City

uolls kalau datang jangan lupa snap pic kat sini tau..

lovelove

cantik kan..
aku kalau tak ada orang aku posing anje2 gak, tapi malu pulak uolls..
depan tu bederet2 org tunggu turn..
so posing tegak macam pokok tu je la..


pukul9 macam tu konsert start..laki i excited ok..
dia kan peminat DATA katenye

itu dia..vokalis kumpulan DATA..
sedap gile suare dia..aku ni bukan kenal kalau sebut nama kumpulan..bile hubby cakap yang nyanyi lagu Permaisuri tu...oo baru tau...ok start malam tu aku ngaku aku suka semua lagu DATA..

orangnye pon ramah & tak sombong
'ada pape jumpa sy terus pun takpe..jangan malu2.kita same je,cuma beza kerja saya penyanyi'

konsert start 9pm till 11pm..

weolls stay sampai habis,maklum la..lagu yang best2 mesti la hujung2 kan..

jom layan video yang aku ambik ni

video



Sunday, December 1, 2013

Farsyah Nasyid


Assalamualaikum...

hi guys!! sihat..i ok je..lama sangat blog ni dipinggirkan..wakaka..actually tiap2 hari buka, tapi tuan tanah malas nak update.. entry ni dah lama duduk dalam draft..harini baru nk update..hehehe

Last month, my sis farsyah yang darjah 6 tu ada pertandingan nasyid kat UUM..pertadingan nasyid KAFA peringkat kebangsaan..bila family nak datang utara i la orang paling seronok..ye la, dah 2bulan tak jumpa, jumpa salah sorang pon jadi la kan..lepas la rindu ni..

Farsyah stay kat asrama UUM gak..baguz la..belajar2 dok hostel kan..hari jumaat dah sampai UUM, pertandingan Sabtu..so hari Jumaat tu me & hubby datang la jenguk dia jap..macam mak ayah tengok anak kat asrama pulak, siap bawa biskut,keropok,coklat..tapi seronok gak coz aku & my hubby kan exUUM..so masuk UUM hari tu macam imbas kenangan manis masa bercinta gittew..masa bcinta je?masa belajar??

my sis & frenz..
farsyah yang aku tunjuk tu


masa aku sampai, pertandingan dah start

tak ingat negeri mana

tengok pic ni teringat masa sekolah menengah dulu..
i pon nasyid..menang tau..hehe

Farsyah & the gengzzz
wakil melaka

pandai pulak budak ni main

close up

ini la wakil melaka
suara solo tu lagi sedap dari Nabila AF tu..wakaka

esoknye result..diorang saguhati je..ok xpe la dik oii..yang penting dapat pengalaman & dapat jalan2..

oo ye, congratz coz dapat 5A dalam UPSR..
pandaii..

me & farsyah

hubby, farsyah & me

me & my love

ok tata


Tuesday, November 19, 2013

Teluk Batik, Lumut - Part 2

Hehehe siap berpart2 kan..nak buat macam mane..tuan blog malas nak update panjang2..kihkihkih

ok day 2, kitorang bangun awal pagi tu..sebab nak gi mandi laut..before mandi, jom breakfast dulu..

mine

nasi goreng, kuey teow goreng, hot dog, ommelette, baked bean

orang tak ramai lagi

bubur..kat luar tu ada bihun & tempat buat ommelette

ok ramai dah

 menu:
nasi goreng
kuey teow
baked bean & hot dog (sos tak disediakan, nak kena minta ye)
 jus oren, teh tarik & kopi..
dessert buah tembikai sahaja..
ada roti bakar gak..
bubur
ommelette

Day 3 punya breakfast sila ulang semua menu di atas..
yang berubah hanya la 
kuey teow ke mee goreng
ommelette ke pan cake

dah abis makan, ke laut pulak..

xda kereta lagi masa ni...best!!

horraayyyyy xramai orang

tenang je kan..baguz..
masa ni dalam 8am..
gile eksaited sgt ni..pukul 8 dah start swim..
best sangat 

suka lettew

tengah syok berendam, ada 4 heli lalu..skodeng ye..
baru teringat ada navy kat hujung tu

happy together

dalam pukul10 naik hotel siap2 nak round kat jetty pulak..
kat area laut tu ada taman cantik, so jom snap pic dulu

hubbyyyy..

wifeyyyy

us..

ni masa kat jetty..sesi habiskan duit..beli buah tangan kat family..

pastu melawat muzium kapal..tapi tak masuk pun..sampai snap pic then balik hotel rest..

petang tu turun laut gak..tapi ramai ya ampun..
means ape yang aku pk salah la..
nak mandi takde tempat, so kita makan ais krim je la..

malam tu dinner kat AZMIE TOMYAM

limau ais 2

sodaaap

ini pon sedap

ni laaagi sedap..

ambik gambar dulu ye

macam seraaam je kan..
hehehe

ada karaoke

awat plak tu

habis makan..
makanan semua best..

harga pon muraah kan..
tekejut gak tengok ikan & udang (1st & 2nd)
yang 3rd tu sotong..yang tu pulak macam over untuk 2orang..

perut kenyang, jom balik tidoooo..

pagi esok nye, bangun & breakfast menu yang sama tu then pukul12 check out, balik Penang..

TQ mydear coz bawa syg jalan2..even simple trip, tapii  dengan u semuaaa best..

next trip plezzzz =)