Saturday, September 29, 2012

Pulau Pangkor - Part 1

Raya ke4 aku and family mertua bercuti ke Pulau Pangkor..Kitorang gerak dari rumah aku kat Penang..so tak ada la jauh sangat..tak jauh la sangat, sampai nak patah pinggang aku..hahaha..

sampai jetty..semua penat..

atas feri

me, hubby, SIL & 5 cuttie boyz..

nice 

ok dah sampai

comel tau van pink ni..van ni macam bas, teksi la keja dia..bawa orang ke sana sini

kitorang stay dekat Puteri Bayu Beach Resort..



after check in, jom ke pool

ok hebat

dah penat berendam, siap2 untuk malam pulak

hubby & adam

me & aiman

boyzz
semua ni anak-anak buah kami

hubby & me

aiman & hubby

me &SIL

me, hubby, SIL, BIL

tak sabar korang nak main air ye..

malam tu jalan -jalan kat night market

jalan sampai lapar..then jom kita makan sambil menyanyi
sedap suara bro ni tau..
ok la,,bye2






Sunday, September 16, 2012

Setahun Sudah Kau & Aku..

16 September 2012 ♥

Pejam celik pejam celik, dah setahun aku & suami sah menjadi hubby & wifey.. Alhamdulillah, syukur sangat Allah masih panjangkan jodoh kami..Doa aku semoga hubungan ni akan terus kekal berpanjangan selamanya..Amin..Dalam setahun ni macam2 pengalaman kitorang dah lalui..sometimes happy, sedih, gaduh pon ada, hehe..biasela..suami isteri..boring pulak kan kalau tak ada gaduh2..bila gaduh, ada sesi pujuk memujuk pulak..hehehe..tapi semua tu la yang mematangkan aku & buat aku lebih semangat untuk jadi isteri yang terbaik untuk dia, suamiku..

Untuk sekarang & my future life, aku ada banyak impian, azam, matlamat, visi and semua la..dan salah 1 nye aku harap kami akan kekal bahagia selamaya..And 1more aku harap kami akan dikurniakan zuriat yang ramai..tiap2 hari aku doa supaya aku & hubby akan dapat zuriat..lagi ramai lagi baguz..boleh buat team bola..hehe..tapi aku tau, semua ni kerja Tuhan..Dia akan bagi bila hambanya dah ready..and aku selau fikir positif, dia bagi kami setahun ni untuk kami habiskan masa berdua dulu..sebab tu tiap2 hari aku rasa macam baru semalam je kitorang kawen..so sweeet ♥ ..hehehe..syukur alhamdulillah, aku ada family yang sentiasa memahami..tak pernah kritik kenapa lambat ke apa..semuanya doakan..tapi tipula kalau takda orang2 yang kritik..yang laser2 tu semua sebab masing2 kawin sebulan dua dah lekat anak..ada yang kata kenapa lambat la, ada yang siap cakap boring tau kalau takda anak, sunyi tau kalau takda anak..poodah..hehehe..aku dengar telinga kanan, keluar telinga kiri..officemate aku cakap, jangan pk kan sangat, nanti stress lagi susah..tq sis2..
So, sekarang aku akan usaha, doa & tawakkal..Insyaallah semua tu akan datang tak lama lagi..sabarla jap hubby ye..Allah saja nak bagi kita berdua2 dulu..mana tau nanti keluar kembar gegurl & boboy..hehe..

My Endless ♥ ,
I ♥ u so deeply,
I ♥  your kind,
The joy that you bring to my life..
I'll  ♥ you forever, with all my heart...



Friday, September 7, 2012

Selamat Hari Raya Uollsss!!


Selamat Hari Raya Uollss..ulang tajuk okey
overkan..orang lain 1st day raya dah update pasal raya..aku masuk raya ke doploh baru nak update..muahaha..nak wat macam mana..aku kan jiran datin maimon..alwayzz bz okey..


Tadaaa!!
ni la pic kami pagi syawal haritu..
tahun ni tak macam tahun dulu2, takde tema untuk baju raya 1 family..
masing-masing pilih baju ikut sedap mata memandang..hehe
so tema i n hubby adalah pink..yeah..hehehe nasib baik hubby nak gak pakai baju kaler pink tau..
masa ni baru lepas salam n minta ampun semua..
to my hubby, selamat hari raya..ampunkan salah silap syg ye & thank coz jadi suami yang best sangat2..

my lovely mummy..
eh dah macam sama kaler pulak tema baju kan..padahal tema mak abah farsyah merah maroon..
selamat hari raya mak..ampunkan salah silap anakmu ini, halalkan makan minum ye..
rindu mak..

my lovely daddy
even pic ni blur tapi aku tetap nak upload gak..
selamat hari raya abah..anakmu ini nak susun 10jari minta ampun atas semua salah silap ye..
rindu abah gak..
nampak tak ada 2 frame kat dinding tu..tu pic raya 2011 &2010..semua sedondon..

menantu & ibu mertua =)

menantu &ayah mertua =)

ni la adik2 aku yg banyak perangai..
farsyah dengan baju merah sedondon dengan mak , abah & izzati dengan jubah putih dia..

my lovely family..
masa ni pagi2 lagi..dua orang akak aku tu tak sampai lagi..
so kita kita je dulu ok..
last2 xda pun pic lengkap 1family =(

hah..masa ni kat rumah nenek dah..
tudung oren tu akak aku yg 2nd..tudung hitam tu nenek...comel tau..
biru pulak makcik aku..eh semua sedara aku nak kenalkan..over tau hahaha

still tak cukup sorang lagi..akak aku yg 1st tu lambat sgt sampai =(
so kami berempat je la..masa ni orang tak ramai lagi..tu yg posing sana sini..

ni baru 2 family..adik beradik belak mak..


with grandma!

handsome boy!!
iman, rindu awak..

iman again

with kakak hanis..ala tomey2..
cantik sgt baju diorang..set 1 family..tapi lagi sekali pic mama n ayah diorang tak da gak=(

ok la itu je story pasal 1st day raya aku..2nd day macam takda pic je..3rd day dah balik perlis rumah mertua..

Lastly..
selamat hari raya uollss
dari kami merpati dua sejoli

ahaks!