Monday, June 18, 2012

Bercuti Di Kuala Kangsar - Finale

Akhirnya, sampai gak part last..Dah settle cari labu and makan laksa kitorang ronda sekitar Istana..gila cantik Istana..nak je masuk..tapi tak masuk pon..depan sikit dari Istana ada Masjid cantik..

Masjid Ubudiah
kagum sangat tengok Masjid ni..

Depan sikit dari Masjid ada rumah cantik..

cepat teka rumah apa ni??
Rumah ADABI..haha
tapi sayang, tak dapat masuk sebab tengah renovation..
so lepas gian kat luar je


lepas ronda ronda  kitorang plan nak ke Hutan Lipur Ulu Kenas pulak..tau tak Ulu Kenas tu apa?

welcome to Hutan Lipur Ulu Kenas!!

tak sabar nak mandi

I'm here

bestnyeeeeeee

best sangat mandi..air sejuk sangat

jernih kan

tenang sangat kat sini
nanti nak datang lagi lah

ada 2-3 family je..so rasa macam best je tak perlu share ramai ramai..wakakaka

Ulu Kenas BEST!

okla..nanti weoulls datang laaagiiiiiiiiii..




Sunday, June 17, 2012

Bercuti Di Kuala Kangsar - Part 2

Ewah ewah..berpart2 pulak kan..ok sambung story pasal Kuala Kangsar.. After settle kerja hubby, kitorang terus kemas-kemas balik bilik.. tak sempat rest terus check out..hehe bukan apa, banyak lagi plan kitorang tau..nak tau apa plan tu?jom layan pic2..

dah sampai Perak mesti la cari labu sayong kan..kitorang terus terjah Sayong cari tempat tempat yang jual labu sayong..banyak kedai tapi kebanyakkan tutup.. Cantik kan labu yang kat atas tu..macam pasu pon ada..yang tu mahal sikit la..

yang besar tu kalau tak silap dalam RM50++
nak yang ada lampu pon boleh uolls..

kilat kan

yang ni memang comel..1 set RM4..
murah murah tau kat kedai kakak ni..aku ingat labu yang kecik 3=RM10
rupanya 1=RM1.50

comel kan..kalau buka plastik mesti lagi comel sebab nampak ukiran
ni semua aku rembat

ada lagi..
tapi yang ni mahal sikit..sebab cantik..
yang ni 3=RM10..tu pon beli kat tempat jual kraftangan..so confirm mahal sikit

cantik sangat kan

okla
cukup untuk part 2..
nak makan malam pulak..
bai



Bercuti Di Kuala Kangsar - Part 1

Fuhh~ lama gila tak buka blog..tengok-tengok banyak habuk je..haha..
Harini kan Ahad, so ada la masa nak update blog..Actually banyak gila yang aku nak story, tapi enggak ada masa..so masa yang ada ni kita guna sebaik mungkin..
Haritu bila ntah haritu aku & hubby pergi Kuala Kangsar Perak sebab hubby kena outstation..bermalam sehari kat sana..aku paling suka kalau kena bermalam..boleh bajet macam honeymoon gitu..wakakaka..kitorang sampai sana dalam pukul7pm macam tu then terus check in..kitorang stay kat Rumah Rehat Kuala Kangsar..Jom layan pic rumah rehat..

ini la dia Rumah Rehat Kuala Kangsar..cantik kan..

Ni kunci bilik..eh tak kan tak kenal kot..so siapa nak book boleh ambik no telefon tu..

simple dan cantik kan bilik dia..



Ruang tamu pon sweet je..terasa macam kat rumah sendiri tau

rumah rehat ni sesuai kalau yang bercuti bawa family

eh tetiba muka aku pulak

malam tu kitorang siap2 nak pergi makan & ronda-ronda..
tapi tak tau nak ronda mana..sebab kedai pon banyak tutup dah..
so balik tido lagi best..

pagi-pagi esok nya bangun siap2 and pergi breakfast kat pekan kuala kangsar..
tak banyak kedai makan yang ada..so masuk je la kedai mamak..
aku n hubby order bihun goreng..tetiba sampai bihun goreng gini

1st time makan bihun macam ni..tak tau dia goreng ke dia juz rebus kejap..then letak cili..
ayam daging ke apa langsung tak ada..
aku usik sikit je..then ubah selera makan nasi lemak pulak..

after breakfast balik rumah rehat..ni kat dalam dewan..

ok la..nanti ai sambung lagi ok..bai