Saturday, April 28, 2012

Penang Toy Museum Part 1

Korang pernah pergi Toy Museum Tanjung Bungah Penang tak? aku nama je dok Penang, tapi last week baru sampai tempat tu..hehehe..rasa macam pelancong pulak siap sesat then tepaksa tanya auntie hindu gitu..
Tiket masuk untuk dewasa RM10, tapi kanak-kanak RM5 kot..tak ingat=)


selamat datang

Army

i'm chucky...hewhewhew

takut tak?

Indiana Jones Jr.

Lara Croft la sangat

smack down

hubbywifey

voltron

phewwit abg seluar putih tu..ada style..

wonder woman

spider woman

hulk jeles tengok kitorang la tu

pikhachu comel comel sangat..macam nak curi letak kat rumah je

yang ni pon comel sangat..

spiderman

venom


okla..nak beradu dah..watak lain next entry k..

bai







Thursday, April 26, 2012

Bagus Kalau Isteri Gemok??



aku jumpa ni..bersyukurla golongan suami jika isterimu berisi..hargai dia sebelum dia tiada..

Anak Ikan..Kau Hado?

Sape ada anak ikan?cepat angkat tangan tinggi - tinggi..

eh jangan salah sangka ye..anak ikan yang aku kata tu, anak ikan yang berenang kat air tu la ye..
last week tiba tiba datang hobi baru..actually bukan la hobi baru, before ni masa belajar kat UUM pernah gak bela ikan, tapi semua mati..hahaha..kali ni sungguh sungguh bela lagi..
total anak ikan campur 2ekor ikan laga yang aku ada, semua 10ekor..tapi yang tinggal 3ekor saja..yang lain semua dah mati =(
jadi 3ekor yang tinggal ni saje la pojaan hatiku..
jom tengok pic pulak


pokok hiasan boleh buat ikan main sorok sorok

anti-chlorine jangan letak banyak nanti ikan pening

batu comel cantik cantik harga 60sen
yang pink hijau tu cuba teka apa..comel sgt..

makanan ikan buat ikan berselera bila tengok plastik

rumah ikan yang comel buat ikan rasa diri begitu beharga

tadaaa

nampak tak anak anak ikan yang banyak tu..
masa ni belum mati lagi..sekarang yang kecik tinggal sekor je..jadi tak sesuai letak dia dalam ni..

so dalam ni untuk dia sorang

cantik kan kan kan

ni si merah pulak..


hope sangat ikan ikan ni sihat & tak mati..hehehe


bai







Wednesday, April 18, 2012

Petua Hilangkan Parut

Hi!!
Lama rasanya tak update pasal petua-petua..harini sebab very very free so gagahkan diri ni untuk update blog..lama jugak tak update blog..winduuuu kat blog kita ni..hehe..
Eh macam lari jauh dari tajuk kan..
ok back to the topic, uolls mesti selalu dengar orang cakap macam ni..'ada parut?abisla..kurang duit hantaran' hehehe seram tak..yang tak kawen lagi, beware!hahaha juz joke je okey..tak kira la kalau parut sana sini, tapi kalau hati dah terpaut dan dah tetap jodohnya, kawen jugak kan kan..
Harini aku nak share petua hilangkan parut..mana tau membantu..

Petua 1: Asam Jawa

Ambil sedikit asam jawa, then ramas asam jawa tersebut dengan mencampurkan sedikit air. Jangan terlalu cair. Sapukan pada tempat yang berparut. Biarkan sehingga kering. Lagi bagus lakukan pada waktu malam sebelum tidur. Insyaallah, berkesan untuk menghilangkan parut.


Petua 2 : Ubat Gigi
Sapukan sebarang ubat gigi di kawasan yang berparut.


Petua 3 : Kulit Kayu Manis
Tumbuk kulit kayu manis sehingga lumat. Campurkan serbuk ini dengan sedikit air. Bancuhkan bersama dengan bedak sejuk. Setelah sebati, sapu rata di bahagian berparut. Lakukan sekerap yg mungkin. Lama-kelamaan, parut akan beransur hilang. Petua ini juga sesuai untuk menghilangkan bintik-bintik hitam dan jerawat di wajah.


Petua 4 : Beras
Ambil sedikit beras, kunyit hidup dan sedikit bawang putih. Kisar bahan-bahan tersebut sehingga halus. Kemudian, campurkan dengan sedikit air dan ratakan ke muka. Biarkan sehingga kering dan kemudian gosokkan perlahan-lahan  seperti memakai skrub. Setelah itu bilaskan dengan air suam. Lakukan setiap hari dan anda akan mendapat hasil yang memuaskan.


Petua 5 : Lidah Buaya
Sapukan lendir lidah buaya di kawasan yang berparut sebelum tidur.Biarkan semalaman..Bilas dengan air suam pada keesokkan hari nya..




selamat mencuba








Hello Kitty Spectacles

eh gila comel la sepekmata ni..rasa macam nak gigit je..

yang ni sumpah comel..


kelass!


macam nak beli je..

hmm..

ghimau pon hado

hai nama saya kodomolion=)



kalau aku pakai mesti lawak giler kan..




Thursday, April 12, 2012

Beg Polkadot


Uoollss nak tau tak, bukan ada baju or kain polkadot je tau..beg pon ada maaa..


sweet khennn??




ahhh comelnyeeee..macam nak gigit je..

nak beli?
pergi sini 





Wednesday, April 11, 2012

Doa Berlindung Dari MalaPetaka



Gegaran Kedua Terasa..Mungkin Ada Yang Ke Tiga

Mungkin akan ada gegaran susulan pukul9malam ini...berhati hati semua..baru kejap tadi gegaran kedua berlaku..





Gempa Bumi 8.7 - 8.9 Magnitud Landa Aceh

Baru jap tadi aku ada update pasal gegaran yang aku rasa..rupanya ada gempa bumi kat Aceh..Bukan Malaysia je rasa, Sri Lanka and banyak lagi tempat pon rasa..Amaran Tsunami pon dah dikeluarkan, orang ramai dinasihatkan berpindah dari kawasan berhampiran laut..Jom kawan kawan kita doa sama sama semoga kita semua dilindungi Allah S.W.T

Seluruh Penang Begegar..Ada Gempa Bumi or Anything Ke?

Tadi dalam pukul4.50 petang tengah aku khusyuk on9 tetiba rasa macam begegar satu badan..aku ingat aku pening ke..lama jugak gegaran tu..then aku nampak jiran jiran semua keluar dari rumah..cuak gila..masa tu dalam hati berdoa pada Allah jangan ada pape yang buruk berlaku..lindungi kami semua..

Amin



Saya Cuti Dengan Ini

Lai Lai Lai..


selamat hari rabu semua..so cuti cuti ni buat apa?aku bercuti dengan si dia..



Apollo


CONTEST SI BAJU MERAH



Macam lama je tak join contest..hehe..hari ni BW sana sini, jumpa blog awek ni..apa lagi nak join la..sebab kita suka warna merah gak tau..jom join..yehaaaaaaaaaaaaaaaaa..

warna merah menarik kerana?

warna merah membuatkan seseorang itu nampak elegan dan yakin..saya suka warna merah kerana warna merah sangat cantik dan membuatkan saya nampak anggun gitew puji diri sendiri perlu ada 
(jangan nak muntah ye)


pic yang aku pilih mestilah yang penuh dengan merah dan yang paling penting bajet comel..muakaka..


tag :




bai


Sunday, April 8, 2012

Nak Awet Muda Makan Vitamin C

Badan yang sihat menghasilkan otak yang cergas..eh, teringat pulak masa buat folio PJK dulu dulu..tapi betul tau..kalau badan kita sihat, otak kita pon cergas, badan tak lemah, tak selalu sakit. Kalau tak sakit, tak ada la moody moody..betul tak kawan kawan?
Selain buah buahan & sayuran, korang makan apa ye untuk jadikan supplement??


Aku makan ni..

bukan robot tu, tapi isi dalam botol tu

tak semua sayur aku makan..dulu aku makan sayur bayam je..tu pon bila mak aku masak je..kalau sayur tu orang lain masak ke, beli kat kedai ke kompem aku tak makan..hihihi..pastu aku belajar makan sayur kobis pulak..eh sedap pulak kobis ni kan..hahaha..itu je la sayur yang aku makan..carrot aku tak makan, tapi air carrot susu aku minum..jagung bakar, jagung dalam cawan tu aku makan, tapi jagung yang diorang masukkan dalam nasi goreng seketul seketul tu aku tak makan..eh apa hal kau ni?

google

disebabkan banyak aku tak makan, jadi aku rasa aku kena makan vitamin c..vitamin c ni aku & hubby beli kat farmasi..masa tu konon konon nak tanam kan azam makan vitamin setiap hari satu..tapi yang betul betul makan hubby je aku tengok..aku?kalau rajin..hahaha..

Tapi lepas kahwin ni, aku dah berjinak jinak makan sayur..sekarang sayur sawi, kacang panjang, carrot aku dah makan..yela tak kan tiap tiap hari kau nak masak sayur bayam dengan kobis je kan..bayam dengan kobis pon meluat kena telan tiap tiap hari..hehe..



korang tau tak Vitamin C membantu mempercepatkan penyembuhan luka, menjaga sistem kekebalan tubuh, menyerap zat besi, membentuk tulang dan gigi.

korang tau tak Vitamin C juga bagus untuk anda yang tidak suka minum susu atau apa sahaja jenis makanan yang bernutrien tinggi. 

korang tau tak Vitamin C boleh membuatkan kulit menjadi cantik, licin dan si pemakan itu awet muda. 





Friday, April 6, 2012

PDRM VS ATM



PDRM VS ATM
SIAPA KUAT?

CEPAT TENGOK BOLA



Wednesday, April 4, 2012

Segmen : Bloglist Blog Rilek-Rilek April 2012

Asyik serius je kan..apa kata kita rilek rilek pulak kan..hehe..


korang..
jom join segmen blog geng kita ni..
mudah je..
tak rugi pun join coz bila masuk blog dia rasa rilek je..
eh betulke?
tak percaya 
klik sini rilekrilek






Wallet Levis Untuk Lelaki Or Perempuan..Apa Lagi..Rembat Cepat...

Hoi Hoi Yaa Hoi..
ada wallet/purse LEVIS..
cantik gilos..
apa lagi