Wednesday, March 21, 2012

Our Dinner

Alhamdulillah..baru lepas masak menu untuk dinner me n hubby..menu simple je..aku masak dua menu je coz gulai sardin yang MIL tapaukan still ada and elok lagi..so today aku masak sotong masak kunyit and kubis masak lemak..kalau hubby kata nak makan kat rumah je, aku akan try masak any menu even juz a simple menu..macam menu campak campak gitu..yang penting i try to improve my cooking skills..betul tak?
Aku ni tak pakar pon dalam masakan..but day by day i try menu ni, esok menu tu, lusa menu lain pulak..semua tu belajar kat internet..ada jugak dari majalah and buku masakan..
Alhamdulillah again, coz hubby tak cerewet..tak pernah lagi dia kata jangan masak lauk ni lagi..hehehe..kalu ada, sentap aku tau..hehe..tak sedap ke sedap ke dia makan jugak..tapi macam semua sedap je..hahah perasan..




oklah..dah maghrib..

9 comments:

  1. tengok pun dan sedap.belum rasa lagi.bila kita masak utk org tersayang dgn hati yg ikhlas walaupun penat tapi tetap rasa puas hati bila dia mkn dengan berselera.mula dari bawah dan seterusnya jadi pakar.semoga bahagia dan semoga menjadi isteri yg solehah.peaceee (",)

    ReplyDelete
  2. dya tengok mcm sedap je..post lh sikit kt rumah dya..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dya, klu pos takut sampai je xsdp dh..hehe

      Delete
  3. haduiii...dahlah org tgh lapa ni. melior tgk....gulpp

    ReplyDelete
  4. Mesti sedap.. masakan isteri pengerat kasih sayang :)

    ReplyDelete
  5. salam Ika..terima kasih singgah ke blog k.atie ya.Emmm..masih dlm honeymoon lg ya?"Selamat pengantin baru'..semoga bahgia hingga ke akhir hayat.
    Nampak sedap sotong msk kunyit tu...biasa la br kawen,pelan2 kita belajar masak.lama2 sok pro lar....

    ReplyDelete