Saturday, March 24, 2012

Novel




 


korang suka baca novel tak?aku tak suka..sebab?sebab malas..senangkan jawapan..ye betul tak tipu memang aku malas nak baca novel..dulu masa duduk hostel  member member semua baca novel..ada yang menangis la yang marah la..emosi betul..bila tengok diorang macam tu terus risau..risau la, tak normal ke aku ni..orang baca novel tapi aku tak..pastu saje la nak try baca novel kot kot telekat ke kan..tapi tak..mula mula semangat la pinjam novel member, then baca 2 3 pages terus tidur.malam tu gak pulangkan novel tu..haha..pelik betul kenapa orang suka baca novel.. 

pastu bila duduk sorang sorang pikir gak, masalah ni kalau tak suka baca novel..coz kat sekolah kan ada belajar pasal novel..kalau tak silap novel untuk omputih Dr. Jekyll And Mr. Hyde & The Pearl..novel melayu apa ye..Kanang Anak Langkau kot..bila pikir pasal tu, rasa kena tanamkan semangat rajin baca novel..pastu terus sungguh sungguh ambik novel nak baca, tapi paling banyak pon dalam 10pages kot..pastu sumpah malas.lastly baca sinopsis yang kat belakang tu je la..hehe melarat sampai ke novel sekolah jugak..bila nak exam, baru la kalut cari member yang rajin baca novel then paksa diorang ceritakan keseluruhan novel..tak cukup sorang, cari ramai member coz nak confirmkan sama tak citer diorang..terukkan..hehe..

tapi tapi tapi kan..aku ada jumpa satu blog ni..dia selalu share pasal life dia & love story dia dengan  non muslim kadazan man..and yang unik nya dia tak penah tunjukkan pic dia..actually lama dah tau pasal blog dia, tapi tak jadi follower pon..bila jarang on9 terus lupa apa blog tu..baru baru ni jumpa balik blog dia..terus cepat cepat follow takut gak penyakit lupa datang balik..kehkeh..blog dia unik coz apa yang dia tulis kat blog macam novel..eh sejak bila suka novel?hehe cuba korang terjah dulu..mana tau yang pelik macam aku pon akan suka gak..

















1 comment:

  1. me sometimes not in love with novel. kekadang aja baca, itupun untuk hilangkan boring hiks. aaa, novel ombak rindu ini sudah mendapat tempat spesial di hati semua pembaca, especially pembaca tegar novel!! :)

    ReplyDelete