Friday, March 23, 2012

Jom Makan Di Penang

wahhh harini macam nak buat entry pasal makanan je..topik lain dok diam diam okey..korang suka datang Penang tak? mesti suka kaannnnn..ok meh aku nak share info pasal kedai makan kat penang..oo tidak lah seluruh  Penang, juz kat area rumah aku je and tempat tempat yang aku penah makan la ye hehe..

Padang Kota
Kalau sebut Penang mesti semua cakap Padang Kota kan..bagi aku biasa je Padang Kota a.k.a tempat makanan boleh tahan mahal pastu brader ambik order semua macam samseng nak betumbuk..maybe dia special sebab tepi laut kot..cuba tepi parit, kau nak? tapi sekali sekala boleh la try kat sini..ada macam macam menu..sedap ada tak sedap pon ada..

pic google

Bangkok Tomyam
Penah makan kat Bangkok Tomyam?yang ni aku selalu makan..makanan sedap service tip top harga not bad la..aku tak sure kat Penang ada berapa banyak cawangan dia.tapi yang aku tau kat Bayan Lepas ni je la.korang jangan lupa terjah sini okey..ramai macam mana pon, paling lambat 20minit korang dapat dah order..

pic google

Pen Mutiara Batu Maung Curry House
Pen Mutiara Batu Maung Penang..penah dengar?aku penah makan dua kali kat sini..1st masa company dinner..2nd makan dengan Family In Law..tempat dia sangat cantik..macam hotel..service semua la memang macam hotel..aku tak sure diorang ada room service jugak or tak..kalau dah semua macam hotel, harga pon macam kat hotel la ye..tapi tapi tapi memang sedap..try la..

 
pic google

Hammer Bay
Tak silap aku tempat ni penah masuk Warung Kita..eh ke Jalan Jalan Cari Makan..aku pon tak sure..tapi kat sini payah sikit nak cari parking..kalau korang pergi, then ada parking, jangan lupa try ok..

pic google

eh banyak dah kot..tak larat nak taip lagi..bai








9 comments:

  1. Replies
    1. best tau penang..jom jln2 penang

      Delete
    2. kalo la ado org sudi bwk...hehehe...jaoh s.alm ke penang...
      btw...makat tu makan eh... mmg ke typo..hehe

      Delete
    3. ajak la cik abg tu..alamak salah la tu..haha

      Delete
  2. ala..npe tukar...bia la typo sket...comel ouh...hehehe...
    kalo suami blh la ajk..ni bf je lg...hehehe

    ReplyDelete
  3. cik lynn org penang...=) slalu gk mkn kt pen mutiara tu....sdap! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik lynn org penang ye..sy org melaka tp stay sini..so tau la sikit2 pasal mknn kat penang..hehe..sedapkan..mcm xnk balik klu p situ

      Delete