Friday, March 30, 2012

Jom Pergi Karnival Usahawanan & Pendidikan

Selamat hari Jumaat semua..amacam dah tau dah nak lunch apa jap lagi?hehe tetiba pulak.. Actually aku sekarang ada kat Perlis..Ada karnival keusahawanan & pendidikan under MARA Perlis.. .coz hubby terlibat sekali dengan karnival ni.. Kitorang stay kat Sri Garden Hotel..orang Perlis tau la kan..kitorang stay sini sampai Isnin.eh company sponsor hotel maa..mesti guna sebaik mungkin..hehe..
Jom tengok pic 1st day (semalam) kat karnival..

Selamat Datang


on 10am ada pertandingan mewarna untuk kanak kanak

nak join boleh

comel kan kereta ni..macam nak ambik bawa balik je

nak tau siapa punya kereta?



dia punya

comel kan

sian budak ni kena buli tau..

so kepada rakyat Perlis, jom ke karnival anjuran MARA ni ye..

daa











Tuesday, March 27, 2012

Tutorial Nak Tukar Blogger Interface

Siapa yang tertukar atau terupgarde interface blog korang then rasa menyesal sampai tangan kiri tampar tampar tangan kanan sebab gatal sangat gi tukar kan..ni cara nak kembalikan bentuk asal..

tangan kanan gatal klik benda tu kan


kalau menyesal, buat macam ni

sonang kan..

yang dah tau dok diam diam sudah




LipBalm, LipGloss

tadi bagi tips..
sekarang nak bagi pic pulak..
aku guna ini semua..




yang ni tak tau wujud tak lagi..ni hubby punya..dah kawen, so tukar la..kami punya...hehe
actually aku tak tau mana hubby dapat..tapi benda ni baguz..bila bibir kering pakai, bibir pecah pakai..
tak pedih pon..bila pakai bibir terus berkilat cam gini..

aauwww

google






Tips Elakkan Bibir Kering



bibir yang kering

Bibir yang kering berlaku mungkin disebabkan faktor cuaca, persekitaran (duduk dalam aircond) dan juga kesan penggunaan pelembab bibir..korang penah kena tak?kalau penah, jom tengok tips nak elakkan bibir kering datang lagi..


1- Kena rajin sapu pelembab bibir

2- Guna gincu atau pelembab bibir yang serasi..jadi perlulah bijak memilih barang sebelum membeli

3. Jangan selalu menjilat bibir kerana air liur boleh mengeringkan bibir

4- Jangan menarik kulit bibir kerana ini akan menambahkan lagi kekeringan dan mungkin akan mengalami   pendarahan

5- Minum air masak/kosong banyak banyak

6- Jangan menggunakan pelembab mulut tiruan




Monday, March 26, 2012

Beg Gred A Tapi Murah..



 

 

 

 

 

 


apa tunggu lagi..
murah maa..





Sunday, March 25, 2012

Orang Melaka Tolong Saya

siapa kat sini orang Melaka..tolong poskan roti john kat Semabok yang sangat sangat sedap tuuuuuuuuuuuuuuuu..




google




sedap wei..tak tipu ni..kalau pergi Melaka jangan lupa singgah okey..
cepatla bulan depan..nak balik Melaka yeah!











Saturday, March 24, 2012

Novel




 


korang suka baca novel tak?aku tak suka..sebab?sebab malas..senangkan jawapan..ye betul tak tipu memang aku malas nak baca novel..dulu masa duduk hostel  member member semua baca novel..ada yang menangis la yang marah la..emosi betul..bila tengok diorang macam tu terus risau..risau la, tak normal ke aku ni..orang baca novel tapi aku tak..pastu saje la nak try baca novel kot kot telekat ke kan..tapi tak..mula mula semangat la pinjam novel member, then baca 2 3 pages terus tidur.malam tu gak pulangkan novel tu..haha..pelik betul kenapa orang suka baca novel.. 

pastu bila duduk sorang sorang pikir gak, masalah ni kalau tak suka baca novel..coz kat sekolah kan ada belajar pasal novel..kalau tak silap novel untuk omputih Dr. Jekyll And Mr. Hyde & The Pearl..novel melayu apa ye..Kanang Anak Langkau kot..bila pikir pasal tu, rasa kena tanamkan semangat rajin baca novel..pastu terus sungguh sungguh ambik novel nak baca, tapi paling banyak pon dalam 10pages kot..pastu sumpah malas.lastly baca sinopsis yang kat belakang tu je la..hehe melarat sampai ke novel sekolah jugak..bila nak exam, baru la kalut cari member yang rajin baca novel then paksa diorang ceritakan keseluruhan novel..tak cukup sorang, cari ramai member coz nak confirmkan sama tak citer diorang..terukkan..hehe..

tapi tapi tapi kan..aku ada jumpa satu blog ni..dia selalu share pasal life dia & love story dia dengan  non muslim kadazan man..and yang unik nya dia tak penah tunjukkan pic dia..actually lama dah tau pasal blog dia, tapi tak jadi follower pon..bila jarang on9 terus lupa apa blog tu..baru baru ni jumpa balik blog dia..terus cepat cepat follow takut gak penyakit lupa datang balik..kehkeh..blog dia unik coz apa yang dia tulis kat blog macam novel..eh sejak bila suka novel?hehe cuba korang terjah dulu..mana tau yang pelik macam aku pon akan suka gak..

















Cantiknya..cepat nanti melepas











With Love







Friday, March 23, 2012

Jom Makan Di Penang

wahhh harini macam nak buat entry pasal makanan je..topik lain dok diam diam okey..korang suka datang Penang tak? mesti suka kaannnnn..ok meh aku nak share info pasal kedai makan kat penang..oo tidak lah seluruh  Penang, juz kat area rumah aku je and tempat tempat yang aku penah makan la ye hehe..

Padang Kota
Kalau sebut Penang mesti semua cakap Padang Kota kan..bagi aku biasa je Padang Kota a.k.a tempat makanan boleh tahan mahal pastu brader ambik order semua macam samseng nak betumbuk..maybe dia special sebab tepi laut kot..cuba tepi parit, kau nak? tapi sekali sekala boleh la try kat sini..ada macam macam menu..sedap ada tak sedap pon ada..

pic google

Bangkok Tomyam
Penah makan kat Bangkok Tomyam?yang ni aku selalu makan..makanan sedap service tip top harga not bad la..aku tak sure kat Penang ada berapa banyak cawangan dia.tapi yang aku tau kat Bayan Lepas ni je la.korang jangan lupa terjah sini okey..ramai macam mana pon, paling lambat 20minit korang dapat dah order..

pic google

Pen Mutiara Batu Maung Curry House
Pen Mutiara Batu Maung Penang..penah dengar?aku penah makan dua kali kat sini..1st masa company dinner..2nd makan dengan Family In Law..tempat dia sangat cantik..macam hotel..service semua la memang macam hotel..aku tak sure diorang ada room service jugak or tak..kalau dah semua macam hotel, harga pon macam kat hotel la ye..tapi tapi tapi memang sedap..try la..

 
pic google

Hammer Bay
Tak silap aku tempat ni penah masuk Warung Kita..eh ke Jalan Jalan Cari Makan..aku pon tak sure..tapi kat sini payah sikit nak cari parking..kalau korang pergi, then ada parking, jangan lupa try ok..

pic google

eh banyak dah kot..tak larat nak taip lagi..bai








Any Idea??

Semalam kitorang dinner kat luar..boring kot asyik makan nasi je tiap tiap hari..hehe..lepas maghrib terus zass ke BLUE BAYOU..tak jauh pun dari rumah..aku order chicken chop, hubby order nasi ayam perap..

jus epal & tembikai
buruk betul pic guna hp
hehe

chicken chop

pic chicken chop je ada sebab sampai awal..pic nasi ayam perap tak ada..xsempat nak snap..kitorang makan dah sebab lapar..hehe..tapi dua2 makanan sodaaaaap..

malam ni makan apa pulak..
any idea?






Thursday, March 22, 2012

Wednesday, March 21, 2012

Our Dinner

Alhamdulillah..baru lepas masak menu untuk dinner me n hubby..menu simple je..aku masak dua menu je coz gulai sardin yang MIL tapaukan still ada and elok lagi..so today aku masak sotong masak kunyit and kubis masak lemak..kalau hubby kata nak makan kat rumah je, aku akan try masak any menu even juz a simple menu..macam menu campak campak gitu..yang penting i try to improve my cooking skills..betul tak?
Aku ni tak pakar pon dalam masakan..but day by day i try menu ni, esok menu tu, lusa menu lain pulak..semua tu belajar kat internet..ada jugak dari majalah and buku masakan..
Alhamdulillah again, coz hubby tak cerewet..tak pernah lagi dia kata jangan masak lauk ni lagi..hehehe..kalu ada, sentap aku tau..hehe..tak sedap ke sedap ke dia makan jugak..tapi macam semua sedap je..hahah perasan..




oklah..dah maghrib..

Iman & Aniq



alahai hensem nya...

ni pic anak buah aku..
iman anak kakak aku yang sulong
aniq anak sepupu aku
rindu nye kat diorang..
bila la kita bisa ketemu wahai handsome2 boys...



Alahai Hamiza..

Baru ni aku dapat email dari hamiza..alahai hamiza..dia tak cukup kasih sayang kot..tu nak ajak aku jadi kawan dia..


kepada hamiza :
aku minta maaf sebab aku tak boleh terima kau sebagai kawan aku..
kalau kau nak kawan aku jugak boleh dengan syarat:
belikan tiket flightpergi balik  ke UK untuk aku n hubby..
dah sampai sana baru aku pertimbangkan permintaan kau ye..
ok bye..


eh lupa, kau bagi salam..
aku jawab ye..
w'salaaaaaaam




Watermark

halluuu..
this week kita bosaaaaaaan sangat..nak update blog pon malas..sebab tak tau nak citer ape..pastu kita buka photoshop..wee kita dah ada photoshop cs5..suka suka suka..lama mengidam lastly ada jugak..sian gila..pastu kita bosan edit gambar kita buat watermark..nak tengok tak?

yang ni untuk diri sendiri

yang ni untk yui


yang ni untuk kak di






cursor aku





simple je..tak cantik mana pon..
tengok semua ni, baru prasan aku ni macam budak budak pulak..




Aduhhh...Pening Tak Tau Nak Bagi Apa..

Aku tak tau kalau problem ni aku sorang je yang ada..hehehe...kadang kadang benda kecik pon boleh buat pening kepala..korang pulak macam mana??Kalau sama, maknanya kita geng la tu..hehe
Contoh macam esok ada event, tapi tak tau nak pakai baju apa..padahal dalam almari tu penuh baju..pilih je..tapi sebab pompuan, benda kecik tu pon boleh jadi masalah besar..dahsyatkan..
Lagi satu kalau tak lama lagi birthday hubby ke,mak abah ke, boyfren girlfren ke..lagi sebulan lagi besday orang tu, tapi kita ni mesti dah sibuk sampai pening tak tau nak beli hadiah apa..betul tak?jangan tipu tau..

tak yah pening okey..aku ada cara..bajet doraemon lettew..

apa kata kita bagi pasangan kita t-shirt couple..maksud aku bukan yang selalu kita nampak tu..yang laki pakai baju gambar love separuh, yang pompuan pon pakai baju gambar love separuh..no no no okey...
tapi maksud aku yang ada style sikit la..jadi takde la si lelaki tu malu sangat nak pakai..betul tak?

Jom cuci mata

 
nak yang kotak kotak..nah..

 
nak yang belang belang..nah

 
nak yang seksi..nah


so apa lagi..jom kita shopping sini

Tuesday, March 20, 2012

JIKA AKU PELAKON POPULAR

Yuhuu..
tadi bukak blog mak dara..
nampak segmen yang mak dara buat..
JIKA AKU PELAKON POPULAR..
ni la masa nak berangan okey..
so siapa nak berangan same2 jom klik sini..

Bicara Mak Dara 
Mak Dara adalah

WINNER WORST BLOG OF THE YEAR @ Worlds Bloggers And Social Media Awards 2012 


 


Nama glamour anda di dalam dunia perfileman
Ika versi melayu Angelika veri omputih..hahhaa

Genre filem yang anda mahu lakonkan.. seram,aksi, cinta dll?
Mestila aksi..kalau seram aku tak tengok filem yang aku b'lakon tu..hehe

Watak yang diidamkan? 
watak utama..hahaha..ala-ala superwomen

Siapakah yang anda mahu menjadi Hero atau Heroin untuk berlakon di samping anda dalam filem itu?
Hero pilihan aku, budak kecik yang b'lakon dalam Real Steel , Dakota Goyo..
Boleh?

Senangkan..






















Friday, March 16, 2012

Mainan Budak Pompuan Yang Lelaki Tak Main..

Dulu masa kecik-kecik kita suka main ni..kalau pergi supermarket nampak je mainan ni mesti tejerit jerit mintak mak abah belikan..tapi dulu la..bila besar kalau nampak mainan ni tejerit jerit gak, bagi paaaaang satu kali.. Ingat lagi, masa tu siapa yang ada stok paling banyak dia paling gempak la..budak pompuan la katekan..pastu tak cukup main sorang sorang kat rumah, tak syok katanye, bawa pulak mainan ni pergi sekolah..bila ada masa je, cikgu tak masuk ke, masing-masing keluar stok masing masing..tengok siapa paling gempak..pastu kena bagi nama pulak kat mainan tu.nama nak yang manje and tip top..lucy la, lily la, angel la..bajet macam omputih..hehehe.. bila dah ada nama baru boleh start main..pastu pening tak tau nak pakai kan mainan baju ape..nak pergi sekolah kena pilih baju, nak pergi shopping, dinner, dating lagi..pastu sentap sorang sorang kalau tengok member punya stok lagi hebat..hahaha..pompuan pompuan..yang lelaki senyap, jangan sibuk..ni mainan dak pompuan okey..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


kau ada?



Blog Dia

Korang mesti nak tau blog retis2 kat Malaysia ni kan..

Cekitdaut!












Thursday, March 15, 2012

Nak Raya Dah

Korang korang semua..raya nak dekat dah..dah abis puasa ganti?hehe..aku dalam usaha malu tutup muka .
so korang korang semua, jom shopping baju raya..



 


 

tak kan tengok je