Sunday, December 16, 2012

Lip Treat By IN2IT Baik Untuk Bibir Yang Bermasalah

Lately banyak orang tak sihat..maybe disebabkan keadaan cuaca yang sekejap hujan, sekejap panas terik then hujan 5minit pastu panas 2jam..betul tak betul tak? aku pun tak terkecuali bila bibir ni ada masalah kekeringan..

Before this, aku ada share tips untuk bibir kering.ingat lagi tak? klik sini.. then aku ada jugak review product yang boleh atasi masalah bibir kering (vaselin) klik sini.. semua cara aku dah try, tapi macam lambat je berkesan..

Pada suatu hari, over tau aku ke watsons bersama hubby, then terus tuju ke bahagian makeup..godek sana sini tiba tiba nampak product ni..then terus jatuh hati..OMG harga sangat la murah only RM6.90 je..apa lagi rembat 1..

Lip Treat By IN2IT - raspberry

best sangat lip treat ni..dah la best, wangi pulak tu..after 2 - 3hari pakai terus bibir kering hilang..
tak tipu uoollsss..kalau tak percaya, jom la try..


bai

Tuesday, December 4, 2012

Hoi Gila Comel Kena Beli 1 ni


Sekarang ni malas bebenau nak tulis panjang2..so tajuk je dah cukup untuk cover satu story..hehe dasar pemalas tau...-___-







comel kan kan kan..

apa lagi jom terjah cepat




Saturday, December 1, 2012

Adam & Hawa Episod 1 -56

terlepas tengok?

tak dapat tengok?

nak tengok?

jom



Jom Tengok Istanbul Aku Datang Kat Sini!!


aku tengok dah..best and sweet sangat movie ni..uolls pun boleh tengok..juz klik sini ok..





enjoy!


Saturday, November 17, 2012

Flamington Hotel - Zoo Taiping Night Safari

Hi!

Entry ni dah lama dah duduk dalam draft, nape ntah malas sangat tangan ni nak sambung.. tapi harini rajinkan gak sebab misi nak kosongkan draft..hehehe.

Actually kitorang pergi Perak ni dah 4-5bulan lepas kot..aku pun tak ingat bulan berapa..kehkeh..Pergi Perak pun sebab hubby ada kerja..i tumpang sekaki..hehe..kitorang stay kat Flamington Hotel..best jugak hotel ni..not bad, tapi staff2 kebanyakkan sombong..tak semua la..tak tau apa yang diorang nak disombongkan..aku tengok apa pun takda..huh!

sangat selesa

best

tuan blog mesti ada

toilet pun simple





pemandangan dari bilik..cantik sangat..
tasik taiping rupanya


kitorang sampai pun dah petang..rest jap then terus cari pool..

ada 2 pool

1st pool untuk budak budak

2nd pool untuk mak apak budak

sebelum terjun posing sana sini



ok cukup part mandi manda
then siap2 nak keluar jalan pulak..

malam tu plan nak ke night safari..
so kitorang pergi survey2 dulu
sempat gak posing


ok jom makan dulu..lambat lagi nak malam


nasi ayam 

blackpapperchickenchop yang sedap

ok dah masuk night safari

even tempat ni sesuai untuk budak kecik, tapi kitorang enjoy..hehe


ok abis story pasal zoo taiping night safari..then balik tidooo


esoknya bangun pagi breakfast..menu not bad


sedapnya puding roti tu..aduuui

menu pebret hubby

si gemok dengan makanannya

love

bye




SoyCollagen Nurbeautyline


Sana sini orang cakap pasal collagen kan..bagi yang tak tau apa fungsi collagen,meh sini nak share..
Actually collagen ni adalah sejenis protein yang mana dia dapat bantu kita bukan sahaja mendapat kulit yang cantik, tapi sihat dari segi dalaman dan luaran..

Dah berbulan bulan jugak aku try amalkan SoyCollagen Nurbeautyline, alhamdulillah nampak macam ada kesan yang baik..badan pun tak lemah, kulit pun makin cantik -___- eh makin cantik dari dulu la..

Fungsi SoyCollagen Nurbeautyline 
mampu melawan garis - garis halus
mampu melawan pada kulit
anti penuaan
menghaluskan kulit
kaya dengan kalsium & vitamin C
merawat sistem dalaman & luaran badan

Cara Penggunaan
Tuangkan seuncang SoyCollagen Nurbeautyline ke dalam air suam, kacau dan minum.
boleh minum pagi dan malam.
rasa pun sedap sebab ada esktrak soy organik (soya)
harga pun tak mahal
jom try!








Pesta Penang Sudah Mali Uollss!!!

Eh.Tajuk kena la over kan..baru best..tetibe

Sejak 2tahun duduk kat Penang ni, salah satu benda yang buat aku tak sabar tunggu adalah Pesta Penang..
Tiap-tiap hari pergi kerja lalu je depan tapak pesta mesti tadah tangan mata pandang keatas berdoa cepatlah bulan doblas..hehehe 
so, on 1/12/2012 ni bermula lah pesta penang yang akan berakhir 1/1/13..so ape lagi dah boleh la plan nak ke Penang ye..



mainan itik yang selalu menipu

ada bran??

sebab baik hati aku bagi plan nak ke pesta


awat macam susah je plan ni

jumpa di pestaaaaaaaaaaaaaaa..

pic by google



Tuesday, November 6, 2012

PreLove Item By Ikafantasi #7



PL7




RM18 include postage
Size: S-M
email me : ikafantasicloset@yahoo.com

PreLove Item By Ikafantasi #6



PL6




RM12 include postage
Size : S-M
email me : ikafantasicloset@yahoo.com

PreLove Item By Ikafantasi #5



PL5




RM15 include postage
Dark Brown
email me : ikafantasicloset@yahoo.com