Friday, December 23, 2011

Yanti Sudah Tunang

Baca tajuk tu betul-betul ye..hehe for your information, my sis dah pun bertunang on 26/11/2011..Alhamdulillah, majlis berjalan dengan lancar even hujan sebelah petang tu..its ok, maybe hujan rahmat kan..so cekitdaut..

 

 love the design
from yanti to hakim

 
bunga telur

 doorgift


majlis on air..hehe



 
 yeay!!mereka sudah tunang..

Semoga hubungan korang kekal hingga akhir hayat..Amin







Friday, December 9, 2011

Candle Light Dinner

Cak!!

Rajin update blog harini..hehehe..now nak update pasal candle light dinner kitorang kat Awana..

bergambar dulu ye




Rose In The Garden With Sparkling Juice
roti ni sodap

menu utama..not bad


hahaha..ni je la pic yang larat aku upload..
okla candle light dinner ni..tapi pergi makan nasi lemak laaaaaagi sodap..

daa

Honeymoon @ Awana Porto Malai

After 2 month baru update..hehe


after settle our wedding..time to relax and manjekan diri pulak..honeymoon!! yeah..


banyak tempat gak kitorang discuss untuk honeymoon..tapi memandangkan cuti yang tak lama, so pergi yang mana dekat and best..
Langkawi!!

sampai je terus ada driver datang pick up..kau ingat driver free??bayar okey..RM30..

driver kami hoho *belagak ada driver*

datin uweek

datin dan dato
tada..dah sampai our hotel..
kitorang stay kat Awana Porto Malai..Kalau nak tau LIMA 2011 yang tengah berlangsung sekarang ni kat Awana Porto Malai la..sebelah hotel ada kawasan yang sangat lapang..

cantik menarik tetarik Awana Porto Malai

check in


menanti dengan penuh debaran..ape kes pulak..hahaha..

sebab kitorang book under agent, so take time untuk check in
Manje tau..kerusi banyak, tapi nak dok sebelah i jugak..hehehe

aku puas cari washroom, rupanye bawah nun


muka lega nampak washroom..hehe
abaikan segala jerawat dan jururawat di muka

 our sweet room
bantal yang gebu, tilam yang empuk, selimut yang tebal
syok gak tido..hehe


pic toilet pon hado


pic kami pon hado



souvenir from Awana


laki i get ready nak mandi
inai aku dah hampir hilang..huaaaa

view depan bilik kami..best

ni our passbook
aku xtau nape aku nak edit je dia kata xboleh, tapi tengok2 pic jadi gini..bengang betul tau..

ok if tengok betul2 mesti nampak sunset cruise kan..aku xsabar tunggu esoknye tau..nak naik cruise ala-ala macam kat atas tu..tapi dia besar sikit..Actually boleh pilih if x nak naik kapal boleh pergi spa..xkan la aku nak pilih spa..hubby i pon leh urut untuk i tau..so kitorang pilih sunset cruise..hehe akan TETAPI, kapal ni gerak if cuaca elok..akan TETAPI cuaca esoknye x elok.grrrr..hujan pulak..aduhaaai..

dah penat begambar bagai..jom tido..

guess who?!
dahsyat tido..tercabut cadar..muahahaha

bangun tido lapar pulak..so order nasi goreng 

nasi cam gini pon RM19.50..ok fine

lepas perot kenyang, baru boleh jalan-jalan..
ada pool..hari ke2 sempat gak pergi mandi..

ni pic masa kitorang jalan-jalan pusing hotel


mine
me


ok penat dah..hubby beli goreng pisang, nak mamam jap..pasni entry pasal candle light dinner

bai

Just Married

Just update new page about my wedding day..
Cek-kit-daut

Wednesday, November 23, 2011

aaauuummm!!aaauuummmm!! cayalah Harimau Muda

Aaauuuummm!! Aaaauuumm!! Aaaauummmmm!! Hehehe comel tak ahkak mengaum??hoho hilang ayu ahkak mengaum tau..tapi takpe la,untuk Malaysia,ahkak aum lagi sekali..aaaaauumm!!haha over kan..
Alhamdulillah,syukur sangat coz Skuad Bolasepak Kebangsaan U23 kita telah berjaya tewaskan sang garuda a.k.a angry bird.hehe..tu la indon2,lagu kebangsaan kami hang tak hormat,rakyat kami hang kutuk,players kami hang psiko..tapi kalau dah tak hebat,hang nangis air mata darah,tak pun air mata kaler hijau sekalipun,kalau tak hebat,tetaap la kalah..hohoho *gelak kejam*
 nampak x harimau dok baham kepala garuda??? ooouch.haha

Actually aku ni tak minat pon bola before ni,tapi after kenal en.hubby time kat UUM  dulu sampai la dah dapat title isteri comeei kepada en hubby i ni,jadi minat la jugak..sakit tekak and tapak tangan aku masa tengok bola.mane taknye,jap2 jerit,then buat give me 5 dengan hubby*buat dengan penuh semangat pulak tu*..jenuh aku mententeramkan hubby yg emo gtu tgk geng2 indon main kasaq dgn team malaysia.
Siapa tengok bola sampai habis malam tu,mesti nampak ada 2orang budak indon nangis semahu-mahunya.haha cian aku tengok.nak bagi tisuuu jauh pulak.jadi gelak je la..hehe..tapi paling kesian,2 rakyat indon mati sebab kena pijak dengan kaum kerabat sendiri.alahai,tak kan tak reti beratur masa nak keluar kot..hmm macam mana nak reti,kaunter tiket pon korang boleh bakar sebab tiket abis.OMG!!
Kepada rakyat indonesia 'buat baik dibalas baik,buat jahat,buruk la balasannye' jadi renung2kanlah dan selamat beramal,dari prof. Izzi..hikhik.ampun pak izzi..
Anyway to Harimau Muda congratz!!
 Tahniah! proud to be Malaysian!

Wednesday, November 9, 2011

Sukan SEA: Malaysia VS Thailand

Ye..aku sedang asyik menonton tv siaran langsung bola sepak sukan SEA..bukan senang aku dengan rela hati nak tengok bola ni.tapi sebab hubby xdapat tengok,belum sampai rumah dari ofis,so aku dengan ikhlas hati tengok n jadi pengulas bola sepak untuk hubby..apa banyak sangat tengok daa..untung laki aku ada wife yang baguz ni.hehe..
Yeah!!malaysia menang.yeehaaa..
Ok dengan ini aku umumkan malaysia menang 2-1..

Wednesday, October 26, 2011

my BIG day!!

hi guys!!
seperti yang aku janji, nanti aku upload pic kawin kan, so harini aku tunaikan janji manisku itu.hehehe over pulak..tapi xbanyak pon yang nak upload coz ni pic dari adik beradik, kawan-kawan dan sanak saudara..nak tunggu en.cameraman lambat sikit, coz proses nak edit, print semua kan ambik masa sikit..xpe2, biar lambat janji puas..to kak bie, thanks for the wishes =)
Meh nak story sikit pasal majlis..majlis akad nikah kitorang on 16september 2011 (malam) then kenduri nye esok hari..dua2 buat kat rumah aku kat melaka..then kenduri belah hubby on 24september 2011, buat kat kangar rumah nenek..tu hajat nenek belah hubby suruh buat majlis kat situ, tapi sayang, nenek pergi dulu before majlis..al-fatihah
enjoy la dengan pic2 yang ada ni ye..
theme for malacca : pink + green
theme for perlis : purple

kad kahwin



pelamin's
  

khemah

inai di jari comel ku

akad nikah & malam berinai

 masa ni jangan cakap le..spm pun x cuak macamni

 ehem..my husband..auww

 ohh suamiku..

 yeah dah sah!!

 aduh, muka macam opera cina..jadi, pic untuk malamni harusla 1 je.hoho

mercun!!best

 tada!!majlis esoknye.. mak and abah bz melayan tetamu

kompang dipalu pengantin baru malu hihi

toll time!!hehe

daddyku

mummyku


luv this pic..hehe

masa nak potong dj siap main lagu..
~demi cintaku padamu, kuserah jiwa dan raga~
uhukuhuk

BIG tq to all my frens




on hubby side



my family..tapi x cukup sorang..

MIL & FIL








ok cukup kot..tunggu next entry..