Thursday, November 4, 2010

Konvo & Banjir

Tada!!! lame x nulis..huahua tipu..semalam baru je update blog..harini badan letih sikit.lagi2 harini kena bangun awal hihihihi...act aku baru je balik dari utara..pegi sana utk majlis konvokesyen kat UUM..hilang penat lelah selama 3tahun bila dapat genggam segulung ijazah oohh agak skema plak..kitorang gerak dari melaka pagi sabtu then terus ke rumah myfiance..risau gak masa otw g sana coz hujan xstop2..malam tu sampai la kitorang kat rumah tunangku tercinta itu..pas mandi, terus makan..sedap woo tengah lapaq2 pekena tomyam, daging masak merah, sambal belacan, ayam goreng kunyit, telur dadar n kailan ikan masin..2x tambah nasi..masa tu xjadi dah nak cover malu depan MIL..hehehe..agak2 perut dah boroi kenyang, pi tidoq plak..awat cik tiba2 cakap utara ni..ah belasah je..dah kat utara kan..nyenyak tido malam tu, kenyang, sejuk so lena la cik..esoknye bangun2 hujan still xstop even sesaat..sesaat ye tuan puan..bayangkan ish ish..then nak x nak, gerak gak kitorang ke Alor Staq..kitorang gi 1keta je..naik keta myfiance..masa tu jalanraya sume dah naik air sikit2..tapi cik x pk pun akan banjir..sampaila esoknye hujan still xstop jugak..cik dah risau da..yela petang tu nak konvo dah..tengahari dalam pkul12 gerak ke UUM..gi 2keta..family 1keta, myfiance n me 1keta..jalan n sungai sume penuh air dah..ngeri wei..agak2 lagi 10minit nak sampai UUM, ada 2-3orang polis diri atas jalan raya habaq jalan ke UUM tutup dah..waduh2 pitam akak dengar..so kitorang patah balik ikut jalan lain..dah separuh jalan,tengok2 orang kampung habaq jalan tutup dah..air paras pinggang..waduh2 masa tu cik pk batal konvo ni..matila nak kena datang lagi UUM..tapi berkat usaha jumpa gak jalan nak ke UUM even air dah nak naik gak..syukur na..petang pas abis majlis konvo, 1 lagi dugaan jalan hampir sume nak tutup dah..ooo duniaaaa..dah la myfamily nak gerak balik melaka..tp i stay lagi coz esoknya ada interview kat public gold penang..tengah bz cari jalan nak balik, keta myfamily wat hal..tayar bocor..cian kat abah n myfiance coz susah payah dalam hujan lebat tukar tayar..dengan pacat sume ada la..cik n mom juz tlg payungkan depa..time2 ni la tayar tu nak pecah..dah jadi macamni, dengan jalan nak naik highway pun tutup, myfamily xjadi balik melaka malam tu..so stay lagi semalam kat rumah myfiance..thanx dear n ur family..banyak sangat berjasa..i luv uolls..mmmmuuuuaahh


nampak x anak panah oren tu?air dah naik ala-ala sungai


nanti dah free hujung minggu ni i upload pic konvo k..esok agak bz ckit kot..nak raya hehehe..

i got a new job..thanx GOD..
isnin ni dah start keja..
syukur sgt interview hr tu sukses..
pasni jadi org penang la cik..

No comments:

Post a Comment