Thursday, November 25, 2010

Lame Gile!!

Lame gile x update blog ni..aduh betul2 rindu nak jadi blogger tegar balik haha..actually macam biasa, tengah tunggu mr.hubby datang ambik..so singgah cc sebelah ofis ni..lepas la rindu nak buka blog ni..keja ok..everything still ok..cuma yg x ok tadi kata everything ok next week company hantar outstation kat kl for 2weeks..2weeks ok.aiyoo x sukanyeeeee..nak je resign tapi sayang la coz gaji ok n rumah pun dah ada..SO??xtau la..hmm cakap pasal rumah,maybe this week perabot2 sampai..yeah!!pastu mula la aktiviti deco2..hmm ape cite lagi ye..oo lupa la dalam family dah bertambah 1 lagi hero..FARISH NUR IMAN..sweetkan nama dia..comel sangat..tapi sedih sangat coz xdapat jumpa peluk cium lagi coz aunty dia ni kat perantauan..xpe2 tengok pic pun jadila kan farish..eh betulke?hehe..tapi me n myhubby dah kirim hamper kat farish..to along,jangan lupa tayang hahahaha..

Friday, November 12, 2010

Tired

Selamat petang..
Lame sgt x update..very2 tired rite now.br je balik keja.new job,so byk yg kena blaja.now I on9 kat mcd with my new hp..yeah new hp!hehe..actually myhubby gave me this hp kononye hadiah konvo.wah konvo pn dpt hadiah.best.nk tgk gmbr hp?nnt laptop dh smpai I upload gmbr hp n konvo.mlmni mymom n dad dtg penang mlwt anak yg jauh di perantauan ni.rindu sgt kt family.to my sis hope sgt along n baby dlm perut sht n slmt..act i'm waiting for myhubby.dia on d way dr ofis nk dtg pick up i.mls nk tggu kt ofis,tggu la kt mcd.leh wifi dgn aman damai..myb nextweek dh dpt rumah sewa.pasni dok rumah sewa sorg2.huhu takut gak.tp nak wat cmne,kena la berdiri atas kaki sendiri.huh! skema..myhubby br je call,dia lmbt ckit coz jem!oh god kena tggu lame la nampaknye.adus..dh la perut dok meragam.haha..its ok kot,coz mampu b'tahan lagi haha..en.hubby drve elok2 k..hmm esk keja lg.skrg jadual keja xmcm dulu dh.now hr sabtu pn still keja tp half day la.keja ok,juz pnt n png ckit.publicgold company yg bsr n I keja di HQ.dats why la agak fening+fusing..kat ofis juz 2malay girls.so rest dgn dia je la..hopefully I leh btahan kat tempat keja br ni.staff2 sume ok,friendly..hopefully la..ok la xtau dah nk ckp ape.i'm waiting for myhubby dtg skrgni,n esk waiting for myfamily.take k abah bw kereta tu ye..

Thursday, November 4, 2010

Konvo & Banjir

Tada!!! lame x nulis..huahua tipu..semalam baru je update blog..harini badan letih sikit.lagi2 harini kena bangun awal hihihihi...act aku baru je balik dari utara..pegi sana utk majlis konvokesyen kat UUM..hilang penat lelah selama 3tahun bila dapat genggam segulung ijazah oohh agak skema plak..kitorang gerak dari melaka pagi sabtu then terus ke rumah myfiance..risau gak masa otw g sana coz hujan xstop2..malam tu sampai la kitorang kat rumah tunangku tercinta itu..pas mandi, terus makan..sedap woo tengah lapaq2 pekena tomyam, daging masak merah, sambal belacan, ayam goreng kunyit, telur dadar n kailan ikan masin..2x tambah nasi..masa tu xjadi dah nak cover malu depan MIL..hehehe..agak2 perut dah boroi kenyang, pi tidoq plak..awat cik tiba2 cakap utara ni..ah belasah je..dah kat utara kan..nyenyak tido malam tu, kenyang, sejuk so lena la cik..esoknye bangun2 hujan still xstop even sesaat..sesaat ye tuan puan..bayangkan ish ish..then nak x nak, gerak gak kitorang ke Alor Staq..kitorang gi 1keta je..naik keta myfiance..masa tu jalanraya sume dah naik air sikit2..tapi cik x pk pun akan banjir..sampaila esoknye hujan still xstop jugak..cik dah risau da..yela petang tu nak konvo dah..tengahari dalam pkul12 gerak ke UUM..gi 2keta..family 1keta, myfiance n me 1keta..jalan n sungai sume penuh air dah..ngeri wei..agak2 lagi 10minit nak sampai UUM, ada 2-3orang polis diri atas jalan raya habaq jalan ke UUM tutup dah..waduh2 pitam akak dengar..so kitorang patah balik ikut jalan lain..dah separuh jalan,tengok2 orang kampung habaq jalan tutup dah..air paras pinggang..waduh2 masa tu cik pk batal konvo ni..matila nak kena datang lagi UUM..tapi berkat usaha jumpa gak jalan nak ke UUM even air dah nak naik gak..syukur na..petang pas abis majlis konvo, 1 lagi dugaan jalan hampir sume nak tutup dah..ooo duniaaaa..dah la myfamily nak gerak balik melaka..tp i stay lagi coz esoknya ada interview kat public gold penang..tengah bz cari jalan nak balik, keta myfamily wat hal..tayar bocor..cian kat abah n myfiance coz susah payah dalam hujan lebat tukar tayar..dengan pacat sume ada la..cik n mom juz tlg payungkan depa..time2 ni la tayar tu nak pecah..dah jadi macamni, dengan jalan nak naik highway pun tutup, myfamily xjadi balik melaka malam tu..so stay lagi semalam kat rumah myfiance..thanx dear n ur family..banyak sangat berjasa..i luv uolls..mmmmuuuuaahh


nampak x anak panah oren tu?air dah naik ala-ala sungai


nanti dah free hujung minggu ni i upload pic konvo k..esok agak bz ckit kot..nak raya hehehe..

i got a new job..thanx GOD..
isnin ni dah start keja..
syukur sgt interview hr tu sukses..
pasni jadi org penang la cik..

Wednesday, November 3, 2010

For Him From Me..

SURPRISE:!!:

teringin sangat nak wat buah hati tu terkezut...then ape lagi terus jenguk2 blog cupcake :cake2: kat penang..then order cupcake sempena our anniversary..romantik x akak:princes:??hihihihi..thanx kak shada..cupcake sampai gak kat Segi College tu..bila husband kak shada bagi dia cupcake tu, boleh dia cakap saya x order pun:rotfl: soka soka...




hopefully mydear suka..kek ni memang sedap..i dah rasa dah..uik siku buruk btl..bagi tapi mkn balik..hehehe