Thursday, October 28, 2010

Mawar Hijau

mawar hijau..ape kes mawar hijau..orang main mawar merah da..

agak2 kalau aku n mr.hubby posing gini boleh wat kulit album x?!

suka suka dengan drama ni tau..menusuk jantung gitu..uhuk uhuk..sape yang tengok drama ni mesti setuju dgn ape aku ckp ni..pelakon2 dia pun comel lote gtu..sumpah x tipu..


dah lama xtengok drama korea.nk tgk kt internet lembab betulke aku eja ni? hentam je la..kalau masa kat u dulu bukan main lagi,tiap2 hari tiap2 malam mesti tengok..nak final exam ke ape ke,mesti tengok dulu baru baca buku..dasar..tapi tengok drama korea ni memang aku xjemu..xtau la orang lain camne..nape ye??cite MyGirl, B.O.F, wonderfullife suuuume best la.aku tengok cite2 ni xsah kalau xmeleleh air mataku ni..huahuahua..malu tau..tapi nak malu ape..tengok pun dengan member2,diorang pun melalak gak..hehe..lagi satu suka tengok cite korea ni sebab fesyen baju2 diorang memang cun..aiii bile la nak gi korea ni..agak2 honeymoon nanti nak gi sini dapat x???hohoho


Wednesday, October 27, 2010

hujan

dari malam tadi sampai ke pagi ni hujan lebat sangat2..maybe hujan memahami keadaan aku..ada orang xsuka hujan sebab bila hujan semua keja xdapat buat, baju xkering, nak jalan sana sini xboleh..sape kate x boleh?td dalam hujan aku jalan je gi beli nasi lemak kat kedai depan tu.mampos jap lagi demam..ye, aku kena tempuh jugak hujan klu nak hidup.sape la aku yang mampu nak tahan hujan dari terus turun.sama juga masalah n dugaan..sapela aku yang boleh halang masalah n dugaan dari datang menimpa..aku insan hina yg xtau ape2.yang aku tau, tak abis2 menyusahkan orang..bebalik pada hujan, orang cakap lepas hujan turun akan ada pelangi..mana pelangi?mana?mana?xda pun..orang tipu ke?maybe pelangi ada tapi hanya orang yang istimewa je yang dapat tengok pelangi tu..aku x istimewa ke?aku xnampak pelangi ke?ke mata aku yang dah rabun..maybe aku rabun, dengan hitam2 keliling mata @panda.aku perlukan rehat yang cukup.kalau x, bertambah2 hitam keliling mata ni.nanti tunang aku pun takut nak pandang mata aku yang dah buruk ni..sape la aku, aku ni insan yang xsempurna, jap cantik dipandang, jap buruk je..jadi bila dipandang buruk tu, ampun maaf aku pinta..
Senyumla wei..kang cepat tua plak aku ni..aduhhhhhh..


Tuesday, October 26, 2010

Wulan Rindu

Sunyi Sepi Malam Tanpa Sinar Bulan
Sesepi Diriku Sendiri Dalam Penantian
Tak Tahan Rasanya Gelora Di Jiwa
Ingin Segera Bertemu


Duhai Kekasihku Duhai Pujaanku
Aku Rindu Kepadamu
Sekian Lamanya Kumemendam Rasa
Tak Tertahan Lagi Rasa Gundah Di Dalam Dada


Teringat Dirimu Terbayang Kau Selalu
Setiap Malam-malamku
Datanglah Sayangku Hadirlah Kasihku
Wulan Ini Merindumu


Betapa Indahnya Dunia Terasa
Bila Kau Ada Di Sisiku
Alangkah Syahdunya Seakan Terasa
Bagaikan Ku Di Alam Surga


Bawalah Diriku Oh Sayang
Kuingin Selalu Bersamamu
Tak Sanggup Lagi Diri Ini
Berpisah Denganmu Kasih


Cintaku Sayangku Kasihku
Kuserahkan Hanya Kepadamu
Semoga Tuhan Merestui
Bahagia Selamanya

Monday, October 25, 2010

1 month...

AWAS!!

mood jiwang

Hari ni genap 1bulan kitorang dah bertunang..orang cakap, masa tunang ni la banyak dugaan.betulke??memang x dinafikan la, semua hubungan ada dugaan n cabaran..macam lagu ketawa dan air mata gitu..xkira lum tunang ke dah tunang ke, dah kawin sekalipun,dugaan n cabaran sentiasa ada..tapi semuanye bergantung pada kita macam mana nak hadapi cabaran n dugaan tu..is it rite dear??heheh i know u akan baca blog i..


I love the way you make me so happy
And the ways you show you care
I love the way you say I Love You
And the way you're always there


 yup..aku memang hanya ingin kamu..thanx  ya dear.dah bertahun kita bersama..u banyak sabar dengan perangai i..i pun sama hehehe.. tanpamu xceria hidupni..

If God ask me whether i need LOVE or BREATHING
i would ask my last breath to say 
i love u..

Sunday, October 24, 2010

Esok..

Esok..
Semakin Hari Semakin Cinta..
Setiap Hari Bertambah Sayang..

Friday, October 22, 2010

Semalaman Di I-City

Orang gi I-City, aku pun nak gi gak..hehe:cinrel:..Actually dah lame dah nak wat entry ni, tp pic2 sume kat digicam:camera: tunang aku..nak tunggu dia hantar pic2 ni punye la lame..bila dah hantar, nak download pulak susah:kittycry:..maybe sebab besar sangat kot saiz pic2 ni..it's ok..now dah dpt download dah..hooray!!:thumbsd:
To Kak Irni..if u read my blog, ada pic ika curi dr akak..hehehe:princes:.jgn mrh ye sis(sambil kelip2 mata)
Malam tu kitorang gerak ke I-city..kitorang x gi berdua je, tapi family tunang aku pun ada..mak,akak,abg ipar n si kecik dua orang tu, aiman & irwan..memang xkering gusi if budak2 ni ada..ada je cerita masing2..:rotfl:rindu pulak kat both of them..now diorang dah kat Saudi Arabia..hopefully family kat sana sihat2..
Ok2..now turn I-City plak..memang sangat cantik la..tengok kat pic boleh cakap WOW:!!:..dah sampai xterkata cantiknye..


cantik x??

yup memang cantik..

masih cantik:loveu:huahua

aiman &irwan


enjoy d pics...

Wish u Merry X'Mas









bye i-city

Monday, October 18, 2010

Homemade Chocolate


Homemade Chocolate!!

siape nak order sila angkat tangan..hahaha..tipu je.. semalam my sis n me try2 wat homemade choc..yeah jadi okey..saje je boring2 xda keja, so wat la..xda la sesusah mana bajet hebat la tu, tapi kagum gak la pada siape yang wat siap leh design macam2 bentuk..hebat2..maka bertungkus lumus la dua beradik ni..
bahan2 nya adalah...
hahaha sori ye mak bukan chef or pakar dalam bidang ni..
yang aku tau bahan2 dia juz coklat masak..

cooking chocolate

oren tu bekas nak masuk kan choc..klu kau jumpa design bulat ke, heart ke lagi baguz..


tada!!siap dah..


zoom in..hahaha konon hebat la tu

ini adalah juri pada hari tersebut..juri menunjukkan isyarat baguz..yeah!!

juri sangat teruja n x sabar nak makan, tapi di paksa pandang kamera 

dah malas nak layan..xnak pandang..

cute x homemade choc buatan kitorang..oit jangan gelak k..hahaha


Friday, October 15, 2010

For the rest of my life





I praise Allah for sending me you my love


You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

I know that deep in my heart..
...............................................................................................................


best x lagu ni?
tiap2 hari aku dengar lagu ni..ofismate aku teruja dengar..
tu yang tiap2 hr dgr lagu ni..best kan..lagu untuk seorang isteri..
boleh x if aku dedicate this song to myfiance?hehehe..
mestila boleh kan..juz ttp telinga masa dia sebut 'wife'..hehehe


 LOVE U DEAR

Wednesday, October 13, 2010

Lastly..sukses sukses!!

Lastly tercapai gak hajat nak upload pic 1 family di pagi raya
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.


Sunday, October 3, 2010

Thanx A Lot

Hello...
1stly thanx a lot kepada semua yg banyak bantu dalam jayakan majlis pertunangan kami..luv ya!!

nk tgk pic2 klik my engagement day..

Thanx from us,

am & ika