Tuesday, September 21, 2010

Raya ooh Raya...

Hello semua..lama betul aku xupdate blog ni..xtau nape malas sangat nak update:sleep2:.bukan bukan, aku xmalas nak update tapi aku malas nak transfer gambar..hehehe 'coverline kau memang malas la tu':rotfl:...Tapi harini aku telah berjanji,akan mengupdate juga even x lebih 20patah perkataan:!!: 
See, dah lebih 20patah perkataan kan?kan?kan?..so harusla aku stop disini..hahaha..Actually nk upload pic2 raya, tapi banyak pic raya kat adik aku..dia pulak dah balik UiTM Kuala Pilah:kittycry:..so xbanyak la yang dapatku tepek disini..

                                      aku mulakan dengan pic ni :camera:

iye..ni gambar kami di pagi raya:loveu:..masa ni aku kat rumah lagi..tengah bersiap2 nak mulakan aktiviti bersalam-salaman n bermaaf2-maafan...MANAKALA, myhubby kat rumah neneknya yang bersiap2 nak ke pusara datuknya..betulke?rasanye la:scratchchin:heee

ni pula, gambar cutie Hanis Najwa & Farsyah Aqilah:cutecat:...ni pic 2 hari raya..


ni pun pic 2 hari raya..yang tudung pink kakak aku yanti, yang tudung merah adik aku izzati.aik,macam penah kulihat tudung merah itu..wakakaka.sharing is caring yeah!:thumbsd:
Aku kau jgn tanya kenapa begitu...akibat pemalu, gambar aku jd begitu:cinrel:..hahahaa..
ok lah..tu je pic yg aku ada..pic salam mak ayah aku suuuuuuuuuuume kat izzati..k babaiii


Wednesday, September 15, 2010

Takziah....

Macam2 hal sekarang ni..harini buka Metro Online macam biasa baca pasal Datuk Sosilawati..Kejam la pembunuh2 tu..ada otak,belajar pandai2 tapi jadi pembunuh..Sangat kejam..nape perlu kau sapu tahi lembu kat diorang..dah la kau sapu tahi lembu, kau pukul lagi..kau bunuh lagi..kau bakar lagi..zalim! 

Ini la manusia yang tamak..sebabkan duit sanggup bunuh orang..lastly ape jadi?apa pun kau x dapat..eh dapat2..silap2 dapat hukuman mati..



Takziah untuk keluarga arwah n mangsa2 yang lain...semoga roh mereka dicucuri rahmat...

Tuesday, September 14, 2010

I'm Back!!!

Yuhuu..hari ni 5 Syawal..me?yup, dah masuk keja dah..boring okey..nak cuti lame2..adehhhh..so, macamne raya korang?best x?of coz la best kan..dapat kumpul 1 family, jumpa sedara mare2 n bermaaf2an..banyak x dapat duit raya geng?aku jangan cakap la..banyak gile..hahaha..paling banyak dapat dari buah hati RM200 then boss RM100...dari sedara mare dapat gak tau..dah totalkan sume untuk 5hari raya ni bersamaan RM22.00..wakakaka...jadik la kan..nasib baik ada gak yang nk bagi..hikhikhik..dis year, w'all 1family pakai tema black-red.termasukla buah hati nun jauh disana..aku belikan baju yg sama kaler gak..even jauh dimata TOTAPI dekat dihati..banyak pic nak upload,tapi nanti2 la yerk..wat masa ni, pic ni 1 je la ye..

oo ye..xsabar nak tunggu 25hb..makin dekat dah hari tu..hopefully sumenye akan ok n akan jadi majlis paling bermakna for me n mydear..ok la got to go..honestly, i miss myhoneybucuk..bai

Wednesday, September 8, 2010

Lagi Sekali

Kau tipu ye..tadi kau cakap tu entry last, tapi ni kau tulis lagi entry..hahaha

Kan aku cakap MAYBE..aku memang gini..kalau rasa nk update aku update,klu xnak xda la aku update..hehe..

Actually aku baru buka metro online..baca pasal Datuk Sosilawati Lawiya kena culik..betulke?Paper harini siap tulis, suami Sosilawaty dengar dia ckp "Kau nak bawa aku ke mana?"..then x dapat dihubungi..ish2 bahaya kalau gini..mentang2 la Sosilawati tu jutawan, orang culik dia ye..xbaik okey..lagi2 nak raya ni..kesian la kat anak2 dia..

ok2..pastu kita cite pasal Rasidi Ismail yang kena tangkap sebab bunuh 4 orang ahli keluarga tu..cian kan baca pasal tu..n dengar cite rasidi terlepas dari hukuman gantung. Maybe sebab dia xsihat..bukan niat nak membunuh..jadi ampunkan dia..

okla..dah pnt la...baaaii

Jangan main mercun..putus jari nanti..

Selamat Beraya Semua

Salam Aidilfitri..

Ini maybe adalah entry terakhir before kita sambut raya..hooyeh!!!dengar cite esok raya..betulke?hahaha pandaila kau..
Harini gak adalah last day keja..hooyeh lagi!!harap2 bos bagi duit raya.esok xyah gi keja so boleh la tolong mak masak rendang, sambal ayam, rebus ketupat n kemas rumah..
Lusa raya la kita, Insyaallah..Selalunya pagi2 raya bangun tido n siap2 pergi rumah nenek..then balik rumah xsampai 1jam confirm bderet2 sedara datang..raya ke3 n ke4 barula free nak gerak beraya rumah sedara mara sambil tu jemput datang rumah untuk majlis tunang nanti..
Cakap pasal raya ni, teringat zaman dolu2..kalau nak raya ni,budak2 kecik la paling seronok..aku masa tu kecik lagi..so aku pun seronok gak..pagi2 mak lum bangun aku dah bangun dulu sebab xsabar..tapi tengok rumah macam senyap je,sambung balik tido sebab takut hantu..habis puasa, hantu keluar balik.kan?..
Ok la aku x tau nak cite ape lagi..

Selamt Hari Raya Aidilfitri n Maaf Zahir & Batin

To My dear, selamat hari raya sayangku..Nanti kita jumpa ok..Riiinduuu bangat..


Monday, September 6, 2010

Siapa Nak Duit Raya??

Tensi cik okey..tengah mood murah hati nak bagi duit raya, internet wat hal la plak.ni mesti kes x ikhlas nak bagi..wakaka..TIDAK okey..cik ikhlas..
Semalam dah tukar duit raya..berapa tu rahsia la yerk..xbaik sombongkak ye..haha xda kaitan..nampaknye this year dah kena bagi duit raya..waduh2..jap rasa seronok coz dapat bagi budak2 kecik duit, tapi jap rasa pening duit xbanyak maaa n jap2 rasa sedih pulak..ada sape2 lagi ke yang nak bagi duit raya kat aku..kalau xda nampaknye buah hatiku sorang je la yang bagi..

duit dah ada

sampul pun dah ada

so..

Wednesday, September 1, 2010

Siap semuanya..

hollalalaa...

whazzup sume?pose x harini?harini xtau nak update ape kat blog ni..actually banyak nak wat, tapi keja kat ofis ni belambak sampai xcukup jari tangan nak siapkan..lagi 20 minit nak balik dah..horay!!hari ni xtau mak masak ape..teringin nak makan ketam goreng tepung yang mak wat haritu..cedaaaapnye..meleleh air liur..
Semalam aku pergi shoping..mula2 gi Jusco Bandaraya Melaka, then gi Tesco pulak.pastu gi Jaya Jusco..FYI jusco yang 1st n 2nd berbeza ye tuan puan..diulang sekali lagi..BERBEEEZAAA..hahaha ok stop.
.
Lega sangat coz barang nak bagi buah hati sume dah beli..
1. Baju Melayu
2. Butang baju Melayu
3. Kad Raya
yeye.sume siap dah..nak pos je lum..hehe..harap2 mydear suka la dengan pilihan aku tu..berani cakap xsuka,merajuk mak okey..

ok baiiii...