Wednesday, August 25, 2010

Kekanda Adinda

Penah tengok drama 8bulan kat tv3 x?vanida n shidi berlakon..cerita ni sweet sangat..pasal kehidupan suami isteri yang baru kawin..then pangkat si isteri lebih tinggi dari suami..biasala kehidupan rumah tangga yang baru lagi..maybe kewangan xberapa stabil lagi..tapi dah kawin xkan kau nak dduk rumah mak kot..mestila nak ada rumah sendiri n privacy rite..baru je naik pangkat dah disahkan pregnant..nak nangis kau..hehe..dapat pulak bos yang xberapa suka dengan staff yang pregnant sebab nnt banyak cuti..diorang gi dapatkan khidmat kewangan..pastu???tengokla sendiri hehe..



actually aku suka lagu tema cerita ni..nyanyian Atilia & Monoloque..


Oh Kekanda jgn irihati, Dinda naik pangkat lagi..
Oh Adinda, Kanda mana dengki, malah Kanda support bini..

jadi Dinda mahu mengambil masa
Tapi Kanda mahu segera,
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya,
tapi Kanda mahu cahaya mata,
 Dinda belum bersedia,
 Kanda dah beria ria,
Jadi yg mana satu?
Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,

Oh Adinda, tolong jgn lekas curiga, lekas cemburu buta
 oh Kekanda, Dinda perlu berhati hati ,tak rela dikongsi,

Kanda kerja overtime, terlebih masa,
Itu yg Dinda harus berwaspada,
Ini smua demi masa depan keluarga,
dengan Dinda atau sebaliknya?
Kanda kerja malam,
Dinda kerja siang,
 Jadi bila nak bertemu?
Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,

 Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda!
 Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda!
bagaimana? bagaimana kita nak selesaikannya?
apa keputusannya?

Oh Kekanda mari Nyawa, kita cuba komunikasi!
Oh Adinda mari Sayang, kita cuba toleransi!

Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan,
Kanda polar kutub Utara,
Dinda kutub Selatan
komunikasi, sikap toleransi! itu yg kita perlu,
Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,

Walau kita sering dgn cara masing2,
Kanda yg Perdana,
Dinda yg Utama,
Kanda sgalaNya..
Dindalah Nyawa,

 kita tetap bahagia bila bersama sama
bahagia bersama,
bersama slamanya,
bahagia slama- lamanya!

No comments:

Post a Comment