Wednesday, June 23, 2010

world cup fever!!

semua orang tengah taksub tengok bola sekarang ni..termasuk la adik beradik aku yang pompuan tu..aku??biase je..minat tak minat sangat..minat datang bila dah ada team yang gol..tapi kalau team tak gol2,langsung tak minat..hahaha..macam semalam portugal lawan korea kot,7-0..terus aku minat nak tengok..cuba kalau 0-0, baik aku tengok jangan lupa lirik lagi beestt (-_-)

tapi sebab nak tunjuk semangat bola gak, aku wat jersey (gambar je la)..


fewwwwit hebat tak?jap2 ada lagi satu..



fuiyyyoooo..jap2 ada lagi..




hehehe..tapi ni paling hebat tau..
aku tetap sokong malaysia even tak ada..hikhikhik..
Go Malaysia Go!!

Sunday, June 20, 2010

Melaka-Padang Besar-Pulau Pinang-Perak


orang cakap jauh perjalanan luas pemandangan..betulke?betul la tu..tapi rasanye lagi tepat jauh perjalanan penatlah badan..hikhik..ok i bukan nak berfalsafah or membebel tapi i nak share story pasal my holiday .yeay!!perjalanan mula dari melaka..terus ke perlis,then pergi penang and lastly ke perak gi kenduri kawin..


i baru balik bercuti dengan family..dah lama dah plan cuti ni,alhamdulillah tercapai gak..sukess suksess (versi indon)!!kitorang gerak dari melaka 10jun malam tu dengan 2 kereta..pejam celik pejam celik kitorang sampai dah kat R&R Dengkil..ape lagi masing2 nak melantak satay kajang..sooodaap..



tengok muka si debab ni..dia syok makan satay..bessshh


dah kenyang?jom teruskan perjalanan...so kitorang pun gerak sampai lah ke gurun dalam pukul 5pagi..dah siap2 mandi terus pergi breakfast..makan nasi lemak..then kitorang terus gerak ke rumah ehem ehem kat padang besar..tak sabar betul nak jumpa dia..eh salah,ehem ehem..


dah sampai padang besar!!yeye..sementara tunggu en.anwar tu bersiap2,kitorang main2 kat playground..auuww terasa muda belaka..


yeye..dah sampai..tengok sebelah i sape?suka suka..dapat jumpa akhirnya..dia datang dengan bergaya bawa kereta baruuuu..feewwwit!! cuba tengok jongkang jangkit tu.nape berat sebelah ye???lu pikir la sendiri..hehehe..
after that kitorang pun jalan-jalan cari pasal kat padang besar tu..orang pompuan,kalau dah gi padang besar sure susah nak balik..hehe..kuat betol pelaris kat padang besar tu yerk..

tak kan cerita je..so kena la letak pic sekali..ni kereta barunyaaaa..
(sila abaikan budak2 baju pink)

surprise!!!!!

ni kek besday i tau..hadiah dari buah hati tercinta..hikhik..kalau macamni kek besday, kek kawin kena 10 tingkat kan kan kan???

ada cincin kat tepi tu tau..fewwit

sedap tau..makan hingga menjilat jarii..nak lagi nak lagi..thanx mydear..thanx for everything..
i love u moreeee..

kat bawah ni pic masa dah sampai penang..kitorang duk kat apartment 'The Reef'..best..bilik dia not bad..selesa gak..sampai malam tu terus tido...zzzzzz

esoknya mulakan hari dengan breakfast..then gerak jalan2..pergi kedai haiwan ternakan..beli ikan 'black ghost'..tapi,dua2 ekor ikan dah kena makan oleh ikan besar dalam akuarium..sooodiih



cute kan nemo ni..actually tak boleh snap pic ikan2 dalam kedai ni,tapi ada aku kesah??hehe



mak kepenatan..hehe



pastu pergi bukit bendera..hampehh..tutup untuk setahun..penat tau..ambik gambar je la



muka penat berjalan and hampa tak dapat masuk bukit bendera..tetap comeii..auwww


dah puas bergambar kat gate bukit bendera,kitorang pergi queensbay mall..

sempat bergambar gak 'berbackgroundkan' pemandangan di mesir..
one

two

cheess..i love my big family~

dah penat tawaf 1 QB, kitorang pun gerak balik..ni pic sesampai di apartment..

ni gambar kitorang dari balkoni










malam nye kitorang makan besar..and tak lupa gak kek besday dari i untuk mylove



penat pulak membebel sorang2..kat bawah ni ada pic2 lagi..






ok..we all nak balik dah..naik feri..bai

20 jun~ besday my dad..happy besday daddy & happy father's day..we love u!!

Friday, June 11, 2010

nak kaya tak?

korang jangan ingat,buka internet ke berblog ke tak leh dapat income??boleh okey..awal2 dulu aku buat blog sebab nak tolong akak aku promote beg2 yang dia jual..tengok2 belum sempat aku promote,beg dah abis jual..ini sudah bagus!!so aku guna la blog ni jadi tempat aku naip pape..

ok..la ni,cik nak habaq berblog ni bagui..dapat tambah duit poket na..macamane??hangpa daftar la kat nuffnang..cik tau pun dari budak comey HANIS ZALIKHA..dia dok promote kat semua blogger..cik pun join la..memang bagui..tambah duit poket..tapi cik lum kaya lagi la..coz cik baru jadi pengikut nuffnang ni awal 2010..heee..

awat hang dok saja,p la daftar..yang penting hang mesti ada blog..daa


ikut suka aku lah..

hari ni besday aku,so aku nak wish hepi besday kat diri sendiri..wakaka..












Tuesday, June 8, 2010

luahan hati penglipur lara


tiada kata yang dapat ku ungkapkan..hanya potret sebagai pengganti




dalam mataku ada dirimu


di dinding rumahku ada anak buahku


kaulah keluargaku


di keretanya terpampang wajahku


dikagumi semua

oh indahnya............................................................

Sunday, June 6, 2010

ost lagenda budak setan-bila cinta




haritu saya ada bagitau lagu tema filem lagenda budak setan ni best and sangat mendayu2 kan..so harini,saya letak lirik and video dia..lagu and melodi dia sangat sweet tapi ni lagu sedih..sesuai lah untuk siape2 yang sedang dibelenggu kesedihan..ewah2
LIRIK OST LAGENDA BUDAK SETAN – BILA CINTA - FILIANTI VLEE
Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu
Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan