Sunday, April 18, 2010

achik spin meninggal dunia



Belum sampai sebulan pemergian pelawak and pengacara terkenal Allahyarham Din Beramboi, kini giliran Achik Spin pulak tinggalkan kita semua..siapa yang tak kenal dengan Achik Spin yang merupakan penyanyi lelaki terkenal.Ingat lagi lagu2 Achik yang best gile..JANJI KITA, HADIRLAH MUSTIKA, ADAT BERKASIH, MEMORI BERKASIH and macam2 lagi..kalau dulu minat Achik and Siti Nordiana, sanggup beli kaset ori duet diorang semata-mata nak hafal lagu..suara diorang jangan cakapla..memang sangat sedap.. Ingat lagi time skolah lagi, masa pergi kenduri kahwin cousin kat singapore..then kat bawah kolong tu ada DJ KC and ada slot karaoke..aku pun join la karaoke lagu ACHIK ni..coz masa tu tengah glamor la si Achik and Nana..pasni takda lah lagu baru dari Spin..
Achik atau nama sebenarnya Abdillah Murad Md. Shari, 28 terlibat dalam kemalangan jalanraya..tidak sempat menyelamatkan diri daripada kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Estima yang terbabas setelah melanggar papan tanda.Achik meninggal dunia di tempat kejadian sebelum api marak membakar kereta MPV yang dipandunya
ajal maut semuanye di tangan tuhan..tak kira muda or tua, kalau dah tiba masanya, kita semua tetap akan pergi..INSAF
Hilang lagi sorang artis yang berbakat..Kepada keluarga Achik, takziah and tabahkan hati..AL_FATIHAH







No comments:

Post a Comment