Sunday, December 26, 2010

Akak Glamor Sehari

Rugi kalau ualls tak beli metro edisi 27hb november 2010..why?why?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
xcukup nampak??

anak sapa la ni??



Konvo Bagai Nasi Menjadi Bubur

Ingat x dulu aku janji nak update pasal konvo???ingat x?sampai sekarang still xupdate2 lagi..wakaka adalah nak masuk 2bulan dah..ibarat nasi sudah menjadi bubur kacang gitu..hmm petang2 ni kalau ada bubur kacang sodap gak kan..okla jom la tengok gambar disebalik hari konvokesyenku..aaawww..

Ingatkan masa konvo UUM haritu banjir..disebabkan hujan xmau stop, on d way nak p konvo tu jumpa je kedai bunga, buah hati aku terus rembat bunga kat situ..yelah kang dah masuk dewan dengan hujan lagi bila nak p beli bunga untuk kekasih dia ni..

tadaaaa!!



gadis bunga gitu..hikhik..act nak pakai selendang bagai, tapi takut pulak wat sanggul tingi2 tak muat pulak kepala nak pakai topi kihkihkih

before masuk dewan posing dulu

with mom dad n farsyah

tunangku

friends

masa ni dah masuk dewan dah..syukur sangat2 coz farsyah pun dapat masuk..so empat2 ada dalam dewan..best


tengok je la pic2 k..xtau nak ngomel ape










Tuesday, December 14, 2010

Wayang

ni dah tengok

HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS : PART 1  
aik nape tulisan cina ni..belasah je la

NGANGKUNG
not bad la..boleh gelak gak

TAKERS
syok cite ni wei


2 ALAM
tengok la dulu kalau nak tau

UNSTOPPABLE
penuh debaran gitu


LAGI
-
-
-
-
-
-
entahle..

Thursday, November 25, 2010

Lame Gile!!

Lame gile x update blog ni..aduh betul2 rindu nak jadi blogger tegar balik haha..actually macam biasa, tengah tunggu mr.hubby datang ambik..so singgah cc sebelah ofis ni..lepas la rindu nak buka blog ni..keja ok..everything still ok..cuma yg x ok tadi kata everything ok next week company hantar outstation kat kl for 2weeks..2weeks ok.aiyoo x sukanyeeeee..nak je resign tapi sayang la coz gaji ok n rumah pun dah ada..SO??xtau la..hmm cakap pasal rumah,maybe this week perabot2 sampai..yeah!!pastu mula la aktiviti deco2..hmm ape cite lagi ye..oo lupa la dalam family dah bertambah 1 lagi hero..FARISH NUR IMAN..sweetkan nama dia..comel sangat..tapi sedih sangat coz xdapat jumpa peluk cium lagi coz aunty dia ni kat perantauan..xpe2 tengok pic pun jadila kan farish..eh betulke?hehe..tapi me n myhubby dah kirim hamper kat farish..to along,jangan lupa tayang hahahaha..

Friday, November 12, 2010

Tired

Selamat petang..
Lame sgt x update..very2 tired rite now.br je balik keja.new job,so byk yg kena blaja.now I on9 kat mcd with my new hp..yeah new hp!hehe..actually myhubby gave me this hp kononye hadiah konvo.wah konvo pn dpt hadiah.best.nk tgk gmbr hp?nnt laptop dh smpai I upload gmbr hp n konvo.mlmni mymom n dad dtg penang mlwt anak yg jauh di perantauan ni.rindu sgt kt family.to my sis hope sgt along n baby dlm perut sht n slmt..act i'm waiting for myhubby.dia on d way dr ofis nk dtg pick up i.mls nk tggu kt ofis,tggu la kt mcd.leh wifi dgn aman damai..myb nextweek dh dpt rumah sewa.pasni dok rumah sewa sorg2.huhu takut gak.tp nak wat cmne,kena la berdiri atas kaki sendiri.huh! skema..myhubby br je call,dia lmbt ckit coz jem!oh god kena tggu lame la nampaknye.adus..dh la perut dok meragam.haha..its ok kot,coz mampu b'tahan lagi haha..en.hubby drve elok2 k..hmm esk keja lg.skrg jadual keja xmcm dulu dh.now hr sabtu pn still keja tp half day la.keja ok,juz pnt n png ckit.publicgold company yg bsr n I keja di HQ.dats why la agak fening+fusing..kat ofis juz 2malay girls.so rest dgn dia je la..hopefully I leh btahan kat tempat keja br ni.staff2 sume ok,friendly..hopefully la..ok la xtau dah nk ckp ape.i'm waiting for myhubby dtg skrgni,n esk waiting for myfamily.take k abah bw kereta tu ye..

Thursday, November 4, 2010

Konvo & Banjir

Tada!!! lame x nulis..huahua tipu..semalam baru je update blog..harini badan letih sikit.lagi2 harini kena bangun awal hihihihi...act aku baru je balik dari utara..pegi sana utk majlis konvokesyen kat UUM..hilang penat lelah selama 3tahun bila dapat genggam segulung ijazah oohh agak skema plak..kitorang gerak dari melaka pagi sabtu then terus ke rumah myfiance..risau gak masa otw g sana coz hujan xstop2..malam tu sampai la kitorang kat rumah tunangku tercinta itu..pas mandi, terus makan..sedap woo tengah lapaq2 pekena tomyam, daging masak merah, sambal belacan, ayam goreng kunyit, telur dadar n kailan ikan masin..2x tambah nasi..masa tu xjadi dah nak cover malu depan MIL..hehehe..agak2 perut dah boroi kenyang, pi tidoq plak..awat cik tiba2 cakap utara ni..ah belasah je..dah kat utara kan..nyenyak tido malam tu, kenyang, sejuk so lena la cik..esoknye bangun2 hujan still xstop even sesaat..sesaat ye tuan puan..bayangkan ish ish..then nak x nak, gerak gak kitorang ke Alor Staq..kitorang gi 1keta je..naik keta myfiance..masa tu jalanraya sume dah naik air sikit2..tapi cik x pk pun akan banjir..sampaila esoknye hujan still xstop jugak..cik dah risau da..yela petang tu nak konvo dah..tengahari dalam pkul12 gerak ke UUM..gi 2keta..family 1keta, myfiance n me 1keta..jalan n sungai sume penuh air dah..ngeri wei..agak2 lagi 10minit nak sampai UUM, ada 2-3orang polis diri atas jalan raya habaq jalan ke UUM tutup dah..waduh2 pitam akak dengar..so kitorang patah balik ikut jalan lain..dah separuh jalan,tengok2 orang kampung habaq jalan tutup dah..air paras pinggang..waduh2 masa tu cik pk batal konvo ni..matila nak kena datang lagi UUM..tapi berkat usaha jumpa gak jalan nak ke UUM even air dah nak naik gak..syukur na..petang pas abis majlis konvo, 1 lagi dugaan jalan hampir sume nak tutup dah..ooo duniaaaa..dah la myfamily nak gerak balik melaka..tp i stay lagi coz esoknya ada interview kat public gold penang..tengah bz cari jalan nak balik, keta myfamily wat hal..tayar bocor..cian kat abah n myfiance coz susah payah dalam hujan lebat tukar tayar..dengan pacat sume ada la..cik n mom juz tlg payungkan depa..time2 ni la tayar tu nak pecah..dah jadi macamni, dengan jalan nak naik highway pun tutup, myfamily xjadi balik melaka malam tu..so stay lagi semalam kat rumah myfiance..thanx dear n ur family..banyak sangat berjasa..i luv uolls..mmmmuuuuaahh


nampak x anak panah oren tu?air dah naik ala-ala sungai


nanti dah free hujung minggu ni i upload pic konvo k..esok agak bz ckit kot..nak raya hehehe..

i got a new job..thanx GOD..
isnin ni dah start keja..
syukur sgt interview hr tu sukses..
pasni jadi org penang la cik..

Wednesday, November 3, 2010

For Him From Me..

SURPRISE:!!:

teringin sangat nak wat buah hati tu terkezut...then ape lagi terus jenguk2 blog cupcake :cake2: kat penang..then order cupcake sempena our anniversary..romantik x akak:princes:??hihihihi..thanx kak shada..cupcake sampai gak kat Segi College tu..bila husband kak shada bagi dia cupcake tu, boleh dia cakap saya x order pun:rotfl: soka soka...




hopefully mydear suka..kek ni memang sedap..i dah rasa dah..uik siku buruk btl..bagi tapi mkn balik..hehehe

Thursday, October 28, 2010

Mawar Hijau

mawar hijau..ape kes mawar hijau..orang main mawar merah da..

agak2 kalau aku n mr.hubby posing gini boleh wat kulit album x?!

suka suka dengan drama ni tau..menusuk jantung gitu..uhuk uhuk..sape yang tengok drama ni mesti setuju dgn ape aku ckp ni..pelakon2 dia pun comel lote gtu..sumpah x tipu..


dah lama xtengok drama korea.nk tgk kt internet lembab betulke aku eja ni? hentam je la..kalau masa kat u dulu bukan main lagi,tiap2 hari tiap2 malam mesti tengok..nak final exam ke ape ke,mesti tengok dulu baru baca buku..dasar..tapi tengok drama korea ni memang aku xjemu..xtau la orang lain camne..nape ye??cite MyGirl, B.O.F, wonderfullife suuuume best la.aku tengok cite2 ni xsah kalau xmeleleh air mataku ni..huahuahua..malu tau..tapi nak malu ape..tengok pun dengan member2,diorang pun melalak gak..hehe..lagi satu suka tengok cite korea ni sebab fesyen baju2 diorang memang cun..aiii bile la nak gi korea ni..agak2 honeymoon nanti nak gi sini dapat x???hohoho


Wednesday, October 27, 2010

hujan

dari malam tadi sampai ke pagi ni hujan lebat sangat2..maybe hujan memahami keadaan aku..ada orang xsuka hujan sebab bila hujan semua keja xdapat buat, baju xkering, nak jalan sana sini xboleh..sape kate x boleh?td dalam hujan aku jalan je gi beli nasi lemak kat kedai depan tu.mampos jap lagi demam..ye, aku kena tempuh jugak hujan klu nak hidup.sape la aku yang mampu nak tahan hujan dari terus turun.sama juga masalah n dugaan..sapela aku yang boleh halang masalah n dugaan dari datang menimpa..aku insan hina yg xtau ape2.yang aku tau, tak abis2 menyusahkan orang..bebalik pada hujan, orang cakap lepas hujan turun akan ada pelangi..mana pelangi?mana?mana?xda pun..orang tipu ke?maybe pelangi ada tapi hanya orang yang istimewa je yang dapat tengok pelangi tu..aku x istimewa ke?aku xnampak pelangi ke?ke mata aku yang dah rabun..maybe aku rabun, dengan hitam2 keliling mata @panda.aku perlukan rehat yang cukup.kalau x, bertambah2 hitam keliling mata ni.nanti tunang aku pun takut nak pandang mata aku yang dah buruk ni..sape la aku, aku ni insan yang xsempurna, jap cantik dipandang, jap buruk je..jadi bila dipandang buruk tu, ampun maaf aku pinta..
Senyumla wei..kang cepat tua plak aku ni..aduhhhhhh..


Tuesday, October 26, 2010

Wulan Rindu

Sunyi Sepi Malam Tanpa Sinar Bulan
Sesepi Diriku Sendiri Dalam Penantian
Tak Tahan Rasanya Gelora Di Jiwa
Ingin Segera Bertemu


Duhai Kekasihku Duhai Pujaanku
Aku Rindu Kepadamu
Sekian Lamanya Kumemendam Rasa
Tak Tertahan Lagi Rasa Gundah Di Dalam Dada


Teringat Dirimu Terbayang Kau Selalu
Setiap Malam-malamku
Datanglah Sayangku Hadirlah Kasihku
Wulan Ini Merindumu


Betapa Indahnya Dunia Terasa
Bila Kau Ada Di Sisiku
Alangkah Syahdunya Seakan Terasa
Bagaikan Ku Di Alam Surga


Bawalah Diriku Oh Sayang
Kuingin Selalu Bersamamu
Tak Sanggup Lagi Diri Ini
Berpisah Denganmu Kasih


Cintaku Sayangku Kasihku
Kuserahkan Hanya Kepadamu
Semoga Tuhan Merestui
Bahagia Selamanya

Monday, October 25, 2010

1 month...

AWAS!!

mood jiwang

Hari ni genap 1bulan kitorang dah bertunang..orang cakap, masa tunang ni la banyak dugaan.betulke??memang x dinafikan la, semua hubungan ada dugaan n cabaran..macam lagu ketawa dan air mata gitu..xkira lum tunang ke dah tunang ke, dah kawin sekalipun,dugaan n cabaran sentiasa ada..tapi semuanye bergantung pada kita macam mana nak hadapi cabaran n dugaan tu..is it rite dear??heheh i know u akan baca blog i..


I love the way you make me so happy
And the ways you show you care
I love the way you say I Love You
And the way you're always there


 yup..aku memang hanya ingin kamu..thanx  ya dear.dah bertahun kita bersama..u banyak sabar dengan perangai i..i pun sama hehehe.. tanpamu xceria hidupni..

If God ask me whether i need LOVE or BREATHING
i would ask my last breath to say 
i love u..

Sunday, October 24, 2010

Esok..

Esok..
Semakin Hari Semakin Cinta..
Setiap Hari Bertambah Sayang..

Friday, October 22, 2010

Semalaman Di I-City

Orang gi I-City, aku pun nak gi gak..hehe:cinrel:..Actually dah lame dah nak wat entry ni, tp pic2 sume kat digicam:camera: tunang aku..nak tunggu dia hantar pic2 ni punye la lame..bila dah hantar, nak download pulak susah:kittycry:..maybe sebab besar sangat kot saiz pic2 ni..it's ok..now dah dpt download dah..hooray!!:thumbsd:
To Kak Irni..if u read my blog, ada pic ika curi dr akak..hehehe:princes:.jgn mrh ye sis(sambil kelip2 mata)
Malam tu kitorang gerak ke I-city..kitorang x gi berdua je, tapi family tunang aku pun ada..mak,akak,abg ipar n si kecik dua orang tu, aiman & irwan..memang xkering gusi if budak2 ni ada..ada je cerita masing2..:rotfl:rindu pulak kat both of them..now diorang dah kat Saudi Arabia..hopefully family kat sana sihat2..
Ok2..now turn I-City plak..memang sangat cantik la..tengok kat pic boleh cakap WOW:!!:..dah sampai xterkata cantiknye..


cantik x??

yup memang cantik..

masih cantik:loveu:huahua

aiman &irwan


enjoy d pics...

Wish u Merry X'Mas









bye i-city