Monday, June 1, 2015

Day 2 - Genting Highland : Breakfast + Indoor + Ripley's Believe It or Not! + Cable Car


Wah laju pulak update blog kan..selalunya malas yang amat..

Day 2 kat Genting,kita mulakan dengan breakfast..

sejuk sgt pagi tu..dari hotel boleh nampak outdoor tengah renovation

menu for breakfast

sedap kan bang food dia

kari ayam tu memang sedap makan dengan roti..
banyak lagi menu,tapi malas pulak nak snap

perut dah kenyang, jalan2 area hotel..

me & my dear


cantik kan..area lobby..sempena CNY

Indoor
Hahaha ini je pon yang sesuai utk weolls..

tapi naik benda ni pun aku cuak okey..hahaha

so kalau pergi nak honeymoon dgn yang tersayang, better tak yah ambik indoor ni..

Next

Ripley's Believe It or Not!

'
we want more!!!

best jugak tempat ni

hebat pompuan tu kan..hilang..hahaha
eh sesuatu sgt pic patung kayu tu..hahaha

not bad tempat ni
so uolls yang tak tau nak buat apa kat Genting, boleh masuk sini k..make sure beli online coz lagi murah price dia..

dapat juga snap pic depan hotel..even jauh sikit..actually masa ni otw nak ke cable car..
make sure korang naik kat tempat nak ke cable car ni (tak ingat nama apa) coz macam2 ada kat atas tu..

lunch 

jeng jeng
aku tak nak, tapi hubby ajak jugak..aduuii..
bukan ada ape pun kat bawah tu..kang dah turun kena naik lagi..

lastly naik jugak..tiket dah beli kan

best..tapi still takut..

dalam cable car ni, aku memang dok diam je..takuiit..

tak ingat berape lama masa turun naik ni,.tapi ok la..last naik cable car, masa kat Langkawi lepas kahwin..hihihi..

lepas dah enjoy (sangat) naik cable car, weolls tak tau nak buat ape dah..kitorang pergi tengok wayang..hahaha..

After wayang, balik bilik rest..

Bye!



Saturday, May 30, 2015

Genting Highland: Day 1 - Buffet Dinner,First World Hotel


Hai..

jom sambung entry Genting..masih Day 1 ye..haha

Lepas dah penat main snow world, balik bilik rest..After Maghrib siap2 untuk dinner..

Weolls ambik pakej dinner & breakfast..senang tak yah pening cari tempat makan..so layan pic je la..

antara menu malam tu

banyak pilihan..ada masakan melayu,india,western

cute & sedap dessert2 ni

untuk vege pun ada

penuh meja..hihihi

my hubby

dessert,keropok,puding,mee,kebab & banyak lagi..

memang berbaloi ambik pakej dinner sekali.memang byk sangat pilihan..so make sure perut kosong baru makan ok..baru puas hati




Friday, April 24, 2015

Genting Highland: Day 1 - First World Hotel & Snowworld


Assalammualaikum..

Lama betul tak update blog..sampai kan blog pon merajuk..hehehe

Ok entry kali ni nak share pasal trip ke Genting Highland awal tahun haritu..tu dia aihh..peram sampai 4 bulan..hikhik.

Alhamdulillah..dalam pukul10 sampai dah..
excited sangat lepas subuh gerak dah..haha

Genting Skyway
kalau nak naik cable car pun boleh..boleh park kereta kat sini ye..tapi kitorang naik kereta terus ke atas

weolls stay dekat First World, Genting Highland..
Actually boleh je self check-in, tapi kitorang nak request katil..tu yang ke kaunter jugak..
Kat sini kalau nak request boleh, tapi akan ada fee..
Alhamdulillah, dapat request bilik without any charge..

OTW ke bilik jumpa benda alah ni..ok good..

hubby & wifey

kemas

simple

cantik

bersih

not bad..
saya bagi 4 bintaaaang!

eh tibe2 tudung lain pulak kan..
after dah rest bagai, take time explore kawasan..

boleh self check-in kat sini 

ada show dari mamat ni

masa ni nak CNY so merah dimana2 je

saya =')

dah penat jalan meh la kita menjamu selera

ramai sangat order nasi sampai pinggan pon habis..kotak pon kotak la
orang malaysia memang cari nasi la kan

 
perut kenyang baru sambung jalan..

bowling time!

 
sayang awak..muah ciked


antara aktiviti yang boleh join 
ini price kalau walk in


ini pulak price kalau booked online
RM18 for adult..harga ni valid untuk online purchase je.
so jadi pengguna bijak ye
ni belum tambah GST..hihihi

tak sabar nak masuk
-6 °C


macam tu la dalam snowworld..
ambik pic siap2..kat dalam tu bukan boleh bawa hp or kamera

bawa masuk diri je..
yang lain boleh simpan dalam locker tu



are u ready guys?

macam ni la rupa dalam tu..
credit RWGenting

memang cantik sangat kat dalam tu..
sejuk jangan cakap la..sampai meleleh hingus..wakaka
tapi sayang tak boleh bawa masuk hp or kamera..
so pic dalam tu xda


kalau nak ambik gambar kena beli pakej foto..

dah puas main, jom balik bilik

bye
see ya!